Haberler

Dha Yurt - Muş'ta 9 PKK Gözaltısı

Muş'ta HDP eski il başkanı, Malazgirt Eski Belediye Başkanı ve Bulanık Eski Belediye Başkanının da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Muş'ta HDP eski il başkanı, Malazgirt Eski Belediye Başkanı ve Bulanık Eski Belediye Başkanının da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, "Muş İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince PKK/KCK Terör Örgütüne üye olmak, Kobani olaylarında barikat kurma talimatı vermek,  terör örgütü mensuplarına erzak götürmek, PKK/KCK Terör Örgütü adına vergi toplamak suçları kapsamında yürütülen çalışmalarda;  İl Genel Meclis Başkanı, HDP Eski İl Başkanı, Malazgirt Eski Belediye Başkanı, Bulanık Eski Belediye Başkanı'nın da aralarında bulunduğu toplam 9 kişi gözaltına alınmıştır. Yapılan aramalarda çok sayıda dijital ve yazılı örgütsel doküman ile 1 adet ruhsatsız silah, 1 adet av tüfeği ve çok sayıda mermi ile demokratik özerklik metinleri ve PKK /KCK YPG Terör Örgütlerini simgeleyen bez parçaları ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili olarak tahkikat devam etmekte olup, ilimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı mücadelemiz kesintisiz sürdürülecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi

Yusuf Özgür BÜLBÜL / MUŞ,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Malazgirt Bulanık PKK Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title