Haberler

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Japonya'da -

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Japon mevkidaşı Fumio Kişida ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Japon mevkidaşı Fumio Kişida ile bir araya geldi.

Davutoğlu, Nükleer Yayılmanın Önlenmesi ve Silahsızlanma Girişimi'nin (NPDI) 8. Bakanlar Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Japonya'nın Hiroşima kentinde, Kişida ile görüştü. Davutoğlu, Kişida'ya misafirperverliği için teşekkür ederek, Hiroşima'da gördüklerinin kendisi için "unutulmaz hatıralar" olduğunu kaydetti.

"Dünyada herhalde insanlık vicdanı var ise bu vicdanın bulunduğu yer Hiroşima'dır" diyen Davutoğlu, "Dün gördüklerimiz ve dinlediklerimiz bizde derin izler bıraktı" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, Hiroşima ziyaretinin NPDI girişiminin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyduğuna dikkati çekerek, "İnşallah birgün bir daha Hiroşima halkının yaşadıklarının yaşanmaması için nükleer silahlardan dünyanın tümüyle arındırılması idealini gerçekleştiririz" diye konuştu.

Türk-Japon ilişkilerinin geleneksel tarihi dostluk temeline dayalı bir şekilde stratejik ortaklık perspektifinde hızla geliştiğini belirten Davutoğlu, iki ülke arasındaki tarihi ilişkilerin geçen yıl yapılan üç zirveyle birlikte stratejik bir çerçeveye oturduğunun altını çizdi.

Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe arasında stratejik ortaklık perspektifinde imzalanan antlaşmaların bunun işareti olduğunu kaydetti.

Davutoğlu, "Böyle altın dönemini yaşayan Türk-Japon ilişkilerini geliştirmek konusunda iki dost bakan olarak atacağımız adımlar bundan sonra da geleceği belirlemek adına önem taşımaktadır. Japonya, Asya'nın doğu yakasında olmakla birlikte bizim komşumuz gibi yakın hissettiğimiz bir ülkedir" dedi.

Kişida da Davutoğlu'na NPDI toplantılarına gösterdiği destekten dolayı teşekkür ederek, Türkiye ve Japonya'nın bir yıl içinde üç zirve yaptığını ve iyi ilişkiler içinde olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu bugün Meksika-Endonezya-Güney Kore-Türkiye-Avustralya (MIKTA) Oluşumu'nun Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere Meksika'ya gidecek.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Türkiye Japonya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title