Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

1)TUĞRUL TÜRKEŞ: BABAMIN PARTİSİYLE İLGİMİ NASIL KESECEKSİN?

1)TUĞRUL TÜRKEŞ: BABAMIN PARTİSİYLE İLGİMİ NASIL KESECEKSİN?

BAŞBAKAN Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Herkesin bir partisi vardır. Partisi ile bağının inkar etmesinin de manası yoktur. Ama cumhurbaşkanlığı gibi üst ve kritik bir görevde olan bir insan verdiği kararlarda ve uygulamalarda tarafsız olması beklenir ve tarafsız olmalıdır. Partiler üssü davranmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi benim 40 yıllık babamın partisi, nasıl benim ilgimi keseceksin, mümkün mü? dedi.

Kırklareli'de partisinin il teşkilatının düzenlediği 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' konferansına katılmak için kente gelen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Kırklareli Valisi Esengül Civelek'i makamında ziyaret etti. Türkeş, ziyaretin ardından konferans vereceği otele geçti. Tuğrul Türkeş, konferansta yaptığı konuşmada, "Bu halk oylamasını anlamak için tarihimizi bilmemiz gerekiyor. Türkiye'de temsili bir cumhurbaşkanlığı var idi, meclisin seçtiği. İktidara gelen partisine yakın bir cumhurbaşkanını seçiyordu. Bu nedenle cumhurbaşkanını halk seçsin dedik. Türkiye'de 'Yenilen pehlivan güreşe doymaz' gibi güzel bir kelime var. Seçimi kaybedenler, seçimi kazananı haksız yere itham ederler. 'Halk cahil, anlamadığı halk kandırıldı, oyu alındı, satıldı' gibi kelimeleri siyasette hep duyuyoruz. Türkiye'de meclisin seçtiği bir cumhurbaşkanlığı vardı. İktidara gelen partisine yakın bir cumhurbaşkanını seçiyordu. Bu nedenle cumhurbaşkanını halk seçsin dedikö dedi.

"MHP İLE BAĞIMI KİMSE KESEMEZ"

Herkesin bir siyasi görüşünün olduğunu belirten Türkeş, şöyle konuştu: "Herkesin bir partisi vardır. Partisi ile bağının inkar etmesinin de manası yoktur. Ama cumhurbaşkanlığı gibi üst ve kritik bir görevde olan bir insan verdiği kararlarda ve uygulamalarda tarafsız olması beklenir ve tarafsız olmalıdır. Partiler üssü davranmalıdır. Bu bir ahlak ve etik meselesidir. Yoksa ben kanunu yazdım partisiyle ilgisini kestim. Kesemezsiniz. 18 aydır AK Partideyim ve başbakan yardımcısıyım. Milliyetçi Hareket Partisi benim 40 yıllık babamın partisi, nasıl benim ilgimi keseceksin, mümkün mü?. Yo artık sen gittin. ya 40 yıllık hukukum var. Ben Anayasayla yazdım ilgin olamaz, böyle bir şey yok ya. Siyaseti insanlar için yapıyoruz. İnsanların daha iyi yönetilmesi için yapıyoruz. Gerçek çi olunması lazım. Gerçekçi olunmayan şeyler tutmazö

"YALAN SÖYLEMENİN FAYDASI YOK"

Tuğrul Türkeş, yeni anayasaya ilişkin bir çok olumsuz şey söylendiğini belirterek, "Televizyonlarda yeni Anayasa'ya ilişkin akıl almaz şeyler söyleniyor ki, ben hayretler içinde takip ediyorum. Bunlardan bir tanesi 18 yaş milletvekili. Gençliğe seçilme, seçme hakkı veriyorsun, askerlik hükümlüğü getiriyorsun, her sorumluluğu veriyorsun o yaşta bir tek karar verme mekanizmasında sana yer vermem diyorsun. Bu doğru bir davranış değil. Kaldı ki bizi eleştiren çoğu batı hayranı arkadaşların kulakları duysun diye söylüyorum; dünyada 51 ülkede seçilme yaşı 18'dir. Örnek Almanya, Belçika, Hollanda, İngiltere, Finlandiya. Yıllardır dünyada 51 ülkede seçme ve seçilme yaşı 18'dir. Bu 18 yaşında 600 milletvekili yapılacak anlamında değil. Erken emeklilik gibi bir şeyde söz konusu değil. Benim kardeşimde 4 sene milletvekilliği yaptı ama emekli olamadı. Bunu söyleyen muhalefetteki liderlere, şahıslara bir sorun bakalım, bu nasıl oluyor diye. Yalan söylemenin pratikte bir faydası yokturö Tuğrul Türkeş, konferansın ardından AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı binasına geçerek, partililerle bir araya geldi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Tuğrul Türkeş'in gelişi

