Haberler

Dışişleri: İncirlik Üssü İçin İmzalar Tamam, Her An Kullanılabilir

Güncelleme:

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, ABD'nin İncirlik Üssü'nü kullanmasıyla ilgili "İmzalar tamamlandı. Gerekli görüldüğü takdirde her an kullanılabilir" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, DAEŞ'e karşı operasyonlarda Türkiye'deki hava üslerinin ABD ve bazı koalisyon ülkeleri tarafından kullanılmasına imkan tanıyan Bakanlar Kurulu kararının tekemmül ettiğini, İncirlik Hava Üssü'nün her an kullanılmaya başlanabileceğini söyledi.

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Sözcü Bilgiç, bakanlıkta yaptığı olağan basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve gazetecilerin sorularını cevapladı.

"TÜRKİYE'DE 1.7 MİLYON SURİYELİ MÜLTECİ VAR"

Suriye'deki durumun her geçen gün daha da kötüye gittiğini belirten Bilgiç, Türkiye'de yaklaşık 2 milyon sığınmacı bulunduğunu, bunların 1,7 milyonunu ise Suriyelilerin oluşturduğunu, bu insanların ülkelerine dönmeyi beklediklerini ifade etti.

"BAKANLAR KURULU'NDA SÜREÇ TAMAMLANDI"

Suriyelilerin ülkelerine dönmelerine imkan tanıyacak koşulların sağlanması konusunda ABD ile mutabakata varıldığını hatırlatan Bilgiç, mutabakatla ilgili imzaya açılan Bakanlar Kurulu kararı sürecinin tamamlandığını kaydetti.

"İNCİRLİK HER AN KULLANILABİLİR"

Mutabakat çerçevesinde kullanıma açılacak üsler ve üsleri kullanacak koalisyon ülkeleriyle ilgili soru üzerine, Bilgiç, her iki konuda da kararı ABD ile vereceklerini belirtti.

Bilgiç, üslerin ne zaman kullanılmaya başlanacağına ilişkin soru üzerine ilgili Bakanlar Kurulu kararının "tekemmül ettiğini" belirterek, "İncirlik, gerekli görüldüğü takdirde her zaman, her an kullanılabilir" dedi.

Sözcü Bilgiç, konuyla ilgili askeri makamların gerekli temasları yürüttüğüne işaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı İncirlik Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (112)

SAMSUNLU:

Yazıklar olsun AKP ve AKP ye oy verenler yazıklar olsun

66
25
yanıtYanıtla
musa:

17-25 nasıl unutturuldu

16
52
yanıtYanıtla
SAMSUNLU:

Ne kadar aciz bir AKP bizi ABD askerleri işit ve PKK dan koruyacaklar yazıklar olsun AKP ye oy verenler

51
16
yanıtYanıtla
sarsinti:

sehidime kelle diyen akp abd bop cilginligi icinmuslumanlarin zulm gormesini islamiyeti daraltiyor yokolmasini isteyerek allahin nurunu sondurmeye calisiyor gavurakp abd yahudiler hristiyanlar isteselerde istemesselerde allah nurunu tamamlayacak zafer musluman musluman turk musluman kurtlerin olacak

5
58
yanıtYanıtla
Xxx:

PKK lilar oyle onurlu insanlar ki Turkiye cikarlari icin ABD ye rest cekmis ve terörist listesine kendini ilk siradan yazdirmis.Eger Tc bu alcak oyunlardan vazgecip Pkk masa ya oturursa o zaman TC onunde hic bi engel kalmaz.Turkler ve Kurtler bir arada kardes kardese.Baris icin el elle

9
54
yanıtYanıtla
araştırmacı yazar:

amaç ne pkk ne de işit amaç tamamiyle kürt ve türkü karşı karşıya getirmek. . . buda israil abd için düğün dernek demektir. . . allah fırsat vermesin aksaraya ve beyaz saraya ve israile. . . çok akıllı ve dikkatli olmalıyız türkler ve kürtler olarak. . . barış için sokaklara çıkmalıyız. . yoksa senaryo belli

18
40
yanıtYanıtla
zaza21:

abd uşağı türkiye

12
43
yanıtYanıtla
SuspusMobil-IOS:

Bende ABD niye PKK yı kınıyor diyordum bütün savaş ABD ye uşaklık etmek miydi bide Kürtler ABD nin Uşağı diyordunuz söyleyin bakalım kim Uşak

17
36
yanıtYanıtla
BİLAL:

SIFIRLADIM BABACIM. .

10
42
yanıtYanıtla
tankl:

Nerenizi yırtarsanız yırtın ne laf cambazlığı yaparsanız yapın bu operasyonlar durmayacak taki 10 000 leş haberi gelene kadar belki o zaman akıllanırsınız Türkiye ile uğraşmak ne demekmiş anlarsınız . . .

41
8
yanıtYanıtla
Tüm 112 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title