Haberler

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu baba evinin kapılarını AA'ya açtı

Güncelleme:

Babası Doğru Yol Partisi'nden Türkler Belde Belediye Başkanı iken babasından aldığı destekle AK Parti'nin kurucu üyesi olarak siyasete atılan Çavuşoğlu, milletvekilliği, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve son olarak Dışişleri Bakanlığına kadar uzanan yolculuğunda kendisine destekte bulunanları unutmuyor.

HATİCE ÖZDEMİR - Babası Doğru Yol Partisi'nden Türkler Belde Belediye Başkanı iken babasından aldığı destekle AK Parti'nin kurucu üyesi olarak siyasete atılan Çavuşoğlu, milletvekilliği, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve son olarak Dışişleri Bakanlığına kadar uzanan yolculuğunda kendisine destekte bulunanları unutmuyor.

Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan olmasıyla Dışişleri Bakanlığına atanan Çavuşoğlu, NATO Zirvesi sonrası Dışişleri Bakanı olarak ilk kez geldiği Antalya'da davullu zurnalı karşılandı.

Yoğun gündemlerine rağmen ailesini ihmal etmeyen Çavuşoğlu, baba ocağının kapısını AA'ya açtı. Önce 2 Şubat 2012'de hayatını kaybeden annesi Fatma Çavuşoğlu'nun mezarını ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, baba ocağında da babası Osman Çavuşoğlu'nun yanı sıra kardeşleri ve geniş bir akraba topluluğuyla bir araya geldi.

- Siyaset sevdası babadan geçti

Aile bağlarını çok önemsediğini vurgulayan Çavuşoğlu, babasının, rahmetli annesinin ve milletin dualarıyla bugünlere ulaştığını kaydetti. Babasını tecrübeli siyaset adamı olarak nitelendiren Çavuşoğlu, "Çocukluğumuzda Allah'ın her günü gecenin 2'sinde, 3'ünde, 4'ünde kapı çalar, kimin ne sorunu varsa gelir babamdan yardım isterdi. Kızı kaçan da bizi bulurdu, çocuğu hastalanan da. Siyaset sevdası babadan geçti, millete, halka hizmet etme anlayışıyla büyüdük" dedi.

AK Parti'de parti kurucusu olmayı planlarken babasının DYP'den o dönemde belde olan Türkler Belediye Başkanı, ağabeyinin de partinin üyesi olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, önce babası ve ağabeyinden izin aldığını söyledi. Babasının kendisine "Oğlum, biz bu partilerde siyaset yapıyoruz ama Türkiye'nin durumu ortada. Bu ülkeyi kurtaracak kişi Recep Tayyip Erdoğan. Ona yardım et ve onun yanından ayrılma" dediğini anlatan Bakan Çavuşoğlu, babasının desteğiyle AK Parti'de kurucu üye olduğunu belirtti.

O günden bu yana siyasette aktif rol üstlenen Çavuşoğlu, sadece milletvekili olarak görev almadı. Yurt dışındaki eğitimi sayesinde ilk etapta partide Dış İlişkiler Koordinatör Başkan vekili olarak görev yapan Çavuşoğlu, 2010 yılında Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'ne başkan seçildi. Burada ilk Türk ve Müslüman olarak adını tarihe yazdıran Çavuşoğlu, daha sonra AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine atandı. 2013 yılında Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olan Çavuşoğlu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci olarak görev aldı.

Ayrıca golf tutkunu olan, yurt içinde ve yurt dışında golf sahalarında yaptığı görüşmelerle Türkiye'ye önemli organizasyonlar kazandıran Çavuşoğlu, bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı olarak görev yapıyor.

- "Hem okuduk, hem çalıştık"

Bugünlere kolay gelmediğini, annesinin ve babasının her türlü fedakarlığı üstlendiğini anlatan Çavuşoğlu, "Babam, 'ceketimi satarım ama yine de sizi okuturum' dedi. Öyle bir yetiştik ki, öğleden sonraya kadar kolejde okuyorduk, sonra buraya gelip kazma, kürek, traktör, bağ, bahçede sulama, ilaçlama, ot yolma işleri o gün ne varsa, ne gerekiyorsa onu yapıyorduk. Zor şartlarda hayatı öğrendik. Hem okuduk hem çalıştık" diye konuştu.

Babasının ve rahmetli annesinin kendisine her zaman "Vatana, millete hayırlı hizmetler edin" nasihatinde bulunduğunu ve bir işe adım atarken bu nasihati aklına getirdiğini vurgulayan Çavuşoğlu, bugüne kadar üstlendiği her görevde ülkeye ve millete hayırlı hizmetlerin peşinde olduklarını kaydetti.

Annesini her andığında duygulanan Çavuşoğlu, yeni görevinde daha fazla duaya ihtiyacı olduğunu belirtti. Çavuşoğlu, babası ve rahmetli annesinin sadece çocukları için değil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bu ülke için dua ettiklerini anlattı.

- Babasının nasihati, partisinin başarısının sırrı

Bakan Çavuşoğlu, özellikle siyasete girdiği dönemlerde babasının hem nasihatleri hem de uyarılarının olduğunu belirtti. Siyasette yapılmaması gereken hatalar, örnek alınması gereken kişiler hakkında babasının yol gösterici davrandığına işaret eden Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Babam, 'Nereye gidersen git, halktan, milletten kopma' diye her zaman nasihatte bulundu. Yanlışımız olduğunda uyardı, çünkü bir baba için makam ve mevkiler ne olursa olsun çocukları her zaman çocuktur. Biz de nereye gidersek gidelim, hangi görevde olursak olalım, hiç kimseyle bağlarımızı koparmadık, halktan kopmadık. Zaten halktan koparsanız halk da sizi bir kenara bırakır. Bizim siyaset anlayışımız bu. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın da 14 yıldır bize öğrettiği bu. Diğer partilerin de imrendiği ama yapamadığı bu. Çünkü bu iş mayanızda olacak, öyle suni şeylerle olmuyor bu iş. AK Parti'nin siyasetçileri konusunda uzman ama halkın içinden gelmiş ve halktan kopmamış siyasetçilerdir. Başarılarımızın sırlarından bir tanesi budur."

Başbakan Davutoğlu ile atalarının çok uzun yıllara dayanan bir dostluğunun olduğunu, Ramazan Bayramı'nda Davutoğlu'nun ailesiyle yayladaki babasını ziyaret ettiğini dile getiren Çavuşoğlu, babasının Davutoğlu'nu da kendi oğlu gibi gördüğünü söyledi.

- Baba Çavuşoğlu'nun oğluna güveni tam

Osman Çavuşoğlu da oğlunun bugüne kadar üstlendiği her görevde başarılı olduğunu belirtti. Bir dönem oğluna çeşitli önerilerde bulunduğunu ancak artık oğlunun nasihatlere ihtiyacı olmadığını ifade eden baba Çavuşoğlu, "Denizin yanına kuyu kazılmaz. Çünkü ben ilkokul mezunuyum, o dünyayı gezen üniversite mezunu biri. Nasihat dönemi geldi, geçti. Ona güvenim tam. Şimdiki dileğim onun her zaman başarılı olması, buna da inanıyorum" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Doğru Yol Partisi Fatma Çavuşoğlu Avrupa Birliği Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title