Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

DİYARBAKIR'DA PATLAMA; 1 ÖLÜ, 5 YARALI (ek)1)YETKİLİLER: TÜNEL İDDİASI DAHİL BÜTÜN İDDİALAR İNCELENİYORDiyarbakır merkez Bağlar ilçesi Emniyet müdürdlüğü ek binasında Bakım-Onarım Şube Müdürlüğüne ait tamir atölyesinde bugün meydana gelen ve 1 kişinin yaşamını yitirmesi 1'i ağır 5...

DİYARBAKIR'DA PATLAMA; 1 ÖLÜ, 5 YARALI (ek)

1)YETKİLİLER: TÜNEL İDDİASI DAHİL BÜTÜN İDDİALAR İNCELENİYOR

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Emniyet müdürdlüğü ek binasında Bakım-Onarım Şube Müdürlüğüne ait tamir atölyesinde bugün meydana gelen ve 1 kişinin yaşamını yitirmesi 1'i ağır 5 kişinin yaralanmasına neden olan patlama ile ilgili soruşturma devam ederken, yetkililer gündeme getirilen tünel kazılıp içinde bomba yerleştirilerek patlatıldığı iddiası dahil bütün iddiaların incelendiğini söyledi. Sosyal medyada yer alan aynı bölgede ikinci bir bomba bulunduğu iddiasını doğrulamayan yetkililer, bölgede şüpheli bir paketin olduğunu ve bunun da fünye ile patlatıldığını ancak, bunun bomba olmadığını belirterek, patlama olayının her yönüyle araştırıldığını söylediler.

DİYARBAKIR/DHA

===============================================

Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na: Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? (ek)

2)ESNAF ZİYARETİNDE, ASKER ARKADAŞI ÇIKTI

Başbakan Binali Yıldırım, referandum çalışmalarını sürdürdüğü İzmir'de, Gaziemir İlçesini ziyaret etti. Abdullah Arda Meydanı'nda vatandaşlara seslenmeden önce Önder Caddesi üzerinde konvoyu durduran Başbakan Binali Yıldırım, esnafı ziyaret etti. İşyerlerine giren Başbakan Binali Yıldırım, hem esnafı dinledi, hem de vatandaşların isteklerini geri çevirmeyip onlarla bol bol fotoğraf çektirdi. Bu arada ziyaret ettiği işyerlerinden bir tanesinde de asker arkadaşı sürprizi yaşadı. İşyerinde bulunan Feyzullah Doğan, birlikte bulundukları askerlik fotoğrafını başbakana gösterdi. Bu sürprize sevinen Başbakan Binali Yıldırım, anılarını yadedip, ortak arkadaşları hakkında birbirlerinden bilgi aldı.

VATANDAŞLARA SESLENDİ

Başbakan Binali Yıldırım ziyaretlerinden sonra, meydana geçti, burada kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi. "İzmir'le gurur duyuyorum" diyerek konuşmasına başlayan Başbakan Binali Yıldırım, "İzmir demokrasinin merkezidir. İzmir hoşgörünün merkezidir. İzmir kurtuluşun, istiklal mücadelesinin zaferle sonuçlandığı şehrin adıdır. İzmir, Türkiye'nin özetidir. Ne yazık ki bugün bazıları iyi sözlerle anmıyorlar. Hatırlayın birkaç gün önce CHP milletvekili İzmir'i kast ederek, evet verenler için 'Evet verirseniz, nasıl düşmanı İzmir'den denize döktüysek, sizi de denize dökeceğiz' diye açıkca millete meydana okumuştur. İzmirlileri, bu ülkenin asil evlatlarını, düşmanla aynı safa koymuştur. Sen kimsin? Senin ne haddine. İşte İzmir, İzmir sana pazar günü cevabını verecek. Bu densizlere bu haddini bilmeyenlere pazara günü cevap vermeye var mısınız" dedi.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı da eleştiren Başbakan Binali Yıldırım, "Bir tanesi de yıllardır CHP'nin genel başkanlığını yapmış, tecrübeli. 'Eğer hayır çıkarsa Pazar günü düşmanın İzmir'den denize döktüğümüz kadar mutlu olacağım' diyor. Yakışır mı bu? Bu yakışır mı? Millete bu söylenir mi? Burdan söylüyorum evet de veren hayır da veren başımın tacıdır. Biz 80 milyonu kardeş, bir, beraber bildik. Birlikte Türkiye olduk. Milleti ayrıştırmaya kimsenin hakkı yok. İzmir milletvekili de Trabzon'da ne diyor, nasıl hakaretler ediyor. Buradan söylemekten hicap duyduğum küfürler ediyor. Yakışır mı? İzmirlinin ağzına küfür yakışır mı? Bunlara cevabı vermeyle hazır mısınız" diye konuştu.

