Haberler

Elleri ve Yüzü Yanan Garsondan, İş Yerine 100 Bin Liralık Dava

Güncelleme:

İzmir'de AVM'deki iş yerinde çalışan ve kızartma makinesinden çıkan yangını söndürmek isterken yüzü ve elleri yanan garson, iş yeri sahiplerine 100 bin liralık dava açmaya hazırlanıyor.

İzmir'de bir AVM'deki işyerinde garson olarak çalışan ve elektrikli patates kızartma makinesinden çıkan yangını söndürmek isterken yüzü ve elleri yanan Ramazan Furkan Bakır'ın avukatı Öykü Su Güler, işyeri sahipleri Melih E., Tuncay A.ve Mümtaz Y.'ye karşı 100 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açacaklarını söyledi.

İŞ YERİNİN YANGIN TÜPÜ BOŞTU İDDİASI

Bornova'da bulunan bir AVM'deki işyerinde garson olarak çalışan Ramazan Furkan Bakır, 26 Eylül 2016 tarihinde işyerinin mutfak kısmında bulunan elektrikli patates kızartma makinesinden çıkan yangını söndürmek için yangın tüpüyle müdahale etti. İşyerindeki yangın tüpünün boş olması sonucu parlayan alevler, Bakır'ın yüzünü ve elini yaktı. Yangın başka bir işyerinden getirilen yangın tüpüyle söndürüldü.

HENÜZ SİGORTA İŞLEMLERİ YAPILMAMIŞTI

İddiaya göre; işe 20 gün önce başlayan ve henüz sigortası yapılmayan Ramazan Furkan Bakır, yakınlarının yardımıyla hastaneye kaldırılıp tedavi altında alındı.Yangın anı işyeri güvenlik kamerasına da yansıdı. Ramazan Furkan Bakır, avukatı Öykü Su Güler aracılığıyla işyeri sahiplerinden Melih E. ile sorumlu müdür Aydın B., hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi verdi. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Göksel Eğridere, iki şüpheli hakkında "Taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan yargılanmaları için 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

''BENİ BU DURUMA GETİRENLERDEN ŞİKAYETÇİYİM''

Poliste ifade veren Ramazan Furkan Bakır, "Bahçede müşteriden sipariş alıyordum. Makinenin yandığını söylediler. Bu makine daha öncede yanmıştı ben söndürmüştüm. İçeri gittiğimde, işyeri müdürü ile iki çalışan yangını su ile söndürmeye çalışıyordu. Mutfak kısmına koşup alevlere yangın tüpüyle müdahale etmek istedim. Yangın tüpü boştu. Yan dükkandan yangın tüpünü getirdiler. Yangını söndürmek isterken makine patladı. Patlamanın etkisiyle yüzüm ve ellerim yandı. Ağabeyimler beni aldı ve hastaneye götürdü. Beni bu duruma getirenlerden şikayetçiyim" dedi.

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ DELİL OLARAK SUNULDU

Bakır'ın avukatı Öykü Su Güler, açılan ceza davasının henüz görülmeye başlamadığını, işyeri sahibi olan Tunçay A. ve Mümtaz Y., hakkında da dava açılması için dilekçe verdiklerini söyledi. Öykü Su Güler, ayrıca olay anını gösteren güvenlik kamerası görüntülerini de mahkemeye delil olarak sunduklarını, işyeri sahipleri Melih E., Tuncay A.ve Mümtaz Y.'ye karşı 100 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açacağını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bornova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title