Karşılanması

Valilik ziyaret

Konferansta konuşması

Haber-Kamera: Selçuk VURUCU/KIRKLARELİ,

=====================================================

2)BAKAN SOYLU;TONYA'DA VATANDAŞLARA SESLENDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Tonya ilçesinde vatandaşlara hitap etti, Anayasa değişikliği, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı. Mevcut sistemi eleştiren Bakan Soylu, "Artık bu sistem arıza çıkartıyor. Bunun için yeni sistemi getirmek istiyoruz" dedi.Terörle mücadelenin sürdüğünü anlatan Bakan Soylu Güney Doğu'da devam eden operasyonda Bitlis'te 2 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirileri sürdüren Bakan Soylu, "Kılıçdaroğlu nasıl Genel Başkan oldu? Kasetle. Peki kaseti kim yaptı? FETÖ yaptı. Bunu Türkiye'nin her yerinde söylüyorlar. Peki bugün niye kol kolalar? Bu milletin başına musibet getiren FETÖ ile bugün neden kol kolalar? Gördün; bu bir hain, bu bir alçak. Size bir şey daha söyleyeyim mi? Son haber bu. Bunu daha kimse bilmiyor. FETÖ'nün temsilcileri olduğu uzakdoğu ülkeleri var ya. CHP yıllardan beri sandık temsilcisi vermiyor ama şimdi sandık temsilcisi vermeye çalışıyor. Nereden? FETÖ'den, FETÖ'den. Bu millet her şeyi görüyor" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 16 Nisan'da yapılacak referandum için destek isteyerek konuşmasını sonlandırdı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Bakan Soylu'nun konuşması

Detaylar

HABER: FATİH TURAN KAMERA : OSMAN ŞİŞKO/DHA

================================================

3)KOCAKSAKAL: BİZ İNGİLİZ AJANLARINA FATİHA DEĞİL, LANET OKURUZ

İSTANBUL Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, Elazığ'da katıldığı bir panelde yaptığı konuşmasında, Diyarbakır'da asılan 'Her evet oyu Şeyh Said ve arkadaşları için bir Fatiha olacak' pankartına tepki göstererek, "Biz İngiliz ajanlarına, İsrail ajanlarına fatiha okumayız, sadece lanet okuruz. Biz kendi şehitlerimize fatiha okuruz" diye konuştu.

Elazığ Eğitim-İş tarafından 'Halk oylamasında neye evet, neye hayır diyeceğiz' konulu panel, İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, Elazığ CHP İl Başkanı Zeki Kaplan ve çeşitli sivil toplum kuruluşunun temcilerinin katılımıyla yapıldı. Bir düğün salonunda yapılan panele konuşmacı olarak katılan Ümit Kocasakal, CIA eski Başkan Yardımcı Graham Fuller'in Türkiye üzerinde yaptığı çalışmalara değinerek, şunları söyledi: "Şimdi size büyük fotoğrafı gösteriyorum. Türkiye'yi nasıl dönüştürme, işgal etme parçalanma planları yapıldığını göstermek istiyorum. Bu ülkede kurumlar, kurallar ve bir meclisiniz olup da bütün bunları ikna ederek mi bunları yaparsınız, yani 550 kişiyi ve diğer kurumları ikna etmek mi kolaydır, yoksa her şeye karar verme konumunda olan bir kişiyi mi ikna etmek kolaydır. Bütün hikaye bu.Operasyonun temeli bütün yetkileri tek bir kişide toplayıp, o tek kişinin üzerinden Türkiye'yi teslim alma projesidir. Bu projenin müelliflerini yazarlarını açıklıyorum. Üç ismi hiç unutmayın ve araştırın haklı olduğumu göreceksiniz. Graham E. Fuller, Morton Abramowitz, Paul Bernard Henze, bu üç ismin zamanının ortak yönleri CIA'nın Türkiye ve Ortadoğu sorumluları olması. Bu üç kişi 1990'ın başından itibaren çalışmaya başlıyorlar. Uzunca zamandır Türkiye'de iktidar ve Cumhurbaşkanının bir söylemi var. Ne demek yeni Türkiye, Yeni Türkiye'yi ilk kullanan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'tür. Bu başka bir yeni Türkiye'dir. Peki mucidi kim biliyor musunuz? Graham E. Fuller. Yazdığı kitabın adı yeni Türkiye Cumhuriyeti. Diyor ki; her ne kadar Gülen hareketi var ise de artık bu AKP'ye alternatif değil, onu tamamlayan bir yapı. Söyleyen yine Graham E. Fuller. Bu çete başının Amerika'da oturma müsaadesi aldığında birinci sırada gösterdiği referans, yine Graham E. Fuller. Şimdi başka kim istiyor, Avrupa Birliği. Bir tiyatro devreye sokuldu. Hatırlayın, Almanya ve Hollanda ile yaşanan krizi. Bu ne biliyor musunuz? Hayırların önde gittiklerini gördükleri için AB devreye girip bu krizi yarattı ki evete dönsün insanlar. Tıpkı görünürde HDP'ye PKK'ya "Hayır" dedirtip evetleri artırmak."dedi

