Haberler

Diplomayı Oğlu İçin Aldı

Akdeniz Üniversitesi'nin mezuniyet gecesinde, Teknik Bilimler Yüksekokulu'nu bitiren 58 yaşındaki Rıza Türkoğlu da diplomasını aldı.

Akdeniz Üniversitesi'nin mezuniyet gecesinde, Teknik Bilimler Yüksekokulu'nu bitiren 58 yaşındaki Rıza Türkoğlu da diplomasını aldı. Ortanca oğlu Ursan'ı kanserden kaybettiğini söyleyen Türkoğlu, "Bu diplomayı oğlum Ursan için alıyorum" dedi.

Akdeniz Üniversitesi'nin 2010- 2011 mezunları için Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu'nda dün gece mezuniyet töreni düzenlendi. Bu yıl mezun olan 2750 öğrenci için yapılan törende duygu dolu anlar yaşandı. Bölüm birincilerine hediye verildiği gecede, 'Salla' adlı şarkısıyla dikkat çeken Atiye sahneye çıktı. Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesi Dans Topluluğu öğrencilerinin hazırladığı dans gösterileri mezuniyet törenine renk kattı. Geleneksel dans kostümleri ile sahneye çıkan topluluk öğrencileri, sempatik hareketleriyle geceye damgasını vurdu.

BÜYÜK BAŞARILARA İMZA

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, "Akdeniz Üniversitesi olarak başarılı olduğumuzu, zeki olduğumuzu, çalışarak insanlığın kaderini değiştirecek büyük başarılara imza atacağımızı biliyoruz. Terör belasından canlarını veren kutsal insanlara karşı görevimizi yapabilmek için bir ilke imza atarak çift kol naklini gerçekleştirip dünyada bunu başaran 4'üncü ülke olmanın gururunu yaşadık. Bu başarı bizi dünyanın gündemine taşıdı" diye konuştu.

OĞLU İÇİN MEZUN OLDU

Mezunlar arasındaki Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Yüksekokulu'nu bitiren 58 yaşındaki Rıza Türkoğlu dikkat çekti. Ticaretle uğraşan Türkoğlu, üniversitede öğrenim görürken kanserden hayatını kaybeden oğlu için üniversiteye yazıldığını ve mezun olduğunu söyledi.

Mezuniyet törenine eşi Hatice Türkoğlu ile birlikte gelen Rıza Türkoğlu, "Benim 3 çocuğum var ve hepsiyle gurur duyuyorum" dedi. Ortanca oğlu Ursan'ın, Samsun 10 Mayıs Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü'nde 2'nci sınıf öğrencisiyken kansere yakalandığını belirten Rıza Türkoğlu, "2. 5 yıl mücadeleden sonra 10 yıl önce hayatını kaybetti. Onun hatırası için ailemizden birinin üniversite bitirmesini istedik. Bu diplomayı oğlum Ursan için alıyorum" dedi.

Gecenin sonunda, 'Biz Akdenizliyiz' sloganı eşliğinde keplerini havaya atan öğrenciler, Atiye'nin şarkılarıyla eğlendi.

BABALAR GÜNÜ MUTLULUĞU

Konyaaltı'nda gıda toptancılığı ve tüp bayiliği yapan Rıza Türkoğlu, 58 yaşındayken, Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Yüksekokulu Doğalgaz LPG Gaz Teknolojisi bölümünden mezun olarak bir başarıya imza attı. Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenen mezuniyet gecesinde, üniversitede eğitim görürken kanserden kaybettiği oğlu Ursan için eğitim gördüğünü söyleyerek dikkatleri üzerine çeken Türkoğlu, yaşadıklarını ve eğitim macerasını işyerinde anlattı.

