Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Bitlis'te Din Adamları ile Buluştu

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Bitlis'te din adamları ile bir araya geldi.

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Bitlis'te din adamları ile bir araya geldi. Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Başbakanlığa bağlanmasına ilişkin, "Sadece milletimizin kalbindeki yerine yakın bir düzenleme yapıldı. Bunun sembolik bir değeri vardır. Bunu kabul ediyoruz. Bu düzenlemeyi düşünen bütün büyüklerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Çeşitli program ve açılışlara katılmak üzere dün Bitlis'e gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, bugün Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Konferans Salonu'nda, il merkezi ve ilçelerde görev yapan din görevlileriyle biraraya geldi. Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı konusunda son günlerde yeni bir düzenleme tartışıldığını belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığının ilk 20 ile 30 yılda doğrudan cumhurbaşkanına bağlı bir müessese olarak yoluna devam ettiğini anımsattı. Son bir düzenlemeyle birkaç gündür diyanetin doğrudan başbakanlığa bağlandığını ifade eden Görmez, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin gündeminde gazetelerde haberler, televizyonlarda da tartışılıyor. Burada yadırganacak bir durum yok. Sadece milletimizin kalbindeki yerine yakın bir düzenleme yapıldı. Bunun sembolik bir değeri vardır. Bunu kabul ediyoruz. Bu düzenlemeyi düşünen bütün büyüklerimize teşekkür ediyorum. Doğrusu hem Türkiye'de hem de yurtdışında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ihraz ettiği mevki ve statü dikkate alındığında, bu zaten olması gereken bir şeydi."

Yeryüzünde yaratılan her insanın Allah'a şükür borçlu olduğunu bildiren Görmez, ancak diyanet camiasının ise Allah'a farklı şükürlerde bulunmak mecburiyetinde olduğunu belirterek, "Çünkü cenabı hak yarattığı bütün insanları bir yerde istihdam ediyor. Ama cenabı hak bizi peygamberlerin makamında, yüce kitabını yeryüzünde insanlara öğretmede, mihrapta, minarede ve vaaz kürsüsünde insanlığı irşad etmede istihdam ediyor. Dolayısıyla Allaha ne kadar şükretsek azdır. Buna rağmen şükretmekten aciziz. Her insan Allah'a şükür borçlu. Ancak diyanet işlerinde çalışanlarının diğer bütün insanlardan ayrı üç ayrı şükür borcu var. Bugün hala bütün yeryüzünde nereye gidersek gidelim, dünyanın ne kadar mazlumları varsa onlarla birlikteyiz. Onlara umut olmuş bir milletin akfadı olduğumuz için Allah'a ne kadar şükretsek azdır. Sadece Bitlis'in yetiştirdiği alimleri dikkate aldığımızda, bunlar bütün dünyaya ve bölgeye ışık vermişlerdir. Bu nedenle onları akfadı olmaktan büyük onur duyuyoruz."dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Eren Üniversitesi Mehmet Görmez Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title