Haberler

Dijital Devrimin Püf Noktaları Software Ag'nin Yeni Kitabı "Dijital İşletmeler"De

Software AG CEO'su Karl-Heinz Streibich'ın kaleminden "The Digital Enterprise: The Moves and Motives of the Digital Leaders" kitabı çıktı.

Software AG CEO'su Karl-Heinz Streibich'ın kaleminden "The Digital Enterprise: The Moves and Motives of the Digital Leaders" kitabı çıktı. Son yıllarda tüm sektörleri etkisi altına alan dijital dönüşümün anlatıldığı kitap, dünya çapında "Dijital İşletme" sıfatını taşıyan 20'den fazla şirketten örnekler sunuyor.

İş Süreçleri Mükemmelliği alanında lider yazılım şirketi Software AG, yeni bir kitapla iş dünyasının karşısında. "The Digital Enterprise: The Moves and Motives of the Digital Leaders" [Dijital İşletmeler: Dijital Liderler Hangi Hamleleri Hangi Gerekçeyle Yaparlar?] adlı kitap, herkesi, günümüzde tüm işletmeleri etkisi altına alan dijital dönüşüm kavramı ve uygulamaları hakkında düşünmeye sevk ediyor.

BT ortamının zaman içinde nasıl bir evrim geçirdiğini ve bu sürecin günümüzde iş yapma, yaşama ve iş stratejileri geliştirme biçimlerine nasıl yansıdığını anlatan kitap, General Electric, Coca-Cola, Allianz Group, Daimler AG, Nissan ve Qualcomm gibi 20'yi aşkın dünya devinin dijital politikalarından örnekler* sunarak Dijital İşletme olmak için nasıl adımlar atılması gerektiğini inceliyor. Önsözü salesforce.com CEO'su Marc Benioff tarafından kaleme alınan kitap, BT sektörünün önde gelen isimlerinden Vinnie Mirchandani tarafından okuyucuya aktarılıyor.

"Kitabımız insanları düşünmeye ve dönüşümü gerçekleştirmeye teşvik ediyor" diyen Karl-Heinz Streibich, dijitalleşen iş dünyasıyla ilgili şunları söylüyor: "Dijital altyapılar, şirketler için yeni bir çığır açan deneyimleri de beraberinde getirirken dijitalleşme de tüm sektörler için en önemli stratejik rekabet faktörlerinden biri haline geliyor. Kitapta göreceğiniz örnekler, bu projeyi hayata geçirirken bana ilham kaynağı olan şirketler. Kitabımızın, 'Dijital İşletme' sıfatını şirket unvanınıza dahil etme konusunda size de aynı şekilde esin kaynağı olmasını umuyorum."

Her şey dijitalleşiyor

Kitap üç bölümden oluşuyor. İlk bölümde Karl-Heinz Streibich dijital işletme ve dijital toplum kavramlarını okuyucuyla tanıştırıyor. Makineler Arası İletişim (M2M), akıllı mobil cihazlar, Nesnelerin İnterneti ve küresel düzeyde birbiriyle bağlantılı olan büyük veri fenomeni gibi konu başlıklarına değinerek, her işletmenin farklılaşmak ve rekabette öne çıkmak için neden dijital bir işletmeye dönüşmesi gerektiğini anlatıyor.

Günümüzde Dijital İşletmeler

Dijital İşletme yolculuğunda karşımıza çıkan uygulamalı örnekler ise kitabın ikinci bölümünde okuyucuyla paylaşılıyor. Farklı sektörlerde hizmet veren büyük şirketlerin temsilcileri, sosyal, mobil, bulut bilişim, kitle kaynak, mantıksal analiz, 3D görselleştirme araçları ve gelişmiş dijital güvenlik teknolojilerini, yeni iş modelleri geliştirmek amacıyla nasıl kullandıklarını anlatıyor.

Sırada ne var?

Kitabın üçüncü bölümü, mevcut BT ortamlarının önümüzdeki yıllarda nasıl bir evrim geçirebileceğini ve dünyayı daha iyi bir yer haline dönüştürmek için geliştirilen geleceğin teknolojilerinin nasıl bir gelişim göstereceğini inceliyor.

"The Digital Enterprise" adlı kitap Amazon.com'da http: //amzn.to/1eLTlxK ve Amazon.de'de http: //amzn.to/LGd76H adresleri üzerinden satışa çıkmış durumda. Kitabın satışlarından elde edilecek tüm gelir, Almanya'daki Software AG Vakfı'na bağışlanacak (http: //www.software-ag-stiftung.com/en/home.html).

Kitapla ilgili daha detaylı bilgiyi http: //www.softwareag.com/corporate/default.asp

adresinde bulabilir, dijital işletme kavram ve uygulamalarıyla ilgili foruma katılmak için http: //ow.ly/taaKD adresini ziyaret edebilirsiniz.

(*) "The Digital Enterprise" kitabında yer alan örnekler:

• Acatech (Alman Ulusal Bilim ve Mühendislik Akademisi): Acatech Başkanı Prof. Dr. Henning Kagermann dijital işletme yolcuğuna dahil olan iş ortaklarının nasıl bir evreden geçtiğini anlatıyor.

