Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: "Sevk ve İdareden Sorumlu Görevlilerin Ciddi İhmalleri Olduğu...

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Görmez'in açıklaması Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, hacıların Mina'da şeytan taşladığısırada yaşanan izdihama ilişkin yaptığı açıklamada, "Öyle anlaşılıyor ki Müslümanların bu konu üzerinde çok durması gerekiyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Görmez'in açıklaması Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, hacıların Mina'da şeytan taşladığısırada yaşanan izdihama ilişkin yaptığı açıklamada, "Öyle anlaşılıyor ki Müslümanların bu konu üzerinde çok durması gerekiyor. Elbette olayın vuku bulma şekli hakkında bilgi sahibi değiliz. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, her şeyden önce orada ciddi bir yönetim sorunu var. O insanların sevk ve idaresinden sorumlu olan yöneticilerin, oradaki görevlilerin sevk ve idarede ciddi ihmalleri olduğu anlaşılıyor"Görmez: "Bütün İslam dünyasının, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın 'bu ibadeti daha güvenli nası yapabiliriz', Hac ibadetinin güvenliği konusunda bir uluslararası konferans toplayarak, bir toplantıya bütün İslam dünyasını davet ederek, yıllardır bu ibadette bize yardımcı olan ve gerçekten de bu ibadetin kolaylaştırılması için de çok büyük emek sarfeden Suudi Arabistan'daki kardeşlerimize nasıl yardımcı olabileceğimizi yeniden ele alma zarureti hasıl olmuştur"

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez Hac Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title