Haberler

DİDF'de Zeynep Sefariye Ekşi, Genel Başkanlığa Seçildi

Güncelleme:

Almanya'nın Köln kentindeki genel merkezde toplanan DİDF Yönetim Kurulu, Zeynep Sefariye Ekşi'yi genel başkanlığa seçti.

Almanya'nın Köln kentindeki genel merkezde toplanan Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) Yönetim Kurulu, Zeynep Sefariye Ekşi'yi genel başkanlığa, Düzgün Altun'u da genel başkan yardımcılığına seçti. Yönetim Kurulu ayrıca önümüzdeki dönem görev yapacak yürütme kurulunu da belirledi. 1985 yılından beri Almanya'da yaşayan Ekşi, uzun süredir sendikalar içinde çalışmalar yapıyor.

DİDF'de önümüzdeki dönemde yapılması planlanan çalışmalar ise şöyle: 21 Nisan'a kadar Almanya'da gerçekleştirilecek Paskalya Gösterileri'ne DİDF'e bağlı dernekler güçlü bir şekilde katılacak. İşçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele günü 1 Mayıs'a, saat başı net 10 Euro asgari ücret, kiralık işçiliğin yasaklanması, yerli ve göçmen işçilerin birliği gibi taleplerle katılım sağlanacak. 6 Mayıs'ta NSU Davası'nın tam bir yıl önce başlaması nedeniyle, Münih'te Eyalet Yüksek Mahkemesi önünde bir basın açıklaması yapılacak.

Türkiye'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde 'Bedelli Askerliğe Hayır' kampanyası başlatılacak ve yıl sonunda kadar devam edecek. Yerliler ve göçmenler arasındaki ortak yaşamı geliştirmek amacıyla sokak şenlikleri ve festivaller düzenlenecek.

HA(SS) - Köln

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Köln Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title