Haberler

Dilek Doğan İçin Marmaris'te Anma Töreni Düzenlendi

muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, Pir Sultan Abdal Derneği öncülüğünde Birleşik Haziran Grubu ve Halkın Demokratik Partisi (HDP) üyeleri, terör operasyonu sırasında evinde polis kurşunu ile vurularak tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğan için anma eylemi düzenledi.

muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, Pir Sultan Abdal Derneği öncülüğünde Birleşik Haziran Grubu ve Halkın Demokratik Partisi (HDP) üyeleri, terör operasyonu sırasında evinde polis kurşunu ile vurularak tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğan için anma eylemi düzenledi.

İstanbul Sarıyer Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde 18 Ekim günü yapılan terör operasyonu sırasında polis kurşunu ile yaralanan Dilek Doğan'ın tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Doğan için Marmaris'te anma ve protesto eylemi düzenlendi. Saat 19.00'da Pir Sultan Abdal öncülüğünde Marmaris Belediyesi Gençlik Meydanı'nda HDP ve Birleşik Haziran Platformu üyelerinden oluşan yaklaşık 100 kişi grup bir araya geldi. Eylemde, 'Kan dökenlere dur demek için oradaydık barışı da katlettiler' yazılı pankart yere açılarak mumlar yakıldı. Saygı duruşu sonrası Grup Yorum'un 'Seher Yeli' şarkısı eşliğinde, 'Faşizme omuz omuza mücadele', 'Devren dönecek AKP bunun hesabını verecek' sloganları atıldı. Grup adına açıklama yapan Pir Sultan Abdal Derneği Marmaris Başkanı Kasım Çağlı, "Ne yazık ki Dilek Doğan kardeşimiz mücadele ettiği yaşamını kaybetti. Dilek Doğan, 'Evimize ayakkabılarınızla giremezsiniz, galoş giyin' dediği için göğsüne isabet eden polis kurşunuyla öldürüldü. Polisin ve yandaş medyanın ısrarla adını anmadığı, Sarıyer deyip geçiştirdiği Küçükarmutlu'da oturuyor, giyim mağazasında çalışıyordu. Emekçi, 24 yaşında genç bir kadındı. Ak Parti'nin Ak Toroslu katilleri, 24 yaşında vurdular. Maraş'tan öldürülme korkusuyla kaçıp geldiler. Somut delillere dayalı kuvvetli şüphenin yerine makul şüphenin yeterli kabul edildiği İç Güvenlik Yasası ile birlikte, geniş yetkilerle donatılan ve cezasızlık ile ödüllendirilen AKP'nin polisi, seri cinayetlerine devam etmekte tereddüt etmiyor. Diyarbakır'da, Suruç'ta, Ankara'da halkımızı katleden IŞİD çeteleriyle kol kola gezenlerdir Dilek'in katili, devletleşmiş AKP iktidarıdır. Bizler katillerimizi tarih boyunca hiç unutmadık, unutmayacak, unutturmayacak ve affetmeyeceğiz" dedi.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı anma eyleminde grup, bir süre hükümet aleyhine slogan attıktan sonra sessizce dağıldı - Marmaris

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti İstanbul Sarıyer Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title