Haberler

Diyanet, 2 Dizinin Camiden Görüntü Almasını Yasakladı

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanlığı, atv'de yayınlanan 'Diğer Yarım' ve 'Kertenkele' dizilerinin camilerden görüntü almasını yasakladı. İstanbul Müftülüğü de bu kararı uyguladı.

Diyanet, önce atv'de yayımlanan aile dizisi 'Diğer Yarım'a, sonra da 'Kertenkele'ye camilerde çekim yasağı getirdi. Diyanet'in yasak kararı, İstanbul Müftülüğü'nce devreye sokuldu.

ÇEKİM İZNİ VERİLMEDİ

Çekim izni isteyen yapım şirketine, olumsuz yanıt geldi. İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, "Bizim camimizde sahte imam olmaz. Dizinin muhteviyatına ilişkin bir kamuoyu algısı var" dedi. Müftü Yaran, "Bu yargıya diziyi izleyerek mi vardınız" sorumuza da "Bu olumsuz kamuoyu algısını görmezden gelemezdim" yanıtını verdi.

"İMAMLARI RENCİDE ETMİYORUZ"

Dizinin yapımcısı Yalçın Şen ise şu değerlendirmeyi yaptı, "Kertenkele bir dönüşüm projesi. Dini öğretilere aykırı bir karakter, imam kıyafetiyle çıktığı yolculukta, dini öğrenmek zorunda kalıyor. Bu dönüşümde, Kertenkele'nin çaldığı imam kıyafetlerinin büyük rolü var. Bu proje o kıyafetlere gerçek hakkını teslim edecek bir projedir. İmamları rencide etmiyoruz, aksine onore ediyoruz. Bu ileriki bölümlerde daha net anlaşılacak."


Kaynak: Haberler.Com / Magazin

Rahmi Yaran Diğer Yarım İstanbul Magazin Haberler

500

Yorumlar (62)

SİDAR:

BU DİZİLERİN AMACI TIPKI İŞİTİN YAPTIĞI GİBİ İSLAMI KÖTÜLEMEKTİR. IŞITİN VE BU DİZİLERİN ARKASINDA YAHUDİLER VAR. BU DİLERİ BİR MÜSLÜMAN İZLEMEMELİ.

15
12
yanıtYanıtla
...:

ulan diziyi izlemeden konuşmayın. . dini bilmeyen adama din öğretiliyor dizide. . tıpkı yıllar önce köyün sahte kaymakamı rolündeki Kemal Sunalın dizisinde gerçek insanlığı öğretişi gibi. . . sabredin izleyin. . .

yanıt0
yanıt0
VEDAT:

SANA KATILIYORUM AYRICA GEÇMİŞTE KEMAL SUNALIN FİLİMLERİNDEDE AYNI ŞEKİLDE DİN ADAMLARINI RENCİDE EDİCİ KARELER ÇOK OLDU BU FİLİMLERLE İNSANLARIN ALİMLERE VE TOPLUMA GÜVENİ AZALDI VE NE YAZIKKİ İNEK ŞABAN TABİRİYLE ARTIK KİMSE ÇOCUĞUNA ŞABAN ADINI KOYMAZ OLDU. BU KADAR MUKADDES BİR İSMİN SONUNUN GELMESİNE VESİLE OLDU. VEBALİ BÜYÜK. ARTIK UYANMAK LAZIM

yanıt0
yanıt0
hüzün:

helal olsun diyanete

10
9
yanıtYanıtla
REMZİ:

KENDİLERİ ÇOKMU İYİ BİLİYORMUŞ DİNİ BUNLAR GELSİNDE MÜSLÜMANLARDAN ÖNCE AHLAK ÖĞRENSİN

yanıt0
yanıt0
Çelik:

Ben Yasaklamayı doğru bulmuyorum. Yasaklarla bir yere varılmaz. Allah insana düşünme yeteneği vermiş. İyi veya kötüyü ayırabilsin diye. Ayrıca Bütün Amerikan filmlerinde Kilise ve Amerikan bayrağı gösteren film ve dizilere teşvik veriliyor. Pislikler halının altına süpürmekle yok olmaz.

9
10
yanıtYanıtla
REMZİ:

HADİ ORDAN

yanıt0
yanıt0
d.doğan:

onlar papazlarla dalga geçmiyorlar efendi sen filimlerde hiç papazla dağagecildiğini gördünmü yasaklar olaçak

yanıt0
yanıt0
çelik:

Doğan bey ben papazların sapıklık yaptığı. Papaz kıyafeti ile cinayet işlediği filmleri de gördüm. Ben meselenin özünü anlatamadım galiba

yanıt0
yanıt0
çelik:

Bakın ben aynı ifadelerle 4 mesaj attım ve sizlerin ilgisini bu mesele üzerine yoğunlaştırdım. Vermek istediğim mesaj bu yoksa bende İbadetini yapan ve meseleye en az sizin kadar vakıf olan biriyim

yanıt0
yanıt0
Tüm 62 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title