Haberler

Dha Yurt: Diyarbakır'da Emniyetteki Patlamaya Kazılan Tüneldeki Bomba Neden Oldu (Ek)

ŞEHİT EŞLERİ FATMA'LAR EŞLERİNE AĞLADIDİYARBAKIR merkez Bağlar ilçesinde bulunan Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binasına düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Polis memuru Burhan Mercan ile Sivil Personel Cengiz Tekin için tören düzenlendi.

ŞEHİT EŞLERİ FATMA'LAR EŞLERİNE AĞLADI

DİYARBAKIR merkez Bağlar ilçesinde bulunan Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binasına düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Polis memuru Burhan Mercan ile Sivil Personel Cengiz Tekin için tören düzenlendi. Törende şehit Mercan'ın eşi Fatma ile şehit Tekin'in eşi Fatma, eşlerini son yolculuklarına gözyaşları içinde uğurladı.  Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binasına yönelik dün tünel kazılarak düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralanarak şehit olan olis memuru Burhan Mercan ile sivil personel Cengiz Tekin için uğurlama töreni düzenlendi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törene, Vali Hüseyin Aksoy, Ak Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Ebubekir Bal, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Cumhuriyet Başsavcçısı Kamil Erkut Güre, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, kamu kurum müdürleri ile şehitlerin yakınları katıldı.

İKİ ŞEHİDİN EŞİNİN DE ADLARI FATMA

Tören alanına getirilen şehit yakınlarını polisler teselli ederken, şehit eşlerinin ikisinin de adının Fatma olduğu bilgisi törende yürek burktu. Şehit Polis Burhan Mercan'ın eşi Fatma Mercan törene 1 yaşındaki kızı Şeymanur'la katıldı. Şehit sivil personel Cengiz Tekin'in eşi Fatma Tekin'de törene yaşları 14 ile 3 yaşları arasında değişen 5 çocuğuyla katıldı. Şehitlerin ambulanstan alınarak katafalka bırakılmasıyla başlayan törende şehitlerin özgeçmişleri okundu. Polis memuru Burhan Mercan'ın 2012'de Diyarbakır'a tayin olduğu Bakım Onarım Şube Müdürlüğünde görevli olduğu belirtildi.  Sivil Personel Cengiz Tekin'in ise, yaklaşık 19 yıldır Emniyet Müdürlüğü Teknik İşler Büro Amirliğinde görev yaptığı bildirildi.  Özgeçmişlerinin okunmasının ardından şehitlerin yakınları tabutlara kapanarak gözyaşı döktü.  Şehitlerinin cenazeleri tekbirler eşliğinde ambulanslara bırakıldı. Şehit Polis memuru Burhan Mercan'ın cenazesi Hatay'ın İskenderun ilçesine gönderilirken, şehit sivil personel Cengiz Tekin'in cenazesi Diyarbakır'da toprağa verilmek Emniyet Müdürlüğünden uğurlandı.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Şehitlerin yakınlarının alana gelmesi

-Şehit yakınlarının gözyaşı dökmesi

-Törene katılanlar

-Şehitlerin cenazelerinin katafalka bırakılması

-Şehitler için okunan dualar

-Ailelerin tabutlara sarılması

-Şehitlerin uğurlanması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet TÜRK-Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR-Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,-

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Aksoy Fatma Tekin Diyarbakır AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title