Haberler

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Özbekistan'da

Davutoğlu, Özbek mevkidaşı ile bir araya geldi Bakan Davutoğlu: "İlişkilerin son yıllarda istenilen düzeyde olmaması hepimizi üzmüştür.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Özbekistan'da, "İlişkilerin son yıllarda istenilen düzeyde olmaması hepimizi üzmüştür. İnşallah mevcut siyasi irade önümüzde bir yol açar" dedi.

Davutoğlu, başkent Taşkent'te Dışişleri Bakanı Abdülaziz Kamilov ile baş başa ve heyetlerarası görüşmelerde bir araya geldi. Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan görüşme sırasında, beş senelik bakanlık döneminde en hasretle beklediği ziyaretin Özbekistan'a olduğunu belirtti. Bunun hem milli hem de şahsi boyutu olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Şahsi olarak ben Taşkentliyim. Eskiden akademik çalışmalarda uluslararası toplantılara gittiğimde pasaportta Taşkent yazdığı için Özbekistan diye kaydederlerdi. Ben de değiştirtmezdim" dedi.

Bir ülkede Semerkant gibi bir kentin olması halinde o ülkenin parlak bir geleceğe ve geniş bir tarihe sahip olduğunun altını çizen Davutoğlu, uçakta boş vakitlerinde şehirlerin dokusunu anlatan bir kitap üzerinde çalıştığını ve Semerkant bölümünü yazdığını ifade etti.

Davutoğlu, Türkiye ve Özbekistan'ın Avrasya'nın iki istikrar ülkesi olduğunu dile getirerek, ilişkilerin hem iki kardeş halk arasında yürütüldüğünü hem de bölgeye istikrar getiren nitelikte olduğunu belirtti.

"İlişkilerin son yıllarda istenilen düzeyde olmaması hepimizi üzmüştür. İnşallah mevcut siyasi irade önümüzde bir yol açar" diyen Davutoğlu, ziyaretini güzel bir başlangıcın ilk adımı olarak değerlendirdiklerini vurguladı.

Kamilov ise bu ziyaretin sadece ikili ilişkilerin gelişmesi için bir fırsat değil aynı zamanda tarihi öneme sahip olduğunu söyledi.

Ziyarette ikili ilişkilerin geliştirilmesi için hangi alanlara öncelik verilmesi ve neler yapılması konusunda görüş alışverişinde bulunacaklarının altını çizen Kamilov, iki ülkenin bulundukları bölgelerde yaşanan sorunların da görüşmede ele alınacağını ifade etti.

Kamilov, Davutoğlu'nun ziyaret çerçevesinde gündeme alınan resmi konuların yanı sıra Buhara, Semerkant ve Hiva'ya kültürel ziyaretler yapacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Görüşme, daha sonra basına kapalı devam etti.

Davutoğlu'nun Özbekistan'a yaptığı ziyaret, 13 yıl aradan sonra Türkiye'den dışişleri bakanı düzeyinde ilk ziyaret olması bakımından önem taşıyor. - Taşkent

Kaynak: AA / Güncel

Sultan Abdülaziz Ahmet Davutoğlu Özbekistan Taşkent Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title