• Accenture: Accenture Avusturya, İsviçre ve Almanya Kıdemli Genel Müdürü Frank Riemensperger, öncü firmaların neden "dijital bir vizyon" geliştirmek durumunda olduğunu aktarıyor.

• Allianz Group: Allianz Group CEO'su Dr. Ralf Schneider, büyük miktarlardaki müşteri ve ürün verilerinin yarattığı fırsat ve riskleri nasıl dengelemek gerektiğini anlatıyor.

• BBVA S.A.: BBVA S.A. CTO'su Ramón Laguna, küresel bir Tier-1 yatırım bankası olma hedefleri doğrultusunda her seferinde teknolojiyi nasıl ölçeklendirdiklerini aktarıyor.

• Coca-Cola Enterprises: Coca-Cola CIO'su Esat Sezer bulut bilişim teknolojilerinin önümüzdeki yıllarda işletmelere nasıl bir verimlilik getireceğinin altını çiziyor.

• Daimler AG: Daimler AG CIO'su Dr. Michael Gorriz ve Bilgi Teknolojileri Uzmanı Dr. Kai Holzweissig birbirleriyle bağlantılı veriler sayesinde dijital işletme olma yolunda attıkları adımları anlatıyor.

• Datev eG: Datev eG CEO'su Prof. Dieter Kempf, küçük ve orta ölçekli işletmelerin BT güvenliğini nasıl endüstriyel düzeye çekebileceklerini inceliyor.

• DB Systel GmbH: DB Systel GmbH Yönetim Kurulu Başkanı Detlef Exner, Alman Demiryolu İşletmeleri'nin yeni nesil dijital müşterilere nasıl hitap ettiğini anlatıyor.

• Deutsche Telekom: T-Systems CEO'su ve Deutsche Telekom Yönetim Kurulu Üyesi Reinhard Clemens geleneksel ağ sağlayıcıların neden yeni iş modelleri geliştirmeleri gerektiğini aktarıyor.

• DFKI GmbH (Alman Yapay Zeka Araştırma Merkezi): DFKI GmbH CEO'su Prof. Dr. Wolfgang Wahlster, ürünlerin üretiminde, sevk edilmesinde, satışında, tüketiminde, takibinde ve geri dönüşümünde anlamsal ürün hafızalarının neden önemli olduğuna ve bu süreçlerin tamamında nasıl bir değişim yaratacağına değiniyor.

• Echo Entertainment: Echo Entertainment CTO'su Rob James, teknoloji odaklı inovasyonların VIP müşterilerine nasıl daha iyi hizmet vermede yardımcı olduğunu anlatıyor.

General Electric : General Electric Küresel Teknoloji Direktörü William Ruh, birbirine bağlı 50 milyon makinenin önümüzdeki yıllarda nasıl bir Endüstriyel İnternet devrimine imza atacağını tartışıyor.

• Hubert Burda Media: Hubert Burda Media CEO'su Dr. Paul-Bernhard Kallen, Alman dergi grubunu girişimcilik odaklı bir işletmeye nasıl dönüştürdüklerini anlatıyor.

• MAPFRE: MAPFRE CTO'su José Manuel Inchausti Pérez, uyduların iş yapma biçimlerini nasıl değiştirdiğini ve müşterilerine nasıl daha çevik bir hizmet sunmalarına yardımcı olduğunu anlatıyor.

• Nissan: Nissan CIO'su Celso Guitoko "daha akıllı" ürünler tasarlamanın püf noktalarını paylaşıyor.

• Qualcomm: Qualcomm CIO'su Norm Fjeldheim, kişiselleştirilmiş ve özel bir bağlama oturtulmuş müşteri deneyimleri sunmanın önemine değiniyor.

• Siemens AG: Siemens AG Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Siegfried Russwurm, dördüncü endüstriyel devrimin gereken iş gücü özelliklerinde nasıl bir paradigma değişimi yarattığını anlatıyor.

• Staedel Müzesi: Staedel Müzesi Direktörü Max Hollein, duyumsal bir müze deneyimi için dijital unsurların ne denli önemli olduğuna dikkat çekiyor.

• Standard Chartered PLC: Standard Chartered PLC CIO'su Jan Verplancke, mobil bankacılığın farklı kıtalarda nasıl işlediğini anlatıyor.

• Statoil ASA: Statoil ASA Başkan Yardımcısı Magne Fransten, zorlu operasyon ortamlarında güvenliğin teknoloji aracılığıyla nasıl sağlanabileceğini aktarıyor.

• Technische Universitaet Darmstadt: Darmstadt Teknoloji Üniversitesi Başkanı ve Bilişim Sistemleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Peter Buxmann, yeni iş modelleri geliştirme aşamasında karşılaşılabilecek yeni risk senaryolarını paylaşıyor.

• TUI InfoTec GmbH: TUI InfoTec GmbH CEO'su Heinz Kreuzer, sosyal medya, gerçek zamanlı mantıksal analiz, büyük veri ve mobil cihaz kullanımının daha keyifli bir müşteri deneyimini nasıl sağladığına değiniyor. http: //www.softwareag.com/apama/

Kaynak: KurumsalHaber.com / Basın Bültenleri

General Electric Coca Cola Qualcomm Nissan Basın Bültenleri Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title