Haberler

Dhl Supply Chain, Dünya İş Güvenliği ve Sağlığı Günü'nü Etkinliklerle Kutladı

DHL Supply Chain Türkiye'nin bütün tesislerindeki DHL çalışanlarının katıldığı organizasyonda, iş güvenliği ve sağlığı ile ilgili bilgiler paylaşılırken, örnek hikayeler ise skeçler eşliğinde canlandırıldı.

DHL Supply Chain Türkiye'nin bütün tesislerindeki DHL çalışanlarının katıldığı organizasyonda, iş güvenliği ve sağlığı ile ilgili bilgiler paylaşılırken, örnek hikayeler ise skeçler eşliğinde canlandırıldı.

İş ve işçi güvenliğini daima ön planda tutan DHL Supply Chain, bu kapsamda başlattığı Dünya İş Güvenliği ve Sağlığı Günü etkinliklerinin ikincisini düzenledi. Gebze Organize Sanayi Bölgesi Salonu'nda yarım gün süren aktiviteye, DHL Supply Chain Türkiye üst düzey yöneticileri, çalışanlar ve müşteri temsilcilerinden oluşan 100'den fazla çalışan katıldı.

Dünya İş Güvenliği ve Sağlığı Günü etkinliğinde, DHL Supply Chain Türkiye İş Sağlığı ve Güvenliği Direktörü Ali Ünver, güvenilir ve kusursuz bir şirket yapısının "iş ve işçi güvenliği"nden geçtiğine inandıklarını belirtti.

Ardından DHL Supply Chain Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Rıza Balta, DHL Supply Chain Türkiye bünyesindeki ilk kadın forklift operatörü olan Neriman İlgün'e forklift operatör sertifikasını takdim etti.

DHL Supply Chain Türkiye Dağıtım Operasyonu Direktörü Gürhan Saatçioğlu ise Sağlık ve Güvenlik Uzmanı Zeliha Köylü'ye aldığı uluslararası eğitimin ardından hak kazandığı (NEBOSH) Uluslararası İş Sağlığı ve İş Güvenliği Sertifikasını verdi.

Törende global DHL 2011 denetimleri sırasında iş güvenliği ve sağlığı alanında üstün performansıyla İş Sağlığı ve Güvenliği flaması ve kupası almaya hak kazanan Numil (Danone) operasyonuna da ödülleri verildi. Operasyona İş Sağlığı ve Güvenliği flaması DHL Supply Chain Türkiye İş Sağlığı ve Güvenliği Direktörü Ali Ünver ve DHL Supply Chain Türkiye Grup Operasyon Direktörü Oğuzhan Aygün tarafından ortaklaşa olarak verildi.

Ödüller ve interaktif tiyatro ile katılımcılar eğlenirken öğrendiler

Ödüllerin verilmesinin ardından organizasyon, tüm katılımcıların büyük keyif aldığı skeçlerle devam etti. 3M'in katkıları ile Akademika Tiyatro Grubu'nun interaktif konseptte sergilediği oyunlarda, DHL çalışanları da rol aldı.

İş kazalarının nedenlerine dikkat çekmek üzere özel olarak tasarlanan skeçlerde depolarda yaşanabilecek forklift çarpması, kimyasal ürün sıçraması ve kutuların düşmesi gibi olaylar canlandırıldı. Kazaları önleme amaçlı öğretici mesajları da içeren oyunlarda, baret, gözlük, kulaklık gibi iş güvenliği ürünlerinin doğru ve sürekli kullanımına ve iş güvenliği kurallarına uyma gibi konulara da dikkat çekildi.

Oyun sonrası kapanış kokteyli ile eğlencenin tadına varan katılımcılara günün anısını hatırlatacak olan kupalar dağıtıldı.

Şirketin bir yandan iş güvenliği uygulamalarını sürdürürken, diğer yandan Dünya İş Güvenliği ve Sağlığı Günü'nü kutlamayı ve bu konuda verdiği taahhüdü duyurmayı amaçladığını belirten DHL Supply Chain Türkiye Genel Müdürü Hakan Kırımlı, "Dünya İş Güvenliği ve Sağlığı Günü etkinliklerinin elde edilen olağanüstü performansın gelecekte de sürdürülmesine yardım edeceğini ve geçen yıl olduğu gibi bu yılda şirketimizin güvenlik kültürü üzerinde kalıcı bir etkisi yaratacağını umut ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: KurumsalHaber.com / Basın Bültenleri

Ali Ünver Türkiye Gebze Dhl Basın Bültenleri Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title