Bugün 34 yaşında Ural adında oğlu ve 28 yaşında Tuğçe adında kızı olduğunu, Ursan'ı 10 yıl önce lenf kanserinden kaybettiğini anlatan Türkoğlu, şöyle konuştu:

"Çocuklarımla gurur duydum, hepsini özel okullarda okuttum. Ortanca oğlum Ursan okumak konusunda her zaman çok istekli olmuştu. Matematik konusunda bilim adamı olmak istiyordu. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü'nde 2'nci sınıf öğrencisiyken 21 yaşında lenf kanseri teşhisi konuldu. 2. 5 yıl mücadeleden sonra 10 yıl önce hayatını kaybetti. Onun hatırası için ailemizden birinin üniversite bitirmesini istedik. Diğer çocuklarımız okulu bitirsin istedik ama olmadı. Diğer oğlum ve kızım, kardeşlerini kaybetmenin olumsuz psikolojisiyle eğitimlerine devam etmediler. "

AFYON UZAK DİYE GİTMEDİ

Büyük oğlu Ural işletmeyi kazandığı halde kardeşinin ölümü nedeniyle okula gitmediğini belirten Rıza Türkoğlu, "Aradan zaman geçti. Baktım olmuyor. O zaman dedim, gideyim ben okuyayım. Sınava girdim. Sıralama hatası yapmıştım. Birinci sırada Akdeniz Üniversitesi yerine Afyon Kocatepe Üniversitesi çıktı. Gitmedim uzak diye. Sonraki yıl şansımı tekrar denedim. Bu kez Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Yüksekokulu Doğalgaz LPG Gaz Teknolojisi bölümünü kazandım. Mesleğimle ilgili olduğu için bu bölümü tercih ettim" şeklinde konuştu.

Bir zamanlar velisi olduğu büyük oğlu Ural'ın ticaretin başına geçerek, bu kez kendi velisi olduğunu belirten Rıza Türkoğlu, şunları söyledi:

"Okul masraflarımı ve harçlığımı verdi. Eşim Hatice sabahlara kadar uyumayarak beni ders çalıştırdı. Eşimle de sabah ezanlarına kadar ders çalışıyorduk. 4- 5 saat uyuduktan sonra ikinci öğretim zamanım geliyordu. Tekrar okula geçiyordum. İşle hiç ilgilenemiyordum. İşimi unutup okula konsantre oldum. Çok şükür başarıyla bitirdim. Oğlumla ve eşimle gurur duyuyorum. Umarım vefat eden oğlum da benimle gurur duyuyordur. Şimdi dikey geçişle 4 yıllık fakülteye geçmek, eğitimime devam etmek istiyorum. "

ÖĞRETMENİNE ÖRNEK OLDU

Türkoğlu, eğitimi sırasında öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin kendisini öğretim üyesi sandıklarını, öğrenci olduğunu söylediğinde şaşırdıklarını söyledi. Bu yaşta üniversite okumanın bir çok kimseye örnek olduğunu anlatan Rıza Türkoğlu, "Geçen yıl matematik hocamız değişti. 36 yaşında. Reşit Bey derslere girmeye başladı. Bir ay sonra bana dedi ki, 'Ben sana bişey diyeyim mi, senin bu çalışma azmini gördükten sonra çok etkilendim. Yarım bıraktığım doktoramı tamamlamaya karar verdim' dedi. Üniversitedeki matematik hocama bile örnek olabildiysem ne mutlu bana" diye konuştu.

Kızı Tuğçe'nin de kendisini örnek alarak Anadolu Üniversitesi'ne kayıt yaptırdığını belirten baba Türkoğlu, Ural'ın da "Ben artık okumaya karar verdim" dediğini ve sınavlara hazırlanacağını söylediğini belirtti.

Yarın 'Babalar Günü' olduğunu belirten Rıza Türkoğlu, "Hem hüzünlü, hem sevinçli bir babalar günü kutlayacağım. Oğlumu çok özlüyorum. Yanımda olmasını istiyorum. Bu özel günde o yanımda yok ama onun hatırasına bitirdiğim diplomam yanımda" dedi.

Hatice Türkoğlu da çok duygusal bir gece yaşadıklarını belirterek, "Eşimle gurur duyuyorum. Oğlumun kep törenine gelmeliydim. Eşimden Allah razı olsun. Onun hatırasını yaşattı" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title