Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Müslümanlar, bugün günde yaklaşık bin Müslümanı öldürdüğünü belirterek, "Biz şefkati ve merhameti kaybettik. Bugün yeniden merhametle tanışma zamanıdır.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Müslümanlar, bugün günde yaklaşık bin Müslümanı öldürdüğünü belirterek, "Biz şefkati ve merhameti kaybettik. Bugün yeniden merhametle tanışma zamanıdır. Bugün kalplerimizi o akılla, kalbin aklı merhamettir, yeniden buluşturmanın yollarını aramalıyız" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez eşi Hatice Görmez ile Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi'nin (KAGEM), Kocatepe Konferans Salonu'nda düzenlenen, 2015-2016 faaliyet dönemi açılış törenine katıldı.

Hacı Bayram Veli Camisi İmam Hatibi Ahmet Karalı'nın, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Görmez, merhametin önemine dikkati çekti. Görmez, "Eğer bir kavramı, hasleti Allah'ın kendisi için ısrarla kullanıyorsa, aynı vasfı aynı güzelliği gönderdiği kitap için ayrıca kullanıyorsa, eğer gönderdiği peygamber için de kullandıysa ve onu bütün insanlardan istemişse, işte o kavram aslında İslam dininin en temel kavramı demektir. Merhamet böyle bir kavramdır" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Müslümanlar, bugün günde yaklaşık bin Müslümanı öldürüyor. Biz şefkati ve merhameti kaybettik. Bugün yeniden merhametle tanışma zamanıdır. Bugün evlerimizi merhamet ocaklarına dönüştürmeliyiz. Bugün kalplerimizi o akılla, kalbin aklı merhamettir, yeniden buluşturmanın yollarını aramalıyız. Eğitim sistemimizin içinde, çocuklarımızın herhalde bir tane merhamet diye bir üniteleri yoktur. Eğitim sistemimiz içine o merhameti yedirmeliyiz. Bir merhamet seferberliği başlatmalıyız. Merhamet yılları ilan etmeliyiz. Kainatın, varoluşunun merhamet üzerine bina edildiğini bilmeliyiz. Bizim merhametimiz, hukuku ve adaleti tanımayan bir merhamet değildir, bizim merhametimiz aynı zamanda hukuku da adaleti de önceleyen ve bazen de hukuku da... Hani 'hukukun üstünlüğü' diyorlar ya aslında hukukun da üstünde bir şey varsa o da merhamettir."

Merhamet kavramına değinen KAGEM Müdürü Hicret Toprak ise merhametin insanı harekete geçirmesi gerektiğini vurguladı. Toprak, KAGEM'in yıl içinde düzenlenecek çalışma programı ve faaliyetleri hakkında da bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Kemal Sayar, "Merhamet Dünyamızı Nasıl Aydınlabilir?" konulu konferans verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez Kocatepe Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title