Haberler

DHL Express, 2 Bin Kobi'yi İhracat ile Tanıştırdı

Güncelleme:

DHL Express, "Mikro İhracat" ile en fazla tekstil ürünü taşıdı.

DHL Express'in Türkiye'nin 2023 ihracat hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamaya yönelik KOBİ'lere özel uygulaması "KOBİ Express", yaklaşık 2 bin KOBİ'yi ihracatla tanıştırdı. KOBİ'ler 150 kg ve 7 bin 500 Avro'ya kadar olan ihracat gönderilerini "Mikro İhracat" paketi ile yurtdışına gönderdi. Yurtdışına en fazla tekstil ürünü ve yan ürün gönderildi.

Uluslararası hızlı hava taşımacılığının lideri DHL Express'in, Türk ekonomisinin önemli bir dinamosu olan KOBİ'lerin yurtdışında daha etkin ve hızlı olmalarını sağlamak, ticari hayatlarını kolaylaştırmak için geliştirdiği KOBİ Express hizmeti, KOBİ'lerin ihracat oranını artırdı.

Türkiye'ye has bir işletme şekli olan KOBİ'lerin ihtiyaçlarına yönelik olarak geliştirilen KOBİ Express hizmeti, yurtdışına açılmak isteyen ancak nereden ve nasıl başlayacağını bilemeyen KOBİ'lere kılavuzluk etti. KOBİ'lerin ihracatla ilgili sorularını yanıtlamak üzere kurulan "444 00 40" numaralı çağrı merkezi ayda ortalama 3 bin 500 kere tuşlanırken, dış ticaret işlemlerinde Kobi'lere büyük kolaylık sağlayan "Mikro İhracat" hizmeti geçen yıla kıyasla yüzde 112 artış gösterdi.

150 kg ve 7 bin 500 Avro'ya kadar olan gönderiler mikro ihracat paketiyle ihraç edildi

Tek seferde 150 kg ve 7 bin 500 Avro'ya kadar olan gönderilerin basitleştirilmiş beyanname ile yurtdışına açılmasına imkan tanıyan mikro ihracat paketi ile KOBİ'ler en fazla tekstil ürünü ihraç etti. Bunun yanı sıra yün, iplik gibi ürünler ile tekstil grubunun devamı olan kağıt ve dokuma etiket ürünleri, özel üretim kağıt torba ve ambalajlar, tıbbi cihaz aksamları, otomotiv yedek parça, diğer genel yedek parça ve makina aksamları da mikro ihracat kapsamında basitleştirilmiş gümrük işlemleri ile yurtdışına gönderildi.

Mikro ihracat ile 1 yılda 15 bin paket yurtdışına gönderildi

Yıl içinde mikro ihracat hizmetinden yararlanan KOBİ'ler, en fazla Eylül ayında yurtdışı gönderisi gerçekleştirdi. Yılın ilk 3 ayında aylık ortalama 9 yüz gönderi yapılırken, son 3 ayda aylık gönderi adedi ortalama 2 binin üzerine çıktı. Yıl boyunca KOBİ'ler, toplam 15 binin üzerinde mikro ihracat gönderisi gerçekleştirdi.

DHL Express Türkiye CEO'su Markus Reckling, KOBİ Express ve mikro ihracat servislerinin başarı ile uygulandığının altını çizerek; "Türkiye her ne kadar gümrük birliği ülkesi olsa da ihracat yönetmelikleri oldukça fazla. Bu prosedürlerin KOBİ'lerin ihracata mesafeli bakmasına neden olduğunu gözlemledik. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile uzun soluklu yapılan çalışmalar sonucunda, Gümrük Bakanlığı'mızın da ihracatı artırmak amacıyla yaptığı çalışmalar ve kanunlar çerçevesinde bu hizmetimizi hayata geçirdik. İhracatı kolaylaştıracak hizmetlerimiz ile KOBİ'lerimize, tekstil, otomotiv, sağlık ve teknoloji gibi farklı sektörlere özel hazırladığımız kılavuzlar sunarak, KOBİ'lerimizin yurtdışında yeni pazarlara açılmalarını kolaylaştırmaya çalıştık" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title