Haberler

Diyanet İşleri'ne 436 Odalı Kampüs Kuruluyor

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Erdoğan'ın tahsis ettiği zırhlı lüks aracından sonra yakında küçük bir semt büyüklüğündeki kampüsüne kavuşacak.

Kamuoyundaki tartışmalar üzerine "İbreti-i alem için iade edeceğim" dediği lüks makam aracından inip Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın tahsis ettiği 3.9 milyon liralık zırhlı Mercedes'e binen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ankara'da Saray'da yaşayacak.

SEMT KADAR KAMPÜS

Diyanet İşleri Başkanlığı, Eskişehir yolunda kendisine yepyeni bir kampus kuruyor. Mevcut başkanlığın arkasına yapılan ve ayrı bir kent görünümünde olan modern binalarda misafirhane, konferans salonu, Başkanlık Konutu, yemekhane, kütüphane, eğitim merkezi bulunuyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yapımı süren yeni binalarının önümüzdeki aylarda hizmet vermeye başlayacağı bildirildi.

KAÇ PARAYA MAL OLDUĞU BİLİNMİYOR

Bazı binalarda yapımın sona erdiği ve kullanılmaya başlandığı vurgulandı. "Jakuzi" iddiasıyla gündeme gelen Başkanlık Konutu'nun da bu kampus içerisinde olacağı bildirildi. Diyanet, küçük bir semt büyüklüğünde olacak olan kampusu, Faaliyet Raporu'nda şöyle savundu:

İŞTE O RAPOR

"2001 yılında taşındığımız mevcut hizmet binamız A, B, C, D, E ve F olmak üzere altı bloktan oluşmaktadır. Makam katı A bloktadır. Binanın merkezini oluşturan C blok zeminle birlikte dokuz, yan bloklar ise üç kattan oluşmaktadır.

436 ODA

Konferans salonu, kütüphane, yemekhane, daire tabipliği, yayın satış bürosu, misafir bekleme salonu, kafeterya, arşiv ve teknik atölye, 20 kapalı ve 150 açık olmak üzere 170 araçlık otopark, idarî iş ve işlemlerin yürütüldüğü 436 oda ve 226 ortak kullanım amaçlı mekândan oluşmaktadır.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Zamanla mevcut hizmet binası da Başkanlığın ihtiyaçlarını karşılayamamış ve ek tesislerin yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Bu çerçevede, Ahmet Hamdi Akseki Camii, eğitim merkezi, Din İşleri Yüksek Kurulu binası ve personel yemekhanesi, hizmete açılmış, kreş ve kütüphanenin tefriş çalışmaları ise devam etmektedir."

Başkanlık, kampüsün kaç liraya mal olacağı konusunda SÖZCÜ'nün sorularını yanıtsız bıraktı. (Kaynak:Sözcü)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Diyanet İşleri Başkanlığı Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Görmez Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (246)

mehmet:

olması gereken bu. tek geçerli dini temsil ediyor diyanet. gavurun dandik papasına bile her türlü koruma araç şatolar verilirken bunlar az bile. ,

19
17
yanıtYanıtla
fakir:

çok merak etmişimdir camilerde toplanan paraların akibeti nedir . neden bu paraların miktarı, nasıl ve nerelere harcandığı resmi wep sayfasından açıklanmaz. mercedes ve saraylara gidiyorsa haram olsun. şeffaf olunması gerekir. yoksa kayıt dışı para örtülü ödenekmi oluyor

33
1
yanıtYanıtla
Cakma Müslümanlar:

Zorunuza giden ne acaba ? Baska dine sahip ülkeler din ugruna her turlu seyi yaparken Biz Müslümanlara yapılınca neden hav hav ? Bu tür durumlara sadece baska dine mesup insanlar karsi gelir yoksa sizde onlardan mısınız ?

25
6
yanıtYanıtla
111:

BENİM KENDİ ADIMA TÜM HAKKIM HELAL OSUN

7
24
yanıtYanıtla
ASİL:

YİYİN BEYLER YİYİN SİZE OY VEREN KOYUNLAR YERİNE SİZ YİYİN

22
9
yanıtYanıtla
MUSALAR:

İSLAM İÇİN HARCANAN PARALARA HELAL OLSUN. BU İCRAATLER ANCAK KOMİNİST SOYSUZLARI ÇATLATIR.

4
26
yanıtYanıtla
AHMET:

LÜX BİR GECE KULUBÜ AÇILSAYDI KİMSENİN SESİ BİLE ÇIKMAZDI YAZIK

13
17
yanıtYanıtla
BiriMobil-IOS:

En azından şimdi Yapılıyor 80 Yıldır ne yapıldı??????? Şu yapıldı Köyler Yakıldı insanlar ÖLDÜRÜLDÜ şeker yağ kuyrukları karneler vardı gençler bilmez günlük aldığın benzin şeker yazılırdı vs. Gençler bilmez dedik illam yaşamak istiyorlar galiba o günleri verdikleri oylara bakılırsa.....

18
11
yanıtYanıtla
cem:

Bu Ak trollere biraz akıl ver Ya Rab. (Maaşları zaten hazinden gidiyor)

27
2
yanıtYanıtla
Adem:

Çöplerden ekmek toplayan bi millet olduk sayenizde, inanmayan gidip çöplerin boşaltıldığı yerlere bakabilir.

16
10
yanıtYanıtla
Tüm 246 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title