Haberler

Dice Kayek Couture Koleksiyonunu Tanıttı

Dha DIŞ HABER - Dice Kayek Couture Koleksiyonunu Tanıttı Dice Kayek, 25-29 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek Paris Haute Couture İlkbahar/Yaz 2015 Moda Haftası kapsamında ikinci "Couture" koleksiyonunu bugün Palais de Tokyo'da farklı bir sunum ile tanıttı.

Dha DIŞ HABER - Dice Kayek Couture Koleksiyonunu Tanıttı

Dice Kayek, 25-29 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek Paris Haute Couture İlkbahar/Yaz 2015 Moda Haftası kapsamında ikinci "Couture" koleksiyonunu bugün Palais de Tokyo'da farklı bir sunum ile tanıttı.

Modanın sanatla buluştuğu 'DOLLHOUSE' isimli 2015 İlkbahar/Yaz Couture Koleksiyonu'nun ilham kaynağı, üç önemli çağdaş sanatçı, Hans Bellmer, Louise Bourgeois ve Anette Messager'nin ortak noktaları: yorumladıkları oyuncak bebekleri. Koleksiyonda, bu sanatçıların işlerinin yaratılma aşamasında uyguladıkları konseptlerden ve oyuncaklarını yorumlamalarında uyguladıkları sanat filozofilerinden esinlenildi. Farklı form, renk ve dokuların kullanılmasıyla ortaya çıkan 23 parçalık bu koleksiyon, ilham alınan sanatçıların ışığında modern bir oyuncak bebek evini temsil ediyor.

Dice Kayek, Fransız Pret-a-Porter ve Couture Federasyonu'na üye olup, Paris Couture resmi defile takviminde yer almaya hak kazanan ilk Türk markası olmuştu. Pret-à-porter moda haftalarından farklı olarak,"Haute-Couture" defileleri sadece Paris'e özel.

Resmi defile takviminde yer almak, yani defile yapabilmek, Fransız Pret-a-Porter ve Haute Couture Federasyonu üyelerinin titizlikle yaptığı seçim ile belirleniyor. Yeni federasyon başkanı Ralph Toledano'nun daha da sıkı uygulama ve şartları yürürlüğe soktuğu bu sezon birçok moda tasarımcısı elemeye tabi tutuldu. Çok katı kuralları ve uygulamaları bulunan Couture Federasyon Kurulu, Dice Kayek'i defile yapması için bir kere daha davet etti.

Couture yapan az sayıda moda evi bulunuyor. Christian Dior, Valentino, Chanel gibi büyük moda evlerinin defilelerini görsel birer şova dönüştürdükleri bu moda haftasında Dice Kayek'in defilesi de Christian Dior ile aynı gün gerçekleşti..

"Couture" koleksiyonlarının en önemli kurallarından biri 'el işçiliği?. Hemen hemen her şey el ile yapılıyor. Koleksiyonda yer alan giysilerde, katlama, drape, pilise, kırma gibi elde yapılan "Couture" teknikleri kullanılıyor. Her tasarımcı yeteneklerini ve "Couture" becerilerini bu hafta sergileyecek.

Dice Kayek Couture defilesi, "Couture" teknik ve kurallarına uygun olarak yapılmış 23 parçadan oluştu. Aynı zamanda, koleksiyonun yapım aşamasında bazı yeni, öncü ve farklı teknikler denendi. Koleksiyondaki bazı kıyafetler deconstruct ( yap-boz) tekniği ile parçalanıp, başka stildeki bir elbise ile birleştirilerek, reconstruct (yeniden yapıldı) edildi. Bu teknik ile iki değişik konseptte olan elbise bozularak, bambaşka bir konseptte olan üçüncü bir elbise ortaya çıktı.

Defileyi izleyen Paris Büyülelçisi Hakkı Akil 'Çok gurur verici hem yaratıcılık olarak, böyle güzel bir defilenin Türk stilistler tarafından bir Türk modacı tarafından yapılması çok çok gururlandırdı. Dice Kayek markası Paris'in en tanınan markalarından birisi oldu' dedi. Eşi İnci Akil de 'Herşey o kadar güzeldi ki çok büyük gurur duydum. Dizaynları çok moderndi. Çok gurur verici bir gün' diye konuştu.

Defile sonrası DHA'nın sorularını yanıtlayan Ayşe Ege 'Defile hazırlıklara sabah dörtte bitti. Couture defilesi için özel kumaş yaptırıyoruz. Couture'e uygun kumaşlarla yapıyoruz. Couture'de çok değişik teknikler kullanılıyor. O tekniklere uygun kumaş ve materyal kullanıyoruz. Taşları, işlemeyi veriyoruz. İşleme fikrini veriyoruz. İşlemeyi yapan bize çeşitli şeyler sunuyor ve seçiyoruz. İşleme aylar sürüyor. Üç gün sonra yeni koleksiyona başlamamız gerek. Bu iş böyle moda' şeklinde konuştu.

Ece Ege de defileyle ilgili olarak şunları söyledi: 'Paris Palais de Tokyo'da Haute Couture defilemiz gerçekleşti. Koleksiyonumuz yirmi üç elbiseden ibaretti. Temamız Hans Bellmer. Annette Messager ve Louise Bourgeois'in yaptığı işlerden çok etkilendim. Biraz Hans Bellmer'in meşhur bebeğinden, boz yap construction, deconstruction. Mesela bir ceket ve bir elbise var. Elbiseyi bölüp ceketi bölüp onları birleştirerek gibi bu tip işlemlerle ceket elbise, yelek elbise gibi asimetrik kıyafetler yaptık. Bir Haute Couture sezonu da tamamlanmış oldu. Arkası pileli etek önü pantolon smokin türü elbiselerde vardı çok yakıştı. Yakası cepleri saten daha çok abiye gece kokteyl smokinleri olduğu için pantolonlar hoşuma gitti?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tokyo Paris Moda Dha Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title