ANAYASAYA KİMLER KARŞI ÇIKIYOR

Anayasaya kimlerin karşı çıktığı sorusunu da vatandaşlara saran Başbakan Binali Yıldırım, "15 Temmuz'da asker kılığına girmiş FETÖ teröristleri, bu ülkenin tankını, topunu, tüfeğini uçağını çalarak milletin üzerine ateş ettiler. İnsanları, gözlerini kırpmadan öldürdüler. Bu alçaklara hak ettikleri cevabı pazara günü verecek misiniz? Anayasaya, PKK terör örgütü karşı çıkıyor. Kandil'den avaz avaz bağırıyor 'Aman çok çalışın, evet çıkarsa biteriz' diyorlar. Evet çıkacak, Kandil sönecek. Bu ülkenin artık terör belasından kurtulması lazım. Ülkemizi meşgul eden bu terörden kurtaracağız. Başka kim 'hayır' diyor? FETÖ var gücüyle, PKK ile kol kola girmişler, 'hayır' diyorlar. Bunlar aynı bedenin iki kolu gibi. Bunların yönetimi aynı yerde. Ülkesinin geleceğini, kalkınmasını istemiyorlar. Bu kadar açık söylüyorum. Kardeşliğimize halel getirmek isteyen, yıkmak isteyen şer yuvaları. Başka kim hayır diyor? HDP. HDP zaten PKK'nın güdümüne girmiş. 7 Haziran öncesi İzmir'de 'Türkiye partisi olduk. Türkiye'ye hizmet edeceğiz' diye buradan söz verdiler, o kadar insan bunlara destek verdi, oy verdi. Ne oldu? 8 Haziran'da bizim arkamızda PKK var, Kandil var diye gerçek niyetlerini ortaya koydular. İzmir, devlet, millet, bayrak, vatan için hep duyarlı oldu" dedi.

"KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA İNSANLARI KANDIRMA"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Başbakan Binali Yıldırım şunları söyledi:

"İnsanları kandırma. Millet bu bayrağa göz dikenin gözünü çıkarır. Yan bakanın canına okur bu millet. Dürüst ol. Millete doğruları söyle. Darbe anayasasının arkasına saklanma. Darbe gecesi beni arayacaksın, diyeceksin ki 'Arkanızdayız, yanınızdayız.' Şimdi de kalkıp diyeceksin 'Bu bir tiyatro, kontrollü darbe.' Ne söylediğinin farkında mısın? 249 şehidimizin ruhunu incittiğinin farkında mısın? 2 bin gazimizi üzdüğünün farkında mısın kardeşim? Darbe değil diyorsan o zaman Pensilvanya'nın ağzıyla konuşuyorsun. Onlar da öyle diyor." Konuşmasının sonunda anayasaya kimlerin karşı çıktığı sorusunu bir kez daha yönelten Başbakan Binali Yıldırım, "Başka kim karşı çıkıyor. Avrupa. Atlarıyla, itleriyle bizim vatandaşlarımızın üzerine sürmediler mi? Saldırmadılar mı? Bakın oynanan oyun büyük, bize engel oluyorlar. Diğer yandan PKK, FETÖ kol kola mitingler yapıyorlar. Kandil'den terörist başları da video konferansla o toplantılara katılıyor. Dostluk bu mu? Dostumuzu düşmanımızı bileceğiz. Dostumuz için canımız feda, ama düşmanımızı da sevindirecek işler yapmıyoruz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasının sonunda 16 Nisan'daki referandum için alanda toplananlardan, destek sözü aldı.

