Haberler

Disk'ten Açlık Grevindeki Madencilere Destek Eylemi

* DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu,"Zonguldak Kilimli'de 250 maden işçisi dört aydır ödenmeyen maaşları, iş güvenceleri ve çalışma hakları için yerin altında direniyor""Çalışma bakanına ve siyasi iktidara sesleniyoruz.

* DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu,

"Zonguldak Kilimli'de 250 maden işçisi dört aydır ödenmeyen maaşları, iş güvenceleri ve çalışma hakları için yerin altında direniyor"

"Çalışma bakanına ve siyasi iktidara sesleniyoruz. İşçilerin ödenmeyen ücretleri derhal kamu tarafından ödenmeli ve bu mağduriyet son bulmalıdır"

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL - İSTANBUL DHA

Zonguldak Kilimli'de 9 gündür açlık grevinde bulunan madencilere destek veren DİSK üyesi bir grup, Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Grup, 'Açlık grevindeki madencilerin yanındayız" yazılı pankart açtı. ' Zonguldak işçisi yalnız değildir" şeklinde slogan atan DİSK üyeleri adına basın açıklaması yapan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, ' Zonguldak Kilimli'de yerin 7 kat dibinde emeği ve yaşamı çalınan maden işçisi arkadaşlarımızla dayanışma için buradayız. Ölüm madencilerin kaderi değildir. Açlık grevindeki madencilerin yanındayız. Zonguldak Kilimli'de 250 maden işçisi dört aydır ödenmeyen maaşları, iş güvenceleri ve çalışma hakları için yerin altında direniyor. Aileleri ve arkadaşları maden girişinde beklerken yerin altındaki madenciler metan gazının ve kömür tozunun içinde 9 gündür açlık grevine devam ediyor. 15 arkadaşımız hastaneye kaldırıldı. Diğer arkadaşlarımız ise açlık grevini sürdürüyor. Bu ülkenin Çalışma bakanına ve siyasi iktidara sesleniyoruz. İşçilerin ödenmeyen ücretleri derhal kamu tarafından ödenmeli ve bu mağduriyet son bulmalıdır" dedi.

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Galatasaray Meydanı Zonguldak Kilimli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title