Haberler

Dışişleri Bakanı Davutoğlu: "Hiç Kimse İslamı Terör Kavramıyla Yan Yana Kullanamaz"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dünya İslam Bilginleri Barış İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi programına katıldı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dünya İslam Bilginleri Barış İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi programına katıldı. Programda konuşan Davutoğlu, "Hiç kimse İslamı terör kavramıyla yan yana kullanamaz" dedi.

Conrad Otel'de yapılan sempozyuma Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in yanı sıra İslam dünyasının temsilcileri katıldı. 19.00'da başlayan sempozyumda konuşma yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "İslam'ın terörle adlandırılmasına, terörle anılmasına hep beraber gür bir sesle kaşı çıkmamız lazım. Hiç kimse İslamı terör kavramıyla yan yana kullanamaz" dedi.

Suriye'den gelen 1 milyon 200 bin Suriyeliye Türkiye'ye girerken "Sen Sünni misin? Şii misin? Nusayri misin? Sormadık. Arap mısın? Türk müsün? Kürt müsün?" diye sormadıklarını belirten Davutoğlu, "Mademki kapımıza gelmiştir. Onu korumak bizim için ilahi bir vecibedir. ve biz bu topraklar üzerindeyken bu sorumluluklar bu zayıf omuzlar üzerindeyken Allah şahittir ki; bize sığınan hiçbir mazlumu zalime terk etmeyiz" şeklinde konuştu.

Sadece İslam dünyasının değil, bütün dünyanın krizde olduğunu belirten Davutoğlu, "Birleşmiş Milletler doğru dürüst çalışamıyor. Dünya ekonomik sistemi krizleri çözemiyor. O zaman bu dünyaya yeni bir ruh üflemek lazım. O ruh bizde var. Ben İstanbul sokaklarını dolaştığım zaman o ruhu görüyorum. Buhara sokaklarında dolaştığımda o ruhu görüyorum. Saraybosna sokaklarında dolaştığımda o ruhu görüyorum. Gelin hep beraber kardeş olalım çağrısında bulunalım. Gelin bu dünyaya daha güzel bir dünya kuralım çağrısında bulunalım. Şimdi gün toparlanma günüdür" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Ahmet Davutoğlu Mehmet Görmez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title