Haberler

Digor'un 'Bilim Kahramanları'

Kars'ın Digor İlçesi'nde, Ermenistan sınırına sadece 5 kilometre uzaklıktaki Türk Telekom Yatılı Bölge Ortaokulu'ndan 6 kız öğrenci, 'Çöpe Çözüm, Çöple Çözüm' sloganıyla ilk defa katıldıkları 'Bilim Kahramanları Buluşuyor' turnuvasında Kars'ı Ankara'da temsil etti.

Kars'ın Digor İlçesi'nde, Ermenistan sınırına sadece 5 kilometre uzaklıktaki Türk Telekom Yatılı Bölge Ortaokulu'ndan 6 kız öğrenci, 'Çöpe Çözüm, Çöple Çözüm' sloganıyla ilk defa katıldıkları 'Bilim Kahramanları Buluşuyor' turnuvasında Kars'ı Ankara'da temsil etti. Kendilerini 'Doğunun Yıldızları' olarak nitelendiren kız öğrenciler projelerinde, atıkların çöp haline gelmeden tekrar nasıl kullanılabilir hale getirildiğini yaptıkları robotla anlatarak, 'En iyi araştırma' ödülünü aldı.

Çocukların robot tasarlayıp programladıkları, toplumsal sorunlara projeler ve çözümler ürettikleri, bilimin eğlenceli dünyası ile tanıştıkları 'Bilim Kahramanları Buluşuyor' turnuvası merkezi İstanbul'da bulunan Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenleniyor. Her yıl First Lego League (FLL) adıyla düzenlenen küresel robot turnuvasına dünyanın 80 ülkesinden 9-16 yaş arası 250 bin çocuk katılıyor. Öğrenciler kurdukları takımlarla hem mekanik problem çözen robotlar tasarlıyorlar, hem de sorunlara çözüm olacak yeni projeler geliştiriyor.

Bilim Kahramanları Derneğinin 12'ncisini düzenlediği turnuvaya, 40 ilden, 260 takımdaki 2 bine yakın genç, çöpü azaltmak, yeniden kullanmak ve geri dönüştürmekle ilgili çalışma yaptı. Bilim Kahramanları Buluşuyor'un Ankara bölge turnuvasına Kars'ın Digor ilçesinden ilk defa katılan Türk Telekom Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri en 'iyi araştırma' ödülünü alarak 5'inci oldu. Takım koçluğunu üstlenen Fen Bilimleri öğretmeni Feyyaz Kayaaltı da 'Aslan Koç' ödülü kazandı.

Turnuvanın 21 Şubat'ta Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kongre Merkezi'nde yapıldığını anımsatan Feyyaz Kayaaltı, "Sezon boyunca yapılan çalışmalar 3 bölümden oluşuyordu. Robot oyunu, araştırma projesi ve FLL öz değerleri. Takımızı yaklaşık 3 ay çalışarak robot oyunları, sezon teması olan çöpe çözüm, çöple çözüm hakkında proje üretti. Turnuvada öğrencilerimiz, 2,5 dakika içinde masadaki görevleri robota yaptırma ve programlama, proje ve öz değerler olmak üzere üç kategoride yarıştı. Robot oyunlarında çoğunluğu özel okullar, kolej, Anadolu ve fen liselerinin oluşturduğu 32 katılımcı arasından 5'inci olduk" diye konuştu.

Turnuvada başarı elde eden 'Doğunun Yıldızları' takımı okullarına döndüklerinde büyük bir sevinçle karşılandı. Okul Müdürü Ergin Kutay, takımın 6 kız öğrencisi ve öğretmen Feyyaz Kayaatı, başarılarından dolayı kutladı. - Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Telekom Digor Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Külkedisi Sendromu Nedir ve Nasıl Kurtulunur? YSK kesin seçim sonuçlarına nereden bakılır? İşte YSK kesin sonuçlar CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 6 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Sivas'ta seçimler tekrarlanacak mı? 31 Mart yerel seçimlerine zaman tekrarlanacak, neden? Her gün ceviz yersen ne olur? Cevizin faydaları nelerdir? 31 MART YEREL SEÇİMLERİ TEKRARLANACAK MI? Hangi illerde ve ilçelerde seçim tekrarlanacak? Kurban Bayramına kaç gün kaldı? 2024 Kurban Bayramı tatili ne zaman, kaç gün?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title