Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

ÇAVUŞOĞLU KERKÜK' TE OLDU BİTTİLERE MÜSADE ETMEYECEĞİZ .

ÇAVUŞOĞLU KERKÜK' TE OLDU BİTTİLERE MÜSADE ETMEYECEĞİZ .FIRSATÇILIK YAPMAK BÖLGESEL YÖNETİMİN GELECEĞİ İÇİN İYİ OLMAZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Isparta'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kerkük Meclisi'nin referandum kararına ilişkin Çavuşoğlu, "Bu Kerkük Meclisi'nin kararı değil. Meclis'e katılanların hepsinin kararı değil. Araplar, Türkmenler bu karara katılmadı. Buradaki karara baktığımız zaman Kerkük Meclis'i referanduma gidilsin kararı vermiyor. Öyle bir yetkisi de yok zaten. Türkmenlerin ve Arapların katılmadığı Meclis Bağdat yönetiminden diyor ki, 'burada bir referandum yap.' Buranın geleceği ile ilgili. Bu konuda kararı verecek olan Bağdat yönetimidir. Oldu bittilere müsaade etmeyeceğiz. Bu kargaşa ortamında fırsatçılık yapmak Irak'ın ve bölgesel yönetimin geleceği için de iyi olmaz" dedi.

BÖYLE GİDERSE ESAD İLE İLİGİLİ KARAR VERECEK HALK KALMAYACAK

Suriye'de 'klor gazı' kullanıldı iddialarına ilişkin Çavuşoğlu, "Böyle giderse Esad ile iligili karar verecek halk kalmayacak. Böyle kimyasal silah kullanılırsa halk mı kalacak? Lanetliyor, kınıyoruz. Bu,insanlık suçudur. Cezası olmalı. Kırmızı çizgi olmasına rağmen vurdumduymazlık gösteren batı dünyası yine bunu örtmeye çalışacaktır. Bizim için kabul edilebilir değil. Tüm süreci de heba edebilir" diye konuştu.

"OLDU BİTTİLERE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ FIRSATÇILIK YAPMAK IRAK'IN VE BÖLGESEL YÖNETİMİN GELECEĞİ İÇİN İYİ OLMAZ"

Kerkük Meclisi'nin referandum kararına ilişkin Çavuşoğlu, "Bu Kerkük Meclisi'nin kararı değil. Meclis'e katılanların hepsinin kararı değil. Araplar, Türkmenler bu karara katılmadı. Buradaki karara baktığımız zaman Kerkük Meclis'i referanduma gidilsin kararı vermiyor. Öyle bir yetkisi de yok zaten. Türkmenlerin ve Arapların katılmadığı Meclis Bağdat yönetiminden diyor ki, 'burada bir referandum yap.' Buranın geleceği ile ilgili. Bu konuda kararı verecek olan Bağdat yönetimidir. Meclis kendiliğinden burada bir referandum kararı alamaz. Burada bir şeylerin döndüğü gerçek. Bu kırılgan dönemde atılan adımlar Irak'ın geleceğini riske atan adımlar. Başka zorluklar var. Bu dönemde atılan adımlar iyi niyetli adımlar değil. Fırsatçılık yapıyorlar. Doğru değil. Kendilerine de açıkça söyledik. Irak Türkmen Cephesini Başkanı da geldi kendisine de söyledik. Kerkük Türkmen'i yalnız değildir. Yalnız da kalmayacaktır. Oldu bittilere müsaade etmeyeceğiz. Bu kargaşa ortamında fırsatçılık yapmak Irak'ın ve bölgesel yönetimin geleceği için de iyi olmaz" açıklamasında bulundu.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber: ISPARTA,

=================================================

TBMM BAŞKANI KAHRAMAN, PAKİSTAN'DA BAKTERİ KAPTIĞINI AÇIKLADI

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde (RTEÜ) 'Sivil Toplum Kuruluşları ve Akademisyenler Buluşuyor' toplantısına katıldı. Bir süredir tedavi gören Kahraman, hastalığa Pakistan'da kaptığı bakterinin neden olduğunu açıkladı. RTEÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yanı sıra Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ile STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

