Haberler

Diriliş Ertuğrul Oyuncuları Büyük Taarruz'u Anlattı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Foto Film Merkezi Komutanlığı tarafından hazırlanan “Büyük Taarruz” belgeselinde Diriliş Ertuğrul’un oyuncuları yer aldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Foto Film Merkezi Komutanlığı tarafından hazırlanan "Büyük Taarruz" belgeselinde Diriliş Ertuğrul'un oyuncuları yer aldı.

TSK tarafından Büyük Taarruz'a özel bir belgesel hazırlandı. Yaklaşık 38 dakika süren belgeselin seslendirmesini Erhan Yazıcıoğlu yaptı. Anlatımını tarihçi Prof. Dr. Reşat Genç'in yaptığı belgeselde ise sürprizlerle dolu. Belgeselde Diriliş Ertuğrul'un başrol oyuncuları da yer aldı. Süleyman'ın Şah'ın eşi Hayme Ana rolündeki Hülya Darcan, belgeselde Türk annelerini anlattı.

Belgeselde, Ertuğrul Gazi rolündeki Engin Altan Düzyatan, Gündoğdu rolündeki Kaan Taşaner, Turgut Alp rolündeki Cengiz Coşkun, Aykız rolündeki Hande Şubası da yer aldı.

Tarihçi Genç'in, "Büyük Taarruz, bir milletin en temel hakkının tam bağımsızlığını bedelini kanla ödediği, İngiliz emperyalizminin ve Yunan zulmüne karşı tek vücut olup direndiği büyük savaş. Büyük Taarruz bir halkın millet olma mücadelesinin uyanışının, birleşmesinin, ayağa kalkıp destanlaşmasının adı" sözleriyle başlayan belgeselde, arşiv görüntüleri de yer aldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diriliş Ertuğrul Erhan Yazıcıoğlu Tsk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title