Haberler

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkçe Olimpiyatlarına Katılan Öğrencileri Kabul Etti

Davutoğlu."Bilin ki, ne zaman başınız sıkışsa, ne zaman bir dost yüzü görmek isteseniz Türkiye her zaman sizin ana yurdunuz olarak kucağını açacak ve sizi kucaklayacak" "İhtilaf olduğunda kucaklaşabilen, görüş ayrılığı olduğunda birbirine"...

- Davutoğlu: "Bilin ki, ne zaman başınız sıkışsa, ne zaman bir dost yüzü görmek isteseniz Türkiye her zaman sizin ana yurdunuz olarak kucağını açacak ve sizi kucaklayacak"

"İhtilaf olduğunda kucaklaşabilen, görüş ayrılığı olduğunda birbirine dinleyebilen, ola ki çatışma anları yaklaştığında empatiyle birbirini anlayabilen ve çatışmayı engelleyebilen yeni bir dile ihtiyacımız var"

Dışişleri Bakanlığı'ndaki kabulde 20 ülkeden gelen toplam 60 öğrenci bulundu. Gençlerin Bakan Davutoğlu'nu ziyareti sırasında Bangladeşli bir öğrenci "Çayeli'nden Öteye" adlı türküyü, Kosovalı bir genç de "Ya Rabbim" adlı şarkıyı seslendirdi.

Yemenli öğrenciler Ankara Seğmen halk oyunları gösterisi sunarken, Amerikalı ve Bangladeşli öğrenciler Abdürrahim Karakoç'un "Ülkü Türküsü" adlı şiirini okudu.

Gösterilerin ardından kendisini ziyarete gelen öğrencilere hitap eden Davutoğlu, Türkçe Olimpiyatlarına her sene katılmaya özen gösterdiğini ancak bu yıl yurt dışı seyahatler nedeniyle katılamadığını söyledi. Davutoğlu, özellikle Yemen seğmenlerinden etkilendiğini belirterek, "Çünkü muhtemelen seğmenlerden Yemen'de şehit düşen çok dedelerimiz vardı" dedi.

Davutoğlu, bir Türkçe aşığı olarak, Türkçe'yi babaannesinin dizinde ilk ninnileriyle öğrenmiş biri olarak, Türkçe'nin böylesine dünyanın her yerine yayılmasına vesile olunmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Davutoğlu, dünya çapında Türkçe lehçelerinin doğduğunu ifade ederek, "Türkçe'nin böyle yayılması 3 kıtada, 7 iklimde bulunmuş dedelerimizin bu güzel hatıralarının, bu güzel mirasının yayılması açısından önem taşıyor" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı olarak Türkiye'nin tanıtımının yapılması bakımından olimpiyatlara katılan öğrencilere teşekkürlerini ileten Davutoğlu, 140 ülkeden 2 bin öğrencinin bu yıl Türkiye'ye geldiğini hatırlattı ve "2 bin elçimiz dünyanın her yerine Türkiye'nin kültürünü, Türkiye sevdasını taşıyacaklar" şeklinde konuştu. Davutoğlu, Türkçe Olimpiyatları üzerinden dünyaya evrensel bir barış dili yayıldığını belirterek, "Bugün dünyanın her zamankinden daha çok bu dile ihtiyacı var" dedi.

Türkiye'ye gelen birbiriyle ihtilaflı ülkelerin çocuklarının bile burada kucaklaştığını belirten Davutoğlu, "İhtilaf olduğunda kucaklaşabilen, görüş ayrılığı olduğunda birbirine dinleyebilen, ola ki çatışma anları yaklaştığında empatiyle birbirini anlayabilen ve çatışmayı engelleyebilen yeni bir dile ihtiyacımız var" dedi. Davutoğlu, çocukların bu bilince 15-16'lı yaşlarında ulaşmasının gençlik sonrasındaki hayatlarında yeni bir iletişim dili kurmaları bakımından ve iletişim araçlarının dünyaya barışı egemen kılabilmek açısından oluşturabilmek önemine değindi.

Kendisini ziyaret eden gençlerin ailelerine ve ülkelerine selam götürmelerini isteyen Davutoğlu, "Deyin ki Türkiye'den Anadolu'dan size kucak dolusu selamlar var. Allah yolunuzu açık eylesin, bütün işlerinizde size başarı nasip eylesin. Bilin ki, ne zaman başınız sıkışsa, ne zaman bir dost yüzü görmek isteseniz Türkiye her zaman sizin ana yurdunuz olarak kucağını açacak ve sizi kucaklayacak" diye konuştu.

Davutoğlu, konuşmasının ardından öğrencilere hediyeler sundu ve bakanlık bahçesinde gençlerle fotoğraf çektirdi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Ahmet Davutoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

title