"PAKİSTAN'LA TÜRKİYE'nİN KARŞILIKLI DOSTLUĞU VAR"

Rize Artvin havalimanının temel atma törenine katılmak üzere dün Rize'ye geldiğini hatırlatan ve projenin hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Pakistan programına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Pakistan'ın Türkiye'nin dostu olduğunu ifade eden Kahraman, "Devletlerin menfaatleri, milletlerin dostluğu var. Pakistan'da bu kaide işlemiyor. Hem devletin hem de milletin büyük dostluğu var. Biz gidince, mecliste 13 partileri var ve hepsi hayran kalarak masaya vurmaya başladı. Bizde de masaya vurmak var ama protesto için. Pakistan'da müthiş bir gürültüyle masaya vuruyorlar. Pakistan bizi, biz de Pakistan'ı seviyoruz. Milli mücadele sırasında kadınlarının altınlarını gönderdiler, müthiş bir kampanya yaptılar. Pakistan çok yakın davrandı. 15 Temmuz'da meclisi açık tutmam, bombalar düşerken mecliste kalmam nedeniyle onlarda bir başka değerlendirme olmuş. Müthiş ilgi gösteriyorlar. Pakistan'da 13 parti bir araya geldi, meclis kararı çıkararak bana takdirname gönderdiler. Pakistan Meclis Başkanı 15 Temmuz gecesi saat 3' de Londra'dan beni 3 defa aradı. Dost bir ülke, dost bir lider" dedi.

Hastalığı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kahraman, "Pakistan'da mangodan ya da portakal suyundan yapılmış sarı bir sıvı içtim. Orada aldım bu bakteriyi. Bakteri geldi, takat kesildi. Bakteriyi arıyorlar nerede diye. İki ayağa aorttan giren damar var, sağ ayağımda aort damarının içine girerek orada saklanmış. Kalınlık yükselmiş. Orada daha programlarımız vardı. Dediler ki, 'Olmaz, bakterinin yerini belirledik hemen ameliyat olmanız lazım.' Ben dişçiye gitmekten çekinen bir insanım. Ancak aortun patlama ihtimali var ve aort yırtılması çok daha ağır olur. Ameliyata girdim. Bayıltıyorlar sizi, gözünüzü açtınız mı yataktasınız. Ne olduğunun farkında değilsiniz" dedi ve sıhhatini tekrar kazandığını belirterek tedavi süresince kendisini arayan ve dua edenlere teşekkür etti.

Açıklamanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Salon detayları

-Katılımcı detayları

-TBMM Başkanı İsmail Kahraamn'ın konuşması

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

===============================================

REHABİLİTASYON MERKEZİNDE İÇKİ İDDİASI

ANTALYA'da alkol ve madde bağımlılarını hayata kazandırmak için kurulan Ayka Vital Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde, bağımlıların serbest şekilde alkol ve uyuşturucu madde kullandıkları öne sürüldü. Merkezin eski bir eğitimcisi ve bir aile durumu BİMER'e şikayet etti. Yaşam merkezi kurucusu Dr. Kazım Doğan, "Kilitli depomuzu kırarak bazı bağımlılar içki içmiş" dedi.Döşemealtı İlçesi'nde alkol ve uyuşturucu madde bağımlılarının rehabilitasyonu için kurulan Ayka Vital Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde geçen yıl detoksifikasyon eğitmeni olarak işe başlayan ve bir süre önce işinden ayrılan 22 yaşındaki A.Y., 22 Mart tarihinde merkez hakkında Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) şikayetçi oldu. A.Y., "Merkezin zemin katında bir içki mahzeni olduğunu gören eğitimci arkadaşlarım olmuş. Bu durum ben ayrıldıktan sonra ortaya çıktı. Bağımlıların madde kullanmasına izin veriliyordu. Dışarıdan getirenler oluyordu. Hatta bazen bir taksici bu maddeleri sağlıyordu" iddiasında bulundu.