Görüntü Dökümü

--------------------

Ziyaretlerden görüntü

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından görüntü.

Haber: Taylan YILDIRIM - Timur TARLIĞ, Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR,

=========================================================

3)BİNGÖL'DEKİ AMATÖR MAÇINDA OLAY ÇIKTI, POLİS GAZ BOMBASIYLA MÜDAHALE ETTİ

BİNGÖL'de, Amatör Bölgesel Ligi'ine (BAL) çıkmak için amatör Karlıovaspor-Güveçlispor takımları arasında oynanan yarı final maçının 70'inci dakikasında saha karıştı. Her iki takım yedek klubesi ve taraftarların da dahil olduğu olayları yatıştırmak isteyen polis, gaz bombası kullandı.

Dün Bingöl'de BAL ligine çıkmak için karşı karşıya gelen Karlıovaspor-Güveçlispor arasında oynanan yarı final maçının 70'inci dakikasında çıkan olaylar nedeniyle saha bir anda karıştı. 1-1 devam eden maçın 70'inci dakikasında Karlıovspor'un attığı 2'inci golde yan hakem ofsayt bayrağı kaldırmasına rağmen orta hakem Ramazan Kaya, golü geçerli saydı. Bunun üzerine Güveçlispor teknik direktörü Erkan Çiçek ve yedek futbolcular sahaya girerek orta hakem Ramazan Kaya'ya uzun süre ittiraz etti. Verdiği karardan dönmeyen hakem Kaya, Güveçlispor teknik heyet ve yedek futbolcuların saldırısına uğradı. Orta hakem Ramazan Kaya'ya küfreden Güveçlispor teknik heyet ve yedek kulubesindeki sporcular, biranda hakem Kaya'ya saldırarak darpetti. Sahada yaşanan olaylara taraftarlar da dahil olunca devreye giren çevik kuvvet polisi, olayları yatıştırmak için gaz bombası kullandı.

Uzun süren olaylardan sonra hakemler polis kontrolünde sahayıt terketti. Bingöl Şehir Stadyumu'nda yaşanan olaylarla ilgili polis soruşturma başlatırken, Amatör Spor Kulupleri Federasyonu (ASKF) Bingöl temsilciliği, yaşanan olaylardan sonra Karlıovaspor'u 3-0 hükmen galip kararı aldı. Alınan karar Türkiye Futbol Federasyonu'na onay için gönderildi. Öte yandan yarı finalin diğer maçında Genç Demirspor'u 3-0 yenen Sekeranspor, finale çıktı. Önümüzdeki günlerde belirlenecek bir tarihde final maçında Karlıovaspor ile Sekeranspor arasında oynanacak maçı kazanan takım Bingöl'ü BAL Ligi'nde temsil etme hakkı kazanacak.

Görüntü Dökümü

---------------------

Sahanın biranda karışması

Hakemin tartaklanması

Taraftarların sahaya inmesi

Polisin gaz bombası sıkması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Serkan BİNGÖL/BİNGÖL,

==================================================

4)'CHARTERLARIN DURDURULMASI SÖZ KONUSU DEĞİL'

AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, "Rusya ile ilişkilerimizde herhangi bir sorun yok. Aksine uçak krizinden sonra daha iyi durumdayız. Charter seferlerinin durdurulması söz konusu değil" dedi.

Ak Parti Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Kemer Crystal de Luxe Otel'de gazetecilerle bir araya geldi. Rusya'nın charter seferlerini durduracağı söylentileriyle ilgili konuşan Enç, bunların kesinlikle doğru olmadığını söyledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonda görüştüğünü aktaran Enç, "Rusya ile ilişkilerimizde herhangi bir sorun yok. Aksine uçak krizinden sonra daha iyi durumdayız. Charter seferlerinin durdurulması söz konusu değil. Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonda görüştüm. Böyle bir durum söz konusu değil" dedi.

