Haberler

Diva-Sen Genel Başkan Yardımcısı Özay: "Din ve Diyanet Siyasete Alet Edilmemeli"

Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Diva-Sen) Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt İl Başkanı M.Naci Özay, son günlerde siyasi çevreler tarafından siyasi malzeme haline getirilen din ve diyanetin bu milletin birlik ve beraberliğinin çimentosu olduğunu söyledi.

Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Diva-Sen) Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt İl Başkanı M.Naci Özay, son günlerde siyasi çevreler tarafından siyasi malzeme haline getirilen din ve diyanetin bu milletin birlik ve beraberliğinin çimentosu olduğunu söyledi.

Gazetecilere açıklama yapan Diva-Sen Genel Başkan Yardımcısı Özay, söz konusu dini hassasiyetler üzerinden basit çıkarlar için söylemlerin Diyanet İşleri Başkanlığı kurumunu, çalışanlarını ve milleti derinden üzdüğünü söyledi. Özay, "İslam ile müşerref olan güzel yurdumuz ve içinde yaşan Müslüman halkımız yüzyıllar geçmiş olmasına rağmen hassasiyetlerinde vazgeçmemiş, dili, ırkı, mezhebi ve siyasi görüşü farklı olsa da bir arada yaşama kültüründen asla vazgeçmemiştir. Son günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı ve başkanın polemik malzeme yapılmak istenmesi talihsizliktir. Kurulduğu günden beri ulaşabildiği tüm kişilere Allah'ın dinini anlatıp ibadetlerin nasıl yapılacağını öğren, yine aynı vazife perverlik duygusu ile Allah'ü Teala'nın kadim kelamını her millet anlasın diye çeşitli dillerde yüce mealini insanlara ulaştıran alimlerimize ve medreselerimize gereken değerin verildiği bir zamanda, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez başta olmak üzere bütün çalışanlar üzerinden siyaset yapmak asrın en büyük ayıbı olsa gerek. Diyanet bu milletin ortak değeridir. Bu ortak değer üzerinde bütün siyasi görüş ve düşüncelerin dışında kalarak milletçe dayanışmayı ve bütünleşmeyi amaç edinen güzide kurumun yıpratılmasına ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in de şahsının rencide edilmesine müsaade etmeyeceğiz" dedi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Bülent Ersoy Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (2)

ezdinoglu kocakmobilWeb@haberler.com:

M.naci Özay tebrik edirim

0
0
yanıtYanıtla
ŞahvelioğlumobilWeb@haberler.com:

Allah razı olsun. Ağzına diline ve yüreğine sağlık. Sizin gibi Realist insanlar olduğu müddetçe hiç kimsenin bu mübarek dine ve din mensuplarına dil uzatması imkanı ve fırsatı olmayacaktır. Allah yar ve yardımcınız olsun.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title