Haberler

Dink Cinayeti Soruşturmasında 9 Kişi Hakkında Gözaltı Kararı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili kamu görevlilerine yönelik soruşturmada 9 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili kamu görevlilerine yönelik soruşturmada 9 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Elde edilen yeni bilgiler doğrultusunda, Dink soruşturmasından tutuklu Ramazan Akyürek, Ercan Demir, Muhittin Zenit ve Özkan Mumcu'nun tekrar ifadelerinin alınacağı öğrenildi.

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından Hrant Dink cinayetine ilişkin kamu görevlilerinin ihmali olup olmadığına ilişkin yürütülen soruşturmada 9 şüpheli hakkında "Tasarlayarak Kasten Öldürmeye Yardım", "Resmi Belgede Sahtecilik", "Resmi Belgenin Yok Edilmesi ve Gizlenmesi" ve "Görevi Kötüye Kullanma Suçları"ndan gözaltı kararı çıkarıldı.

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan isimler ise şöyle: Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Eski Daire Başkan Yardımcısı Coşkun Çakar, İstanbul Eski İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler, Trabzon İstihbarat Eski Şube Müdürü Faruk Sarı, İstihbarat Daire Başkanlığı Eski Şube Müdür Yardımcıları Bülent Demirel ve Osman Gülbel, Eski C-2 Büro Amiri Yılmaz Angın, EGM İstihbarat Dairesi Eski Teknik Şube Müdürü Yunus Yazar ve polis memurları Mehmet Ayhan ve Onur Karakaya.

Haklarında gözaltı kararı çıkarılan şüphelilerin bazılarının soruşturma kapsamında daha önce ifade verdikleri belirtilirken, dosyadaki yeni bilgi ve belgeler doğrultusunda yeniden sorgulanmak üzere gözaltı kararı alındığı öğrenildi.

TUTUKLU 4 İSİM TEKRAR SORGULANACAK

Soruşturma kapsamında daha önce eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer, eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, Emniyet Müdürü Ercan Demir, dönemin Trabzon Emniyet Müdürlüğü Amiri Özkan Mumcu ile polis memuru Muhittin Zenit tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında elde edilen yeni deliller doğrultusunda, Ramazan Akyürek, Ercan Demir, Muhittin Zenit ve Özkan Mumcu'nun yeniden ifadeye çağrılacağı ifade edildi.

FARUK SARI ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILMIŞTI

9 kişilik gözaltı listesinde bulunan dönemin Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı ve Ahmet İlhan Güler'in soruşturma kapsamında daha önce ifadesi alınmıştı. Güler ifadesinin arından serbest bırakılırken, Faruk Sarı, savcılık tarafında tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiş, hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulmuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Akyürek Ercan Demir Hrant Dink Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title