Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Gazze'de

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Gazze'de Türkiye tarafından yaptırılan, "Türk-Filistin Dostluk Hastanesi"nde incelemelerde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Gazze'de Türkiye tarafından yaptırılan, "Türk- Filistin Dostluk Hastanesi"nde incelemelerde bulundu.

Görmez burada yaptığı açıklamada, Gazze'de bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Gazze ziyaretini "gecikmiş bir ziyaret olarak" değerlendirdiğini ifade eden Görmez, "Millet ve hükümet olarak tarihten bu yana mazlumların umudu olmaya devam ediyoruz" dedi.

Gazze'de Türkiye'nin imzasını taşıyan eserler görmekten gurur ve mutluluk duyduğunu ifade eden Görmez, "Camileri, hastaneleri onarmaya başlayacağız. Yardım elimizi uzatmaktan asla geri durmayacağız" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada ise Gazze'deki bir caminin yıkıntıları üzerine "İşgalciler yıkıyor, Türkiye imar ediyor" şeklinde bir levha gördüğünü ve bundan çok etkilendiğini anlattı.

Görmez şöyle konuştu:

"Yapmak değer katar, yıkmak ise sadece insanlığa suç getirir. İnsanlığın büyük günahlarındandır yıkmak. Onun için biz millet olarak onarıcı olmaya devam edeceğiz. Yapmak ve imar etmekte ısrarcı olacağız."

Görmez ayrıca Gazze'de Türk Kızılayı ve IHH tarafından yürütülen projeler kapsamında gerçekleştirilen bazı merkezleri de ziyaret etti. Diyanet İşleri Başkanı, Türkiye'nin Filistin halkına insani ve siyasi desteğinin durmayacağının altını çizdi.

Gazze'nin güneyinde 10 dönüm alanı kapsayan Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'nin inşasına 2011 yılında başlanmış, ancak İsrail'in 2007'den bu yana uyguladığı abluka nedeniyle sınır kapılarının kapalı bulunmasından dolayı henüz tamamlanarak açılışı gerçekleştirilememişti. Türkiye'nin Filistin topraklarında finanse ettiği en büyük proje sayılan hastane, 170 yatak kapasiteli ve en son tıbbi ekipmanlar ile donatılmış olacak şekilde tasarlanmıştı.

Filistin Din İşleri ve Evkaf Bakanlığının resmi daveti ve Miraç Kandili dolayısıyla Filistin'de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, beraberindeki heyetle dün sabah saatlerinde Gazze Şeridi'ne gelmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez Filistin Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title