Haberler

Diyanet'ten Dövme Fetvası

Güncelleme:

Diyanet, dövme yaptırmanın dinen yasaklanmış olduğunu söyleyerek; "Deri üzerinde suyun alta ulaşmasına engel olmadığı için gusül ve abdeste engel değildir" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun yeni yayınladığı fetvalar arasında dövme yaptıranların Allah'tan bağışlanma dilemesi istendi. Dövme konusundaki fetvada, "Dövme yaptırmak yasaklanmış olmakla birlikte, deri üzerinde suyun alta ulaşmasına engel olacak bir tabaka oluşturmadığı için gusül ve abdeste engel değildir." denildi.

KALICI DÖVME, SUYUN ULAŞMASINA ENGEL OLMADIĞI İÇİN ABDESTE ENGEL DEĞİL

Din İşleri Yüksek Kurulu, kalıcı dövmelerin yanı sıra, geçici dövmelerin gusül ve abdeste mani olduğunu bildirdi. Bu konuda yöneltilen soruya şu fetva verildi:

"Dövme yani vücuda iğneler batırarak deri altına boya zerk etmek sureti ile deri üzerinde çeşitli şekiller oluşturmak dinimizce yasaklanmıştır. Peygamberimiz şöyle buyurmuştur, 'Dövme yapan ve yaptıran kadınlara, kaş ve yüzlerinden tüy yolan ve yolduranlara, dişlerini seyreltip inceltenlere ve bu şekilde Allah'ın yarattığı şekli değiştirenlere Allah lanet etmişti '. Dövme yaptırmak yasaklanmış olmakla birlikte, deri üzerinde suyun alta ulaşmasına engel olacak bir tabaka oluşturmadığı için gusül ve abdeste engel değildir."

Din İşleri Yüksek Kurulu, "Dövme yaptırmak, abdeste veya gusle engel midir?" ve "Kalıcı dövme ile geçici dövmenin bu konudaki hükmü aynı mıdır?" soruları üzerine, şu yanıtı verdi:

YAPIŞTIRMA YÖNTEMİYLE 'GEÇİCİ DÖVME', GUSÜL VE ABDESTE ENGEL

"Vücudunda dövme bulunan bir kimse mümkünse, sağlığına zarar vermeyecek yöntemlerle onu ortadan kaldırmalıdır. Bu mümkün olmazsa Allah'tan bağışlama dilemesi, yaptığına pişmanlık duyması gerekir. Yapıştırma yöntemi ile deri üstüne yapılan geçici 'dövme' ise suyun deriye ulaşmasına engel olacağından gusül ve abdeste engel olur."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (66)

Ahmet KaramobilWeb@haberler.com:

dovmesi olan,allahin yarattigi sekli degistirdigi icin bagislanma dilemeliymis, 1-rabbim adami kel yaratmis,sac ektirenlerde bagislanma dilemelimi 2-rabbim adami yada kadini kisir yaratmis,tup bebek sahipleride bagislanma dilemelimi 3-estetik yaptiranlarda bagislanma dilemelimi 4-rabbim yazin havayi 40 derece yapiyor,klima ile havayi 25 dereceye indirenlerde bagislanma dilemelimi 5-rabbimin 10 gun sonra yaratacagi hava durumunu,bugunden belirleyip aciklayanlarda bagislanma dilemelimi 6-aldiklari ayliklarda,devletin loto,toto,piyango gibi kumar gelirlerininde payi olan diyanetdeki hocalar,bu paralardan dolayi bagislanma dilemelimi hocalardan bunlar hakkindada aciklama bekliyoruz.

42
14
yanıtYanıtla
Laz zomobilWeb@haberler.com:

Yalaaaaan o sizin kendi görüşünüz , dinimizde öyle yasak filan yok,hatta dövmeli padişahlarımız bile var,milleti ayırıştırmaya kalkmayın,herkes kendi işine baksın,diyanetin başka işimi yok da genclerin vücutuyla oğraşıyor ayıp yaraa.

2
52
yanıtYanıtla
KurdoMobil-IOS:

Diyanet e benden bir soru Allahin yaratttigi erkegi sünnet Etmek günahmidir . Yoksa Allahin sünnetsiz bir Sekilde insanlari dünyaya göndemesi ve Bizimde bu hatayi düzeltmemiz günah degilmidir . Hani deriz Ya yaradan herseyi mükemmel yarstmistir Diye .

3
34
yanıtYanıtla
ulubatlimobilWeb@haberler.com:

Dövme haramdir ve kesinlikle Sultanlar ve Padisahlarimiz böyle gayri müslümlerin icadlarina heveslenmemislerdir Burada sacma sacma yorumlarla kendi hatalarini örtmek icin kavyeyi kullanan gafiller,Kurani Kerimi okuyun en dogrusu orada yazili

27
7
yanıtYanıtla
KartalMobil-IOS:

Hocam bende dövme var günah diyorlar,peki ayakkabı kutuları ile para çalmak caizmidir??????????

20
13
yanıtYanıtla
unal:

o zaman git o gavur memlekette yaşa oranın kanunlarına tabi ol burası türkiye ve müslüman bir ülke zoruna gidiyorsa burada yaşam terket burayı paşam

24
7
yanıtYanıtla
IAYLIM DERDImobilWeb@haberler.com:

Ya diyanet MERCEDES suiliyetli döğmede namazı ve orucu bozarmı

4
27
yanıtYanıtla
OsmanlıMobil-IOS:

Dövmeliler sizi sonra Allah döver Siz nasıl Müslümansınız Gösterme Müslümansınız Kime niye özeniyorsunuz Hesabını hiç düşündünüzmü

13
17
yanıtYanıtla
izmirli:

dini istirmar edip cebi doldurmak haram mı hocam ya da bakara makara

8
20
yanıtYanıtla
PAPAZLAR DAHA CESUR...?:

AVRUPADA PAPAZLAR=HÜKÜMETLERE MEYDAN OKURLAR, , HÜKÜMETIN KUSUR VE HATALARINI HIC CEKINMEDEN CESURCA SÖYLERLER. . BIZDE NEDEN DIN ADAMLARI, CESUR OLMUYOR. . . ?

26
1
yanıtYanıtla
Tüm 66 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title