Merkezden ayrılan bir başka eğitimci 35 yaşındaki O.N. ise merkezin bahçesinde bulduğunu öne sürdüğü boş bira kutusunu görüntüledi. Kendi cep telefonuyla çektiği görüntülerde merkezde hizmet alanlara boş bira kutusunun burada ne işi olduğunu soran O.N.'ye tedavi alan bir kişi, "Komple içiliyor burada hep beraber içtik. Şarap, likör içtik. 4 odaya girdim ikisinde viski içiyorlardı" karşılığını verdi.

17 ve 21 yaşlarında iki çocuğunu merkeze tedavi için gönderen bir kişi de 17 Mart tarihinde BİMER'e şikayetçi oldu. Madde bağımlısı çocukları için merkeze 30 bin TL ödediğini bildiren vatandaş şikayetinde, "Çocuklarımın tedavisi yarım bırakıldı. Sauna (detoks için kullanılan bir yöntem) esnasında vitaminlerin tedarik edilmediğini belirterek saunayı yarım bıraktılar. Oğlum tedavi alamadan ayrıldı, şu an durumu daha kötü. Küçük oğlum ağabeyi ayrıldıktan sonra bir süre daha devam etti ancak içeride madde içilmesine izin verdikleri için o da etkilenip ayrılmak zorunda kaldı. Rehabilite edilmesi gereken bağımlıların hepsi merkezde içki ve uyuşturucuya kolayca ulaşabiliyor" ifadelerine yer verdi.

'AYNI ZAMANDA KONAKLAMA HİZMETİ VERİYORUZ'

Merkezin kurucusu Dr. Kazım Doğan ise iddialara yanıt verdi. Dr. Doğan, merkezin bir sağlıklı yaşam merkezi olduğunu belirterek, "Bizim burası 4 yıldızlı otel artı sağlıklı yaşam tesisi. Sağlık Bakanlığı'ndan fizik tedavi rehabilitasyon ve kardiyoloji ruhsatımız var. Otel konseptinde olmamızdan dolayı insanlara hizmet veriyoruz. Bel ağrısı, diz ağrısı olabiliyor, felç hastası olabiliyor. 4 yıldızlı otel olmamızdan dolayı konaklama hizmeti veriyoruz" dedi. Kendilerinden hizmet satın alan dernekler olduğunu anlatan Dr. Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu dernekler bizden oda kiralıyor, yani otel hizmeti alıyorlar. Kendi programları var. Bağımlı çocuklara yardımcı olan kuruluşlar var. Onlara biz oda satıyoruz. Ben de rehabilitasyoncu olarak o kuruluşların eksikleri varsa onlara öneri götürüp yardımcı olmaya çalışıyorum. Çünkü bu çocuklar hepimizin. Burası sıradan bir madde bağımlılığı rehabiltasyon merkezi değil."

İSVEÇLİ KONUKLARIMIZDAN KALMA DEPODA 6-7 ŞİŞE ALKOL KALMIŞTI

Dr. Doğan, tesis bir sağlıklı yaşam merkezi olmasına karşın içki bulunmasıyla ilgili iddialarla ilgili şöyle dedi:

"Biz İsveç devletinin romatizma ve nöroloji rehabilitasyon ihalelerini aldık. Bu grup geçen ekim ayında bize geldi. Rehabilitasyon için gelen hastalarımız bizden ne istedi biliyor musunuz ? Şarap istediler. Ben bunu vermek zorundayım, çünkü onların kültüründe bu var. Turizm hizmeti verdiğimiz dönemde almış olduğumuz içkiler vardı. 6-7 şişe vardı. Bu kadar. Bunları da depoda tutuyorduk. Orada kırtasiye de var. İçecekler de vardı. Bağlımlı çocukların burada kaldığı dönemde depomuz kolay ulaşılabilir bir yerde değil. Bizden hizmet satın alan bir kuruluşun içinde çatışma yaşayan bir kişi buradaki çocukları yönlendirerek, saat 23.00 gibi pencere gibi bir yer var, oradan girip alıp çıkıyorlar."

