Haberler

Diyanet'ten Suruç Tepkisi: Saldırıyı Gerçekleştirenler Dinsiz!

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Suruç'taki saldırı ile ilgili, "Bu vahşeti işleyen şer güçleri, bir kez daha herhangi bir dini tanımadıklarını ortaya koymuştur." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Suruç'taki saldırı ile ilgili, "Ramazan'ın rahmet iklimi ve bayram sevincinin gölgesi henüz üzerimizdeyken bu vahşetin işlenmiş olması, bu vahşeti işleyen şer güçlerin bir kez daha herhangi bir din, inanç, ahlak ve değer tanımadıklarını ortaya koymuştur." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, yaptığı yazılı açıklamada, Şanlıurfa ili Suruç ilçesinde meydana gelen terör saldırısının millet olarak hepimizi derin bir elem ve üzüntüye gark ettiğini belirterek, "Her şeyden önce bu hunharca saldırı sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve bu ızdırabı yakından hisseden aziz milletimize başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum." ifadesini kullandı.

"BİR KEZ DAHA HERHANGİ BİR DİNİ TANIMADIKLARINI ORTAYA KOYDULAR"

"Ramazan'ın rahmet iklimi ve bayram sevincinin gölgesi henüz üzerimizdeyken bu vahşetin işlenmiş olması, bu vahşeti işleyen şer güçlerin bir kez daha herhangi bir din, inanç, ahlak ve değer tanımadıklarını ortaya koymuştur." diyen Görmez şöyle devam etti:

"Suçsuz yere bir insan öldürmenin bütün insanlığı öldürmek olduğu, Yüce dinimiz İslam'ın en temel insan hakkı prensibidir.

"TERÖRÜN HİÇBİR MEŞRU YANI YOKTUR"

Kim tarafından gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin kime karşı olursa olsun terörün meşru hiçbir yönü yoktur. Bu provokatif saldırıların sonucu, kaybettiğimiz insanlarla sınırlı değildir. Bu eylemler insanlığı hedef almakta, ortak değer ve idealler etrafında kurumsallaşan huzur ve barış arayışını da tehdit etmektedir.

Bütün dünyada terörden kaynaklı her ölüm hakka, hukuka, adalete ve barışa olan ihtiyacı her gün daha da arttırmaktadır.

Çatışmayı körüklemekten, sivil insanları katletmekten ve insanların kalbine korku salmaktan medet umanların başarı elde etmeleri mümkün değildir.

Halkımızın her türlü nefretten, şiddetten uzak kalarak, sağduyu içinde birlik ve beraberliğimize her zamankinden çok daha bağlı kalacağına olan inancımı paylaşıyor, bu menfur saldırıyı şiddetle tekrar kınıyor, milletimize başsağlığı diliyorum."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (29)

BİNGÖLLÜ:

saldırıyı pkk terör örgüğü sosyalist gençlik komünistler Kemalistler kendilri yapmışlardır işid saldıyı üstlenmedi bide kimin dinsiz olduğu alenen ortadadır. . . .

0
21
yanıtYanıtla
HOCA:

BU ADAM AKP İN ARKA BAHCENİN BEKÇİSİDİR.

7
2
yanıtYanıtla
faruk:

mercedes nasıl hocam rahat mı

5
4
yanıtYanıtla
asl:

en son din hakkında konuşacak kişi sensin bir sus otur yerine

6
1
yanıtYanıtla
ÖZ VE ÖZ TÜRK:

ADI ÜZERINDE ETRAFINA BIR BAK KIMLERI GÖRMEMEZLIKTEN GELECEKSINIZ.

4
1
yanıtYanıtla
HOCA:

BU ADAM TARİHE GEÇECEK. NEDEN Mİ? BU MAKAMA LAYİK OLMADIĞI İÇİN

3
2
yanıtYanıtla
HOCA:

TÜRKİYE DE İMAMLAR HİÇ YOLSUZLUĞA KARŞI ÇIKTIĞINI GÖRDÜNÜZ MÜ. TAM TERSİNE ONLARA OY TOPLADILAR

2
2
yanıtYanıtla
kapkara:

sanki geberenler çok dindarmış gibi bi sus be adam sana mı kaldı dinsiz olup olmadıkları dindarınıda gördük dinsizini de illa ortaya çıkıp küfürmü yemek istiyorsun. . .

1
3
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

ALÇAK HERİF SEN ZATEN ADAM OLSAYDIN İŞİD DENEN BU MAHLUKAT ORDUSUNA TÜRKİYEDEN BU DENLİ YÜKSEK KATILIM OLMAZDI.

4
0
yanıtYanıtla
berzo:

MEHMET GORMEZ SONUNDA GÖRDÜ

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title