Kemer'de gelecek yıl Denizcilik Fakültesi açacaklarını da aktaran Enç, Kemer Turizm Eğitim Merkezi (TUREM) binasını fakülteye dönüştüreceklerini anlattı. Fakülteyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Eğitim Müsteşarlığı ile görüştüklerini kaydeden Enç, fakülte için bakanlığın Akdeniz Üniversitesi bünyesine verilmesine onay verdiğini söyledi. Kemer Üniversite Kurma ve Yaşatma Derneği kurduklarını belirten Enç, "Amacımız öncelikle Denizcilik Fakültesi'ni işleve kazandırmak. Bununla ilgili Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile görüştük ve çok ılımlı yaklaştı. 640 kilometrelik sahil şeridinde Denizcilik Fakültesi'nin en çok yakışacağı yer Kemer. Kemer, büyüme noktasında desteklenmesi gereken bir yer. Kemer'e 5 bin öğrenci kazandırırsak bu avantaj olacak" diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi'nden yetkililerin Kemer'e gelerek TUREM'de incelemede bulunduklarını da hatırlatan Enç, binanın yaklaşık 2 milyon liralık bir tadilattan geçeceğini vurguladı.

Milletvekili Enç, ilçede bulunan Kındılçeşme günübirlik kamp alanı için de mahkeme sürecinin devam ettiğini, kamp alanı içerisinde bungalovların yıkılarak Kemer'e kazandırılması konusunda çalışmalarını devam ettireceğini ve bu yeri halkın kullanımına açtıracağını belirtti.

Görüntü Dökümü

----------

-Enç in konuşmasından görüntü

Levent YENİGÜN/KEMER,

====================================================

5)DESTİCİ, ADALET BAKANLIĞI'NIN BAŞVURUSUNU DEĞERLENDİRDİ: SÜRECİN AYDINLATILMASI İÇİN CİDDİ BİR ADIM

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasıyla ilgili 9 kamu çalışanı hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın bozulması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan başvuruyu değerlendirdi. Destici, "Bu sürecin aydınlatılması ve tüm çıplaklığıyla  ortaya çıkarılması konusunda önemli bir adım ve tavır olarak görüyorum" dedi.

Destici, Düzce'de belediyeye ait sosyal tesiste aralarında AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin'in de bulunduğu partililerle öğle yemeğinde bir araya geldi. Yemek sonrası basın toplantısı düzenleyen Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşamını yitirdiği helikopter kazasıyla ilgili aralarında eski Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır'ın da bulunduğu 9 kamu çalışanı hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair Yargıtay 6. Ceza Dairesince verilen kararın bozulması talebiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na Adalet Bakanlığı'nın yaptığı başvuruyu değerlendirdi. Destici, şöyle konuştu:

"Bunu, bu sürecin aydınlatılması ve tüm çıplaklığıyla  ortaya çıkarılması konusunda önemli bir adım ve tavır olarak görüyor ve Adalet Bakanına teşekkür ediyorum. Adalet Bakanımızın talimatıyla Adalet Bakanlığı yetkilileri, bugün kendi yetkilerini kullanarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunarak kamu yararına buradaki ihmallerin, hataların hem Başbakanlık Teftiş Kurulu'na dayanarak hem de Devlet Denetleme Kurulu'nun raporuna dayanarak hem de en son 15 Temmuz darbe gecesinde bir takım bu darbeye karışan emniyet personeli ve asker kökenli kişilerin FETÖ'den tutuklanması ve bu hadisede de isimlerinin geçerek şüpheli olmaları, bu sürecin tekrar baştan araştırılmasıyla ilgili bir başvuruda bulunuldu. Bu atılmış ciddi bir adımdır."

