Haberler

Dilek Öcalan ve Garo Paylan kimdir ? Meclis'e girdiler mi ?

Güncelleme:

Dilek Öcalan ve Garo Paylan kimdir ? Öcalan ve Paylan Meclis'e girebildiler mi ? 7 Haziran seçimleri sonrası TBMM'ye giren vekiller arasında en dikkat çeken isimlerden ikisi Garo Paylan ve Dilek öcalan

Dilek Öcalan ve Garo Paylan kimdir ? Öcalan ve Paylan Meclis'e girebildiler mi ? 7 Haziran seçimleri sonrası TBMM'ye giren vekiller arasında en dikkat çeken isimlerden ikisi Garo Paylan ve Dilek öcalan. İki isim hakkında detalyar haberimizde.

Dilek Öcalan Şanlıurfa'da HDP'nin 2. sıra milletvekili adayı olmuştu. Şanlıurfa'daki seçim sonuçlarına göre HDP %38.75 oyla 5 milletvekili çıkardı. Bu sonuca göre Dilek Öcalan da Meclis'e girdi. Ak Parti ise yüzde 47,12 oy alarak Şanlıurfa'da 7 milletvekili çıkardı.

Dilek Öcalan kimdir?

Kendisi de Şanlıurfalı olan Abdullah Öcalan'ın yeğeni 28 yaşındaki Dilek Öcalan, geçtiğimiz yıl BDP'nin üçüncü kongresinde DBP ismini alan partinin yönetimine seçilmişti. Abdullah Öcalan'ın kız kardeşi Fatma Öcalan'ın kızı Dilek Öcalan'ı kamuoyu 23 Aralık 2013 tarihinde İmralı'ya giderek dayısıyla görüştükten sonra konuşma detaylarını medyaya aktarmasıyla tanımıştı. Bundan bir yıl önce siyasete adım atan Öcalan Haziran 2015 seçimlerinde HDP'den 2. sırada adayı oldu ve Meclis'e girmeyi garantiledi.

Garo Paylan kimdir ? Meclis'e girdi mi ?

HDP Ermeni aday olarak okul yöneticisi Adayı Garo Paylan'ı aday olarak gösterdi. HDP İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı olan Paylan diğer partilerin de Ermeni aday göstermesinden memnun olduğunu dile getirmişti.

Paylan da resmi olmayan sonuçlara göre, Meclis'e girmeye hak kazanan diğer Ermeni vekil oldu.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Abdullah Öcalan Dilek Öcalan Şanlıurfa Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (5)

trabzonlumobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

şehitlerimiz sizden hesap soracak hesap yazüiiklar olsun mhp yazıklar olsn akp pkkk yı mclise soktunuz

8
4
yanıtYanıtla
trabzonlumobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

GjYazıklar olsun insanlıktan utanıyorum şehitlerimizin baş katilinin yeğeni benim vergimle yiyip içip gezecek lan bu kimdirdirde beni temsil edecek pkk yı meclise sokan akp şimdi düşün ya bunları yok edersin yada yada yada

4
5
yanıtYanıtla
KÜRŞATmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Şehitlerin kanı yerde kalmayacak gün gelicek ekmeği yediğiniz yerden kurşun yiyeceksiniz

4
4
yanıtYanıtla
Tipine bakın dicem de tip yok hanimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Tipine bakın dicem de tip yok hani

2
0
yanıtYanıtla
vanlimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Lan katillrn ne isi var mecliste bn kurt oldgum halde katillere oy vermm ermenilerle isim yk Rabbim ulkemzi belalardan korusn

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title