ŞİKAYETÇİ OLMADIK

Depodan içki çalan bağımlıların o gece biraz sıkıntıya neden olduğunu anlatan Dr. Kazım Doğan, "3 saat içinde bu çocukları toparladım, ailelerini aradık ve teslim ettik. Jandarmaya hırsızlık yönünde şikayette bulunmadım ama çocuklar giderken 'Ben burada kilitli yere girdim, alkol alıp çıktım' şeklinde ifade verdi" diye konuştu. Depoda 6-7 içki şişesi olduğunu kendisinin bile bilmediğini belirten Dr. Doğan, "Burada sağlık için İsveç'ten gelen kişi benden içki istiyor. Vermediğim için şikayet konusu oldu" dedi.

Tesiste madde bağımlılarının bulunduğu dönemde alkolü çağrıştıracak her şeyi kaldırdıklarını kaydeden Dr. Doğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bardak altlıklarını bile kaldırdık. Biz bu kadar hassasiyetle davranırken ve bu çocukların topluma kazandırılması için çaba sarfederken, gecemiz gündüzümüz yokken yaptığınız her şey boşa gidiyor. Bu kadar idealist olmak mı doğru, yoksa bir şeyleri görmezden gelmeniz mi doğru. Gerçekten ikilem yaşıyorsunuz. İnsanları sağlıklı hale getirmek ana görevimiz. Yani burada bir çocuğu bile sağlıklı hale getirsek gelecekteki tehditleri azaltmış oluruz. Bu çocukları ben o gün kötüleseydim jandarma, adliye derken iyice kopacaklardı. Bu çocukları kazanmamız gerekiyor."

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber: Selma KUNAR- Alparslan ÇINAR-ANTALYA/DHA

=================================================

CHP'Lİ HÜSNÜ BOZKURT'UN TWİTTER HESABI HACKLENDİ

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un Twitter hesabı hacklendi. 'Ayyıldız Tim' tarafından hacklenen hesaptan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafı ile birlikte '"Yapmış olduğum saçma sapan, salak açıklamalardan ötürü başta yüce Türk Milleti ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan özür dilerim' tweeti atıldı.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, 31 Mart Cuma günü katıldığı bir televizyon programında referandum ile ilgili yaptığı konuşmada, "Diyelim ki 'evet' çıktı, kimse heveslenmesin. Biz yine Samsun'dan başlarız, Amasya'ya gideriz, Sivas'a gideriz, Ankara'ya geliriz. Buradan İnönü'ye Sakarya'ya Dumlupınar'a... Ulan sizi İzmir'e kadar kovalamazsak anamızdan emdiğimiz süt helal olmasın. Sizi de sizin yedi göbek sülalenizi de bütün emperyalistleri de yine İzmir'den denize dökeriz" demişti. Bozkurt'un bu açıklamaları, özellikle Ak Partililer tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da bu sözlerinin ardından Bozkurt hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan soruşturma başlattı.

Bugün de CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un Twitter hesabı, 'Ayyıldız Tim' olarak bilinen Türk hacker grubu tarafından hacklendi.

Bozkurt'un hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafı ile birlikte 'Yapmış olduğum saçma sapan, salak açıklamalardan ötürü başta yüce Türk Milleti ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan özür dilerim', 'Sayın Erdoğan dün hakkımda geri zekalı demiştiniz. Evet haklısınız benden olsa olsa geri zekalı olur. Bu arada kararım evet' ve 'Reis, Ayyıldız Tim beni İzmir'de denize döktü' tweetleri atıldı.

