Haberler

Dhmi Genel Müdürlüğü Açıklaması

"(Bazı elektrik projeleriyle ilgili ihale ve alımlar) Yasal zorunluluklar olmadığı halde DHMİ yönetimi ihbar mektubunu işleme alma titizlik ve duyarlılığını göstermekte tereddüt etmemiştir" "Kuruluşumuzun ve Sayın Genel Müdürümüzün kamuoyu önünde yıpratılmaya çalışılması basın ahlakının açıkça ihlali.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünce, 2007-2009 yıllarında çeşitli havalimanlarında yapılan bazı elektrik projeleriyle ilgili ihale ve alımlarla ilgili yasal zorunluluk olmadığı halde yönetimin ihbar mektubunu işleme alma titizlik ve duyarlılığını göstermekte tereddüt etmediği belirtilerek, "Kuruluşumuzun ve Sayın Genel Müdürümüzün kamuoyu önünde yıpratılmaya çalışılması basın ahlakının açıkça ihlali ve bariz bir hukuk katliamıdır" denildi.

DHMİ Genel Müdürlüğünün internet sitesindeki açıklamada, bazı gazete ve internet sitelerinde, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan bir iddianamenin çarpıtılarak asılsız ve kasıtlı değerlendirmelere yer verildiği belirtildi.

İddianamedeki işlemlerle ilgili idari ve hukuki sürecin, haberde ismi kasıtlı olarak ön plana çıkarılmaya çalışılan ve iddialarla doğrudan hiçbir alakası bulunmayan DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal tarafından başlatıldığı kaydedilen açıklamada, 2007-2009 yıllarında çeşitli havalimanlarında yapılan bazı elektrik projeleriyle ilgili ihale ve alımlar bittikten ve alınan sistemler hizmete girdikten sonra Birdal'a, 2009'da ihbar mektubu ulaştırıldığı ifade edildi.

Mektupta, ihaleyle alakalı 5 DHMİ personelinin firmalarla irtibatta oldukları, hatta firma yetkilileriyle çıkar ilişkileri bulunduğunun iddia edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu konulardaki titizliği ve duyarlılığı bilinen Genel Müdürümüz, ihale süreci tamamlanmış olmasına rağmen, iddiaların ciddi şekilde incelenmesi için Teftiş Kurulu Başkanlığını görevlendirmiştir. Düzenlenen müfettiş raporunda, ihbar mektubunda adı geçen 5 personelin yüklenici firmalarla çıkar ilişkisi içinde oldukları, kredi kartı çıkartılarak hesaplarına para yatırıldığı iddiaları yer almıştır. Teftiş raporu, Genel Müdürümüz Orhan Birdal tarafından onaylanmış ve yine Genel Müdürümüzün talimatıyla raporda yer alan iddialar konusunda, firma ve 5 kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur."

Savcılıkça yapılan incelemede atılı suçtan dolayı 2 kişi hakkında düzenlenen iddianame doğrultusunda Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldığı, diğer 3 kişi için kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildiğinin bildirildiği açıklamada, dava açılan 2 kişinin Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması devam ederken, genel müdür onayıyla 5 kişi hakkında, 9 ihaledeki yaklaşık maliyetin yüksek hesaplandığı iddiasıyla ek soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Soruşturmada savcılığa ikinci kez suç duyurusunda bulunulduğuna dikkati çekilen açıklamada, "Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığı, soruşturma raporu doğrultusunda dosyayı bilirkişiye havale etmiştir. Görüldüğü gibi habere konu olan iddialar hakkında yürütülen tüm idari ve hukuki işlemler Genel Müdürümüz Orhan Birdal'ın talimatı, onayı ve takibi sayesinde gerçekleştirilmiştir" denildi.

Son 12 yılda kuruluşun küresel bir marka haline getirildiği, büyük projelere imza atıldığı anlatılan açıklamada, şu görüşlere yer verdi:

"Öz kaynaklarımız ve KÖİ projeleriyle cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımları hayata geçirilmiştir. Devlet Hava Meydanlarında gerçekleştirilen en küçük ihale ve alımdan, dünya çapındaki projelerin ihalelerine kadar tavizsiz bir şekilde riayet edilen en temel ilke açıklık ve şeffaflıktır.

Habere konu olan işlemler hakkında DHMİ üst yönetiminin sergilediği duyarlı tutum, bu konudaki kurumsal titizliğimizin bir kanıtıdır. Diğer tüm ihaleler gibi söz konusu 9 ihalede açık ilanla, kamuya açık bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Bu ihalelere katılan firmalar idareye ve Kamu İhale Kurumuna itirazda bulunmamışlar, idari yargıya da başvurmamışlardır. Bu gibi yasal zorunluluklar olmadığı halde DHMİ yönetimi ihbar mektubunu işleme alma titizlik ve duyarlılığını göstermekte tereddüt etmemiştir. Bu gerçekler göz ardı edilmek suretiyle, kuruluşumuzun ve Sayın Genel Müdürümüzün kamuoyu önünde yıpratılmaya çalışılması basın ahlakının açıkça ihlali ve bariz bir hukuk katliamıdır."

Açıklamada, yöneticileri ve kuruluşu yıpratmaya yönelik "kasıtlı çamur atma çabaları" kınandı. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Orhan Birdal Dhmi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title