Haberler

Diyanet İşler Başkanı Görmez: Papa'nın Mesnetsiz İddialarından Üzüntü Duydum (2)

Müftülük BİNASININ TEMELİNİ ATTI Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Hatay Valisi Ercan Topaca'yı ziyaret ettikten sonra Müftülük binasının temel atma törenine katıldı.

Müftülük BİNASININ TEMELİNİ ATTI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Hatay Valisi Ercan Topaca'yı ziyaret ettikten sonra Müftülük binasının temel atma törenine katıldı. Vali Ercan Topaca, Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar Yiğit, İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Hüseyin Hazırlar, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ile çok sayıda davetlinin katıldığı törende konuşan Görmez, Hatay'ın tarihi boyunca farklı dinleri, inançları, kültürleri bir arada yaşattığını söyledi. Görmez, şöyle konuştu:

"Sevgili Peygamberimizin Kutlu Doğumunu idrak ediyoruz. Öncelikle haftanızı tebrik ediyorum. Nasıl ki 14 asır önce geldi efendimiz, parçalanmış bütün yürekleri birleştirdi. Onun Veladetinin, Nisan yağmuru gibi 14 asır önce nasıl ki, insanlığı karanlıklardan kurtardı. Onun Kutlu Doğumunun sene-i devriyesinin de birliğimize, kardeşliğimize vesile olmasını niyaz ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu seneyi 'Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı, Birlikte Yaşama Hukuku' olarak belirledik. Temamıza en uygun illerden birisi Antakya'dır. Antakya tarihi boyunca farklı kültürleri, medeniyetleri, inançları barış içinde birlikte yaşatabilmiş ve dünyaya gösterebilmiş bir şehrimizdir. İnsanların ruhu ve bedeni vardır. Ben şehirlerin de ruhu olduğuna inanan biriyim. Antakya ruhu olan bir şehirdir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez Ercan Topaca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title