Hasan DÖNMEZ/KONYA, -

===============================================

YAKALANAN HÜKÜMLÜ CEZAEVİNE GÜLEREK GİTTİ

KAHRAMANMARAŞ'ta, adam öldürmeye teşebbüs suçundan hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 37 yaşındaki Seydihan Koca, polis tarafından yakalandı. Koca, işlemlerinin ardından cezaevine götürülmeden önce sağlık kontrolünden geçirilirken gazetecilere gülerek poz verdi.

Restoranda tartıştığı kişiyi bıçakla yaraladığı iddiasıyla yargılanan Seydihan Koca, mahkeme tarafından kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan 20 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Koca'yı yakalamak için çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, firarinin Hacı Bayram Veli Mahallesi'nde olduğunu saptadı. Polislerin geldiği gören Seydihan Koca kaçmaya başladı ancak kısa süren kovalamacının ardından Sait Zarifoğlu Bulvarı'nda yakalandı.

Sağlık kontrolü için hastaneye götürülen ve bu sırada kendisini görüntüleyen gazetecilere gülerek poz veren Seydihan Koca, daha sonra cezaevine teslim edildi.

Görüntü Dökümü

------------------

Koca'nın hastaeye getirilmesi

Hastaneden çıkarılırken gülmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

=====================================================

BALONLARLA 'HAYIR' OYU İSTEDİLER

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa'da, partili kadınlarla birlikte ellerindeki 'hayır' yazılı balonlarla 16 Nisan'daki referandum için destek istedi.

Referanduma kısa süre kala, Manisa'daki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda yürüttükleri 'hayır' çalışmasının şenlik havasında geçtiğini dile getireren Milletvekili Tur Yıldız Biçer, "Hayır diyenler bu süreci bayram havasında, şenlik havasında, güle oynaya geçiriyorlar. Ama 'evet' diyenler süreç sona doğru yaklaştıkça, geriye sayım başladıkça bize her noktada saldırmaya başladılar. Çirkinleşmeye, kabalaşmaya başladılar. Biz provokasyonlara gelmiyoruz, oyuna düşmüyoruz. Birlik beraberlik içerisinde meydanlardayız" diye konuştu.

'KORKA KORKA BU HALE GELDİK"

CHP Manisa Milletvekili Biçer, 'hayır' çalışması çerçevesinde yaptıkları çeşitli ziyaretlerde vatandaşlardan "Korkuyoruz" seslerinin yükseldiğini belirtip, "Biz, bu korkuyu yenmek için, bu korkuyu görünür kılmak için meydanlardayız. 'Hayır' meydanlarda neşeli ve coşkulu. 'Korkuyoruz' diyen vatandaşlarımız korkmasınlar. Korkmayacağız. Korka korka bu hale geldik. Kaybedecek hiçbir şeyimiz yok. Kesinlikle 'hayır' kazanacak. Referanduma yaklaşık 12 gün kaldı. Tüm vatandaşlarımız sandığa giderek oylarına sahip çıksınlar. Zaten 'hayır' oyları yüksek, daha da yüksek olsun. Amacımız bu. Biz kazanacağız. Kimse korkmasın" dedi.

Konuşmasının ardından Biçer, beraberindeki partili kadınlarla, ellerindeki üzerinde 'hayır' yazılı rengarenk balonlarla poz verdi. Milletvekili Biçer, daha sonra elindeki balonların bir kısmını gökyüzeni bırakırken, bir kısmını da başta öğrenciler olmak üzere meydandaki kalabalığa dağıttı. Ancak bazıları balonu almak istemeyince Milletvekili Biçer, "Kormayın diyoruz ama yine korkuyorlar" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------

-Meydandaki balonla 'hayır' oyu istenmesinden görüntü

-CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'in açıklaması

-CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'in üzerinde 'hayır' yazılı balonlardan dağıtması

-Balon almak istemeyenlerden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İlker KILIÇASLAN / MANİSA, DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Tur Yıldız Biçer Kerkük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title