Haberler

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Kamboçya'da - Phnom

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Kamboçya'da- Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: - "Birlikte ortak bir geleceğe sahip olmak, bu nedenle de Asya Pasifik ülkeleriyle ilişkileri artırmak istiyoruz"- "Bugün büyükelçilik açarak ilişkilerimizi ve ortaklığımızı daha da derinleştireceğiz"PHNOM Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni açılan büyükelçiliklerle bölgedeki varlığını güçlendiren Türkiye'nin Asya ile ilişkileri artırmak ve ortak bir geleceğe sahip olmak istediğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Kamboçya'da- Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: - "Birlikte ortak bir geleceğe sahip olmak, bu nedenle de Asya Pasifik ülkeleriyle ilişkileri artırmak istiyoruz"- "Bugün büyükelçilik açarak ilişkilerimizi ve ortaklığımızı daha da derinleştireceğiz"PHNOM Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni açılan büyükelçiliklerle bölgedeki varlığını güçlendiren Türkiye'nin Asya ile ilişkileri artırmak ve ortak bir geleceğe sahip olmak istediğini söyledi.Asya-Pasifik bölge turu kapsamında Kamboçya'yı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kamboçya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hor Namhong, Phnom Penh Büyükelçisi İlhan Kemal Tuğ ve Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal ile Türkiye'nin Phnom Penh Büyükelçiliğinin resmi açılışını yaptı.Açılış töreninde konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin ortak tarihi paylaştığı Asya'nın her zaman bir parçası olduğunu kaydederek "Birlikte ortak bir geleceğe sahip olmak, bu nedenle de Asya Pasifik ülkeleriyle ilişkileri artırmak istiyoruz" diye konuştu.Türkiye'nin yeni elçilikler açarak bölgedeki vardığını güçlendirdiğini ifade eden Çavuşoğlu, 2012'den beri Myanmar, Kamboçya ve Brunei'de elçilik açtıklarını belirtti. Laos'ta da elçilik açmaya karar verdiklerini aktaran Çavuşoğlu, böylelikle Türkiye'nin tüm Asya ülkelerinde temsil edileceğini söyledi.Dışişleri Bakanı Namhong ile ilk tanıştıklarında Kamboçya'yı ziyaret etme sözü verdiğini söyleyen Çavuşoğlu, Phnom Penh elçiliğini resmi açılışını birlikte yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Çavuşoğlu, "Bugün büyükelçilik açarak ilişkilerimizi ve ortaklığımızı daha da derinleştireceğiz" dedi.Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hor Namhong da Phnom Penh'te büyükelçilik açtığı için Türkiye'ye teşekkür etti. Açılışa davet edildiği için onur duyduğunu belirten Namhong, elçiliğin iki ülkeyi daha da yakınlaştıracağını kaydetti.Daha sonra Çavuşoğlu ve Namhong, Phnom Penh Büyükelçisi Tuğ ve Osmaniye Milletvekili Kastal ile elçiliğin açılış kurdelesini kesti.Açılışın ardından Büyükelçi Tuğ, misafirlere büyükelçilik binasını gezdirerek bina ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Ardından Büyükelçi Tuğ'un Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun onuruna verdiği akşam yemeğine geçildi.İki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler 1970 yılında tesis edilmiş, Phnom Penh Büyükelçiliği ise 1 Kasım 2013'te faaliyete başlamıştı.Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun ziyareti, yaklaşık 45 yıl aradan sonra Türkiye'den Kamboçya'ya Dışişleri Bakanı düzeyinde düzenlenen ilk ziyaret olma özelliğini taşıyor. ..

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Kamboçya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title