'CUMHURBAŞKINIMIZI BİLGİLENDİRMİŞTİM'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu konudan bilgileri olduğuna inandığını belirten Destici, "Zaten benim hem sayın Cumhurbaşkanımızla yaptığımız görüşmede bu konu gündeme gelmiş ve kendilerini bilgilendirmiştim. Hem de bundan 20 gün önce Adalet Bakanımızla yaptığım görüşmede bu konuyu kendilerine iletmiştim. Bu sürecin aydınlatılması ümit verici bir durumdur. Tüm çıplaklığıyla ortaya çıkarılması adına bu adımı attıklarından dolayı şahsım, camiam ve Muhsin başkanımız olmak üzere o hadisede hayatını kaybeden ve şehit olanlar adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

'VESAYETİN HER TÜRLÜSÜ KALKACAĞI İÇİN DESTEKLİYORUZ'

Destici, Anayasa referandumuna da değinerek, "CHP diyor ya 'Bu sistem değişikliği rejimi değiştiriyor.' Eğer sayın Kılıçdaroğlu'nun, Deniz Baykal'ın rejim değişikliğinden anladığı buysa, bu 28 Şubat mimarlarının rejimiyse evet bu değişiyor. Bunu destekliyoruz. Ama rejimden kastı Cumhuriyet ise Cumhuriyet dimdik yerinde duruyor, güçlenerek yoluna devam ediyor. Bu ayrıntıyı vatandaşların bilmesi lazım. Bu ülke darbelerden, cuntalardan çok çekmiş. ve sistem de zaten onun ürünü. Bu darbe anayasası, darbecilerin yaptığı anayasa. Şimdi bu süreçte de ciddi adımlar atılmış. Milli Güvenlik Kurulu sivilleştirilmiş, YAŞ'ta sivil sayısı artmış, Kuvvet Komutanlıkları Savunma Bakanlığı'na bağlanmış. Hatta Genelkurmay Başkanlığı'nın da bağlanması lazım. Tamamen sivilleşmesi lazım. Yeni sistemde millet direk yetkiyi seçtiği kişiye vereceği için ve vesayetin her türlüsü ortadan kalkacağı ve minimize edileceği için biz destekliyoruz"

Görüntü Dökümü

---------------------------------

-Detay görüntüler

-Destici'nin açıklamaları

SÜRE: (06.30 DK) BOYUT: (730 MB)

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA/DÜZCE

================================================

6)GAZİANTEP'TE DEAŞ OPERASYONU: 10 GÖZALTI

GAZİANTEP'te, terör örgütü DEAŞ'a yönelik çok sayıda adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.Terör örgütü DEAŞ'ın kentteki faaliyetlerinin deşifresi, olası terör eylemlerinin bertaraf edilmesi amacı ile yapılan çalışmalarda kent merkezi ile bazı ilçelerinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda baskın yapılan adreslerde yapılan aramalarda 1 tüfek ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Operasyonda sansasyonel eylem yapabilecekleri ve kaos ortamı oluşturma arayışı içerisinde olabilecekleri değerlendirilen Suriyelilerin de aralarında bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülerek sorgulanmaya başlandı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Özel harekat polisleri

Evlerde arama yapılması

Tüfek ve kitaplar

Genel ve detay görüntüler

(Haber: Mücahit YOLCU- Kamera: GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 38 MB

===================================================

7)MÜLTECİ ÇOCUKLAR SİRKLE HAYATA YENİDEN TUTUNUYOR

MARDİN'de yaşayan çoğunluğu Suriyeli ve Iraklı mültecilerden oluşan çocuklar, Avrupa Birliği ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın desteklediği, Her Yerde Sanat Derneği'nin oluşturduğu sirk atölyesinde öğrendikleri gösterilerle hayata yeniden tutunuyor.

