Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Bingöl'de Din Görevlileriyle Bir Araya Geldi

Bingöl’de din görevleriyle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Diyanet İşleri Başkanlığı’nın asıl hizmetlerini yürüten din gönüllüsü arkadaşlarımıza sözüm var benim. Mümkün olduğu kadar, Ankara’da oturmayacağım ve sizlerle beraber olacağım" dedi.

Bingöl'de din görevleriyle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, " Diyanet İşleri Başkanlığı'nın asıl hizmetlerini yürüten din gönüllüsü arkadaşlarımıza sözüm var benim. Mümkün olduğu kadar, Ankara'da oturmayacağım ve sizlerle beraber olacağım" dedi.

Bingöl'de temaslarını sürdüren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, kentte görev yapan din görevleriyle bir araya geldi. Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan programa, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, İl Müftüsü Mecit Can ve din görevlileri katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, çocukluk yıllarından itibaren hafızası ve gönlünde Bingöl'ün ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Prof. Dr. Görmez, "Ulema Yurdu, Süleha Yurdu ve her köyünde tarih boyunca İslami ilimlerinin tahsil edildiği Bingöl'de sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Ankara'da oturmaya gelmediklerini belirten Prof. Dr. Görmez, "İllerde bu tür programlara gitmek için, daha göreve başladığım sene, size sözüm var, daha doğrusu Diyanet İşleri başkanlığının asıl hizmetlerini yürüten, din gönüllüsü arkadaşlarımıza sözüm var benim. Mümkün olduğu kadar, Ankara'da oturmayacağım ve sizlerle beraber olacağım. Bu vesileyle, ülkemizin bütün şehirlerini, neredeyse 81 vilayetimizi tamamlamak üzereyim, bazı ilçeler dahil. Fakat bu 4 sene içinde ve daha önce Başkan yardımcılığım döneminde Bingöl'de sizinle birlikte olmak mümkün olmamıştır. Bu vesileyle mahcubiyetimizi dile getirmek isterim. Bu rağmen 4 yıl sonra sizinle bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Neden illere gidiyorum? Sadece üniversite camisini açmaya gelmedim. Başka vesilelerle geliyoruz. Ama asıl gaye, sizlerle birlikte olmaktır" şeklinde konuştu.

"DİYANET İŞLERİNDE GÖREVLER İKİYE AYRILIR"

Bingöl'e sadece üniversite camisinin açılışını yapmak üzere gelmediğini aktaran Prof. Dr. Görmez, "Başka vesilelerle de geliyoruz. Ama asıl gaye, sizlerle birlikte olmaktır. Çünkü ben Diyanet İşleri Başkanlığımızın görevlerini ikiye ayırıyorum. Bir asli görevlerimiz var, bir de tali görevlerimiz var. Masa başındaki görevler tali görevlerdir, diyanette asıl görev mihrap görevleridir, diyanette asıl görev minber görevlerdir, diyanette asıl görev milletti irşat görevidir, diyanette asıl görev insanlara Kur'an-ı öğretme görevidir. Sizlerde bu görevleri yürütüyorsunuz" ifadelerini kullandı. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Bingöl Belediyesi Mehmet Görmez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title