Haberler

Diyanet İşleri Başkanı; Sokağa Terk Edilen Çocuk Sayısı ve Tüketilen Alkolün Miktarını Bilmeliyiz

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Mehmet Gülmez, artık görev tanımlarının değiştiğine dikkat çekerek, "Şehirde sokağa terk edilmiş ne kadar çocuk var, alkol tüketimi ne oranda? Bunları bilmek önemli" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Gülmez, artık görev tanımlarının değiştiğine dikkat çekerek, "Şehirde sokağa terk edilmiş ne kadar çocuk var, alkol tüketimi ne oranda? Bunları bilmek önemli" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 'Kutlu Doğum Haftası Etkinliği'ne katılmak üzere dün geldiği Adana'da bu sabah erken saatlerde merkez Seyhan ilçesi'nde, Adana İl Müftülüğü binasının temel atma törenine katıldı. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, İl Müftüsü Arif Gökce ve davetlilerin katıldığı tören hafız Yusuf Sönmez'in Kuran-ı Kerim okumasıyla başladı. İl Müftüsü Arif Gökce ve Vali Hüseyin Avni Coş'un ardından kürsüye gelen Dİyanet İşleri Başkanı Görmez, emeği geçenlere teşekkür etti.

'GÖREV TANIMI DEĞİŞTİ'

Böyle bir temel attıkları için çok mutlu olduğunu belirten Diyanet İşleri Başkanı Görmez, şunları söyledi:

"Çünkü görev tanımlamalarımız değişti. Artık cami imamının, müftünün, vaizin görev tanımı değişti. Bu nedenle müftülük binalarımız şehirlerimizin nabzını tutan, şehrin manevi sorunlarının tedavi edildiği bir mekan olarak görüldüğü için çok mutluyuz. Cami içinde yürütülen faaliyet elbette önemli. Ama bizim için 'şehirde sokağa terk edilmiş ne kadar çocuk var' bunu bilmek de önemli. Şehirde alkol tüketimi ne oranda? Kente gelen mevsimlik işçilerin durumu ne? Bunları bilmek önemli. Müftülük binalarımız bu nedenle çok ama çok önemli görev yerleridir."

Konuşmaların ardından Görmez ve beraberindekiler butona basarak 5 katlı olarak yapılması planlanan Adana İl Müftülüğü binasının temeline ilk harcı attı. Bir süre inşaat alanını inceleyen Görmez'e gazeteciler gündeme ilişkin soru sormaya çalıştı. Gazetecilere, "Ne soracaksınız?" diye soran Görmez, "Sayın Başbakan'ın açıklamaları ve CHP Genel Başkanı'nın değerlendirmesi üzerine" diyen gazetecilerin isteğini kabul etmeyerek, makam aracına binip Mersin'e hareket etti.

'CAMİ AHIR YAPILDI' TARTIŞMASI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya'da yaptığı konuşmada Alaaddin Camii'ni kastedip, 'CHP buraları ahır yaptı' demesi üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca basılan İslam Ansiklopedisi'nden Alaaddin Camisi'ne ilişkin bölümleri okudu. TBMM'de konuşan Kılıçdaroğlu, caminin 1'inci Dünya, Kurtuluş ve 2'nci Dünya Savaşı sırasında askerlere tahsis edildiğini, ancak hiçbir zaman, hiçbir caminin ahır yapılmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu bu konuda Diyanet İşleri Başkanı'nı açıklama yapmaya davet etti. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez Mehmet Gülmez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title