2012 yılından beri Mardin'de faaliyet yürüten Her Yerde Sanat Derneği, düzenlediği etkinliklerle savaştan kaçan çocukları yeniden hayata döndürüyor. Derneğin en önemli projelerinden biri olan "Sirkhane" Türkiye'nin ilk sosyal sirk okulu olarak biliniyor. Dünyanın birçok ülkesinden gönüllü olarak gelen genç sanatçılarla, mülteci çocuklara çeşitli eğitimler sunuyor. Beş yıldan beri Mardin'de savaştan kaçan çocukların yaşadığı travmaları atlatmalarına yardımcı olmak için kurulan atölyelerde, çocuklara sirk gösterisinini yanısıra, dernek bünyesinde açılan atölyelerde çoğunluğu yaşları 3 ile 18 arasında değişen 100'ün üzerinde Suriyeli çocuk eğitim görüyor. Ellerindeki toplarla ve uzun tahta bacaklarıyla dans eden çocuklar, aynı zamanda perküsyon ve ritim eğitimi ile Türkçe dersleri de alıyor.

"ÖNCE AHLAK SONRA SİRK EĞİTİMİ"

Çocuklara eğitim veren eğitim koordinatörlerden Ebu Halid Keyr Kasım, Şam'dan geldiği Mardin'de yaşamak zorunda kaldığını belirterek, "Suriye'de de eğitimciydim. Burada çocukların yaşadıkları o travmaları atlatmalarına yardımcı olmak için farklı etkinlikler düzenliyoruz. Çocuklarımızı mutlu etmenin yanında, onlara güzel bir ahlak ve kendi çevrelerine saygılı bir nesil olarak yaşamalarına öncelik veriyoruz. Burada daha çok Suriye'den gelen çocuklarımız eğitim görüyor. Amacımız onların sokakta boş gezmelerinin önüne geçmek ve zararlı alışkanlıklar edinmelerini önlemek. Mülteci oldukları için toplum içinde yanlış işlere girişmesinler istiyoruz" dedi.

Sirk atölyesinde çoğunlukla birkaç aylığına yurtdışından Türkiye'ye gelen gönüllüler eşliğinde jonglör, akrobatlar, tahta bacak ve trapezlerin yetiştiğini anlatan Keyr Kasım, kendilerine bu ortamı sunan dernek yöneticileri ve Türkiyeli yetkililere de teşekkür etti. Keyr Kasım, çocukların zamanla eğitmen rolü aldıklarını ve küçüklere ders vermeye başladıklarını ifade etti.

HEM BAKANLIK HEM AB DESTEKLİYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Avrupa Bakanlığı'nin destek verdiği projeyi hayata geçiren Her Yerde Sanat Derneği Başkanı Serdal Adam ise, eğitime çocukların ailelerinin de dahil olduğunu belirterek, "Savaştan kaçan çocuklar ile ülkesine yeni yabancılar gelen çocuklar birbirlerine karşı önyargılar besliyorlar, bu önyargıları yıkmak ve mağdur çocukları hayata yeniden kazandırmak için çalışıyoruz. Sirkhane'de Suriyeli ve Mardinli çocuklar çok iyi arkadaşlıklar kuruyor. Aileleri de  arkadaş oluyor. Sirk gösterileri sayesinde sadece çocuklar değil ailelerde sürece dahil oluyorlar" diye konuştu.

ACILARINI UNUTMAK İÇİN KATILIYORLAR

Suriye'nin Halep kentinden geldiğini anlatan kursiyerlerden 11 yaşındaki Hale, Suriye'de yaşadığı acıları bir nebze olsa sirkteki eğitimlere katılarak unuttuklarını ve burada çok eğlendiklerini söyledi. Eğitimler sayesinde Suriye'de yaşadığı acıları unuttuklarını dile getiren Mizgin Muhammed ise şöyle konuştu:

"Burada tahtabacak, dans, müzik, akrobasi eğitimleri alıyoruz. İnşallah ülkemde savaş biter, bizler de ülkemize dönüp orada yaşamımızı devam ederiz. Kursa gelirken çok mutlu oluyorum. Burada keyifle çalışıyoruz."

Sirke arkadaşları sayesinde katıldığını anlatan 10 yaşındaki Beşir de, Musul'dan iki yıl önce Mardin'e geldiğini ve iyi bir cambaz olmak istediğini söyledi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Sirk eğitimin verilmesi

-Çocukların antermanından görüntü,

-Röpotajlar

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title