Haberler

Diyanet-Sen Başkanı: Pokemon GO Oynanması Yasaklansın

Güncelleme:

Pokemon GO'nun oynandığı alanın camilere kadar yansımasına tepki gösteren Diyanet-Sen Başkanı Mehmet Bayraktutar, 'oynanması yasaklansın' dedi.

Sadece Türkiye'yi değil, bütün dünyayı sokaklara döken Pokemon GO'nun oynandığı alanın camilere kadar ulaşması ve sosyal medyada bu anlamda atılan mesajlara Diyanet-Sen Başkanı Mehmet Bayraktutar büyük tepki gösterdi.

''BATININ İSLAM DİNİNE KARŞI BİR SENARYOSU''

"Dışarıdan gördüğüm kadarıyla Pokemon GO gençlerimizi cami ve namaza teşvik ediyor" ve "Benim evin karşısında tarihi bir cami var, her 5 dakikada bir 3 tane Pokemon GO topu veriyor, sonunda evin değeri arttı" şeklinde atılan tweet'leri 'Batının İslam dinine karşı bir senaryosu' şeklinde yorumlayan Bayraktutar, "Bu durumu kınıyorum ve oyunun Türkiye'de yasaklanmasını istiyorum" dedi.

İlahiyat Profesörü Abdülaziz Bayındır, Bayraktutar'ın aksine duruma farklı bir bakış açısıyla yaklaştı. Camilerin Allah için yapılmış bir ibadet alanı olduğunu, burada bazı sosyal aktivitelerin yapılabileceğini fakat söz konusu oyunu ciddi bir zaman israfı olarak değerlendiren Bayındır, "Bir kişinin en önemli değeri zamanıdır. Her şeyi tekrar bulursunuz ama kaybedilen zamanı asla bulamazsınız. Bu açıdan bu çok büyük israf. Bu, insanların hayatlarını boşa geçirmesi sonucunu doğurur. Esas olaya bu açıdan bakmak lazım. Yoksa cami içerisine girmiş, orada pokemon bulmuş bu tabii hoş karşılanmaz ama daha kötüsü zamanın israf edilmesidir. Bu tür şeylere müsaade etmemek gerekir" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Abdülaziz Bayındır Mehmet Bayraktutar Diyanet Sen Türkiye Teknoloji Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

turkiyenin araplastirilmasina hayir:

Hay dininiz batsin be osuruktan nem kapiyonuz. oldu olacak isid tarzi bi yonetim getirin de rahatlayin.

20
38
yanıtYanıtla
tarık:

sen bat ahlaksız

yanıt12
yanıt10
tr:

hocaymış siz işinizi doğru yapında gerisini boş verin musluman ülkerin liderlerine bak hepside paraya saltanata köle olmuş şimdi dinden imandan söz etseniz ne olacak allah bir dediğinize inanılmaz yarın inkar edersiniz

14
25
yanıtYanıtla
adam:

Ya agzinizdan cikani kulaginiz duyuyormu be;-))

15
18
yanıtYanıtla
grc:

adam haklı! oyunların genclerı aptallastırdı! sabah aksam telefon basındalar! muhabbet yok fıkır yok! odun gıbı bırsey oldular!

24
3
yanıtYanıtla
burak:

suriyeliler gitsin onlar daha ahlak bozuyo

8
2
yanıtYanıtla
hakikat:

Bence pokemonlavugrasacaklarina kadin cinayetleri artti. . camilere fetva versinler her cuma eslerinizi oldurmeyin gunahtir. , ahirette vebali cok acidir. . diye erkeklere ogut versinler. . hatta diyanet ogut verici kagitlara bu yazilari yazip koylere , ucra yerlere kadar gotursun. . tacizinde gunah oldugundan soz etsin. . cocuklariniza sahip cikin , onlari koruyun diye ogutler versin. . buna toplum olarak , ahlaksal olarak cok ihtiyac var. . bilincli olanlari soylemiyorum,

9
1
yanıtYanıtla
Gözlem:

Bir zamanlar TV ekranlarına çıkıp MATİX dini geliyor demişlerdi. . Neredeee? Şimdi POKEMON avlama zamanı hocam. . !

3
5
yanıtYanıtla
hancı:

gelen müslüman çocuga dinden bahsetse yorulacak efendiler. . . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title