Haberler

Diktiği Fidanlar 6 Yılda Ormana Dönüştü

Ankara'nın Mamak ilçesi, Lalahan Mahallesi yakınlarında 6 yıl önce hobi olarak başladığı fidan yetiştiriciliği sayesinde 500 binden fazla büyüyen mavi ladinin ormana dönüştüğünü belirten çevre dostu 56 yaşındaki Ahmet Yıldırım, her insanın dikili bir ağacı olması gerektiğini söyledi.

Ankara'nın Mamak ilçesi, Lalahan Mahallesi yakınlarında 6 yıl önce hobi olarak başladığı fidan yetiştiriciliği sayesinde 500 binden fazla büyüyen mavi ladinin ormana dönüştüğünü belirten çevre dostu 56 yaşındaki Ahmet Yıldırım, her insanın dikili bir ağacı olması gerektiğini söyledi.

Yetiştirdiği fidanların boyunu aştığını belirten çevre dostu Ahmet Yıldırım, yurdunu, milletini seven insanların bu dünyada dikili ağacı olması halinde yaşadıkları yerin cennete dönüşeceğini, gelecek nesillere yeşile bürünmüş ve nefes alacak alanlar bırakacağını söyledi. Yıldırım, "Gençlerden isteğim, yaz aylarında yediğiniz erik, kayısı,vişne ve şeftali gibi meyvelerin çekirdeklerini çöplere değil, doğaya saçmalarını veya biraz uğraşıp, bu aylarda eşeleyerek doğaya bırakmalarını istiyorum. Görecekler ki doğaya bıraktıkları bu meyve fidanları doğayı yeşillendirecek ve meyve verecekler" dedi. Ahmet Yıldırım, Ankara'nın Elmadağ İlçesi yakınlarında yıllarca yaptığı ve para da kazandığı inşaat işçiliğini keyif almadığı gerekçesiyle 6 yıl önce bırakarak fidan yetiştirmek için inzivaya çekildiğini söyledi. Yıldırım, şunları anlattı:

"Dünyadan soyutlanarak kendimi fidan yetiştiriciliğine verdim. Elmadağ İlçesi yakınlarında satın aldığım 10 dönümlük arazi üzerinde ağırlıklı olarak mavi ladin ve değişik süs bitki fidanları yetiştirmeye başladım. Ailem dahil, kendimi toplumdan soyutlayarak gece-gündüz, kar-kış demeden ve kimseden yardım almadan deneme-yanılma ve tecrübe yolu ile fidan yetiştirmeye başladım. Bilemediğim yerlerde uzmanlardan yardımlar istedim. 6 yıl önce yetiştirmeye başladığım mavi ladin fidanlarım şimdi boyumu aştı. Ben bu fidanlara insanın çocuğuna baktığı gibi hiç bir emeğimi esirgemedim. İlk başladığımda 'minicik sedir ağaçları nasıl büyüyecek?' diye hayıflanıyordum, ama yıllar geçtikçe boy atan fidanlarım benim neşem, keyfim ve mutluluğum oldu. Daha çok aşka geldim ve günün, ayın ve senenin her saatinde yeşeren ve serpilen fidanların yanında oldum. Fidanların boy atması, benim moral ve yaşam kaynağım oldu. Dünyada her insanın dikili bir ağacı olmalı. Olmalı ki yaşadığı yeri yeşile bürünsün, cennete çevirsin ve gelecek nesillere nefes alacak alanlar yaratsın. Ağaç sevgisi imandan gelir. Daha sonra çocuk ağaç ve yetiştirme sevgisini aileden alır. Böyle yetişen nesiller gelecekte kuraklıkla, erozyonla karşı karşıya kalmazlar."

Yıldırım, gençlerin yedikleri erik, kayısı, vişne, şeftali ve bunlara benzer meyve meyve çekirdeklerini yıkayıp, kurutmalarını, bir bez içinde saklayarak bu aylarda kırsal alanlara saçmalarını veya eşeledikleri toprağa bırakmalarını istedi. Yıldırım, "Bahar aylarında o çekirdekler topraktan çıkarak boy vermeye başlayacak. Bu filizlerin boy vermesi sizlere mutluluk verecek ve gelecek nesillere yeşil alanlar kazandırmış olacaksınız" dedi. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Yıldırım Ormana Mamak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title