Haberler

Diyanet: "Alo Fetva Baba Tacizini Affettirdi" Haberi Gerçeği Yansıtmıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı bazı medya organlarında yer alan "Alo Fetva baba tacizini affettirdi" şeklindeki haberin hiçbir surette gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı bazı medya organlarında yer alan "Alo Fetva baba tacizini affettirdi" şeklindeki haberin hiçbir surette gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Diyanet'ten yapılan yazılı açıklamada, "Haberin içeriğinden de fark edilebileceği gibi söz konusu olaya ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığında her hangi bir kayıt bulunmamaktadır. Kaldı ki her hangi bir soruya ilişkin verilen bir cevap, söz konusu kişinin hukuki ve ilahi adaletteki cezalarını ortadan kaldırmaz. Vatandaşlarımızın merak ettikleri dini soruların cevaplandırılması amacıyla kurulan alo fetva hattının zaman zaman magazin malzemesi olarak istismar edilmesi son derece üzüntü vericidir" denildi.

-HABER NE?-

Habere göre, Ankara'da yaşayan 15 yaşındaki çocuk babasının cinsel tacizlerine maruz kaldı, yaşadıklarını annesine ve rehber öğretmenine anlattı. Soruşturma kapsamında, 14 Mayıs'ta Savcı Ferhat Sarıkaya'ya mağdur sıfatıyla ifade veren çocuğun, "Babam yaptıklarını kabul etti. Özür diledi ve tövbe etti. Annem dindar bir insan. Önce babam ile boşanmak istedi. Sonra Alo Fetva'yı aradı. Telefondaki hocaya, babamın yaptıklarını ve özür dilediğini anlattı. Hoca da "Eşiniz özür dilediyse affedin, evlilik birliğini devam ettirin' dedi. Telefonun hoparlörü açıktı. Annem boşanmaktan vazgeçti" dediği öne sürüldü.

Babanın da tutuklu yargılandığı iddia edildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title