Haberler

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu KKTC'de Temaslarda Bulundu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün Kıbrıs'ta kapsamlı çözüme yönelik olarak yürütülen müzakere sürecinin bulunduğu aşamaya ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere KKTC? de temaslarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün Kıbrıs'ta kapsamlı çözüme yönelik olarak yürütülen müzakere sürecinin bulunduğu aşamaya ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere KKTC? de temaslarda bulundu. Çavuşoğlu, KKTC'de ilk olarak KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edildi. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün ve KKTC Başbakan yardımcısı Serdar Denktaş ile dışişleri bakanı Tahsin Ertuğruloğlu toplantıya katıldı. Toplantının üçüncü bölümünde ise KKYC Cumhuriyet meclisinde temsil edilen siyasi parti liderleri de görüşmeye katıldı. Görüşmelerin ardından Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu basına açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu 5'li konferans dahil gerekli somut yol haritası belirlenmeli?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs konusundaki hedeflerinin 11 Şubat 2014 Ortak Çerçeve Belgesi'nin hedefleri doğrultusunda 2016 içinde müzakerelerin sonuç vermesi, kalıcı bir çözüm için adım atılması ve bir an önce bunun için 5'li konferans dahil gerekli somut yol haritası belirlenmesi olduğunu kaydetti. Çavuşoğlu Mont Pelerin'de yapılan iki tur görüşmelerden sonra gelinen noktayı ve bundan sonra izlenecek stratejileri, önce Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı sonra hükümet ve muhalefet partilerinin katımlıyla ele aldıklarını anlattı. Çavuşoğlu, Türkiye olarak her zaman müzakere sürecini desteklediklerini ve bir an önce bir netice alınması konusunda irade ortaya koyduklarını kaydetti. Güven artırıcı tedbirler konusunda her zaman destek verdiklerini anlatan Çavuşoğlu, hedeflerinin 11 Şubat 2014 Ortak Çerçeve Belgesi'nin hedefleri doğrultusunda 2016 içinde müzakerelerin sonuç vermesi, kalıcı bir çözüm için adım atılması ve bir an önce bunun için 5'li konferans dahil gerekli somut yol haritası belirlenmesi olduğunu kaydetti. Sürece aynı şekilde bu çerçevede destek vereceklerini dile getiren Çavuşoğlu, son derece verimli bir toplantı yaptıklarını söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise görüşme sonrası yaptığı açıklamada, İyi niyet ile çözüm için çalıştıklarını belirtti ve 2016 yılının çözüm yılı yapmak için 5'li konferans tarihinin belirlenmesi çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temaslarının ardından akşam saatlerinde yurda dönmesi bekleniyor. - Lefkoşa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Hüseyin Özgürgün Mustafa Akıncı Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title