BİZ İNGİLİZ VE İSRAİL AJANLARINA FATİHA OKUMAYAZI, LANET OKURUZ

Konuşmasında Diyarbakır'da asılan "Her evet oyu Şeyh Said ve arkadaşları için bir Fatiha olacak" pankartına da tepki gösteren Kocasakal, "Şayh Sait İngiliz ajanı olarak, İngilizlerin parasıyla ve desteğiyle ayaklanıp bize Musul'u kaybettiren adam. Yani İngiliz ajanı ve piyonu bir adama, her Evet destek ve fatiha olacak. Biz İngiliz ajanlarına, İsrail ajanlarına fatiha okumayız, sadece lanet okuruz. Biz kendi şehitlerimize fatiha okuruz"dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Kocasakal'ın gelmesi

Karşılanması

Salondan detaylar

Saygı duruşu İstiklal marşı

Kocasakal ın konuşması

Haber - Kamera: Şahismail GEZECİ/ELAZIĞ, -

====================================================

4)ANAVATAN PARTİSİ LİDERİ ÇELEBİ: OSMANLI'NIN SON DÖNEMİ İLE BUGÜN ARASINDA FARK YOK

ANAVATAN Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Gaziantep'te katıldığı toplantıda, "Şimdi öyle bir dönemki Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemiyle, bugünkü dönemin hiçbir farkı yok" dedi.Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, partisinin Gaziantep'te bir otelde düzenlediği toplantıya katıldı. Toplantıya katılan partililere seslenen Çelebi, 16 Nisan'da yapılacak olan referandumda kararlarının 'hayır' olduğunu hatırlatarak, görüştüğünü Turgut Özal'ın en yakın çalışma arkadaşlarının da Anayasa taslağını tasvip etmediğini savundu. Çelebi, şöyle dedi:

"18 tasarıyı gördükten sonra rahmetli Özal'ın arkadaşları ile en yakın çalışma arkadaşlarını ziyaret ettim. Hiçbir tane Özal'ın yakın çalışma arkadaşı bu Anayasa çalışma metnini tasvip etmiyorlar. Onun için bunların söylemlerinin içi tamamen boştur, mesnetsizdir, dayanaksızdır. Zamanlaması çok kötüdür."

Yaşanan dönemin Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemleri ile fark olmadığını öne süren Çelebi, "Eğer biz bugün bizim üzerimize oynanan oyuna, bize dikte edilmek istenen bu düzene itiraz etmezsek, yarın çocuklarımız suratlarımıza tükürür. Bizim Çanakkale'de, Gaziantep'te, Maraş'ta, Sakarya'da şehit olan atalarımız bize cennet vatan bırakırken kan verdiler, can verdiler. Bize yaşanabilir bir ülke bıraktılar. Şimdi öyle bir dönemki Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemiyle, bugünkü dönemin hiçbir farkı yok. Şimdi bize dikte edilmek istenen düzene boyun eğenler, o dönemde İngiliz mandasını, Amerikan mandasını, İtalyan mandasını kabul eden insanlardı" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Toplantıya katılanlar

İstiklal Marşı'nın okunması

İbrahim Çelebi'nin konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 192 MB

==================================================

5)KEMENÇE ÇALIP ŞARKI SÖYLERKEN KALP KRİZİNDEN ÖLDÜ

DÜZCE'nin Gölyaka ilçesi'nde 48 yaşındaki Mehmet Koç, arkadaşının cep telefonuyla kendisini çektiği sırada kemençe çalıp şarkı söylerken kalp krizi geçirip yaşamını yitirdi.Olay, dün öğle saatlerinde Gölyaka ilçesi'ndeki Merkez Mahallesi'nde meydana geldi. Düğünlerde kemençe çalıp şarkı söyleyerek geçimini sağlayan Koç, öğle saatlerinde arkadaşlarıyla birlikte mangallarını yakıp etlerini pişirerek alkol aldılar. Koç, arkadaşlarıyla birlikte kemençe çalıp şarkılar söyleyerek neşeli dakikalar yaşadı. Arkadaşının cep telefonuyla kendisini görüntülediği sırada bir anda fenalaşan Koç, elindeki kemençesiyle birlikte yere yığıldı. Arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil ambulansıyla İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Koç, yaşamını yitirdi. Cumhuriyet Savcısı ve polis ekipleri olay yerinde inceleme yaparken Koç'un yapılan otopsisinde kalp krizinden yaşamını yitirdiği tespit edildi.

Koç, kılınan öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Merkez Mahallesi mezarlığına defnedildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Mehmet Koç'un kemençe çalıp şarkı söylemesi

-Mehmet Koç'un yere yığıldığı anlar

(Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE

================================================

6)SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE SÜRPRİZ KONSER

ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) vize sınavlarına hazırlanan öğrencilere, başka bir grup öğrenci mini konserle sürpriz yaptı.

SDÜ İletişim Fakültesi'nde okuyan bir grup öğrenci tarafından hazırlanan etkinlikte 20 öğrenci Prof.Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezi'nde belirlenen farklı noktalara oturarak ders çalışmaya başladı. Öğrencilerden birinin ellerini masaya vurarak ritim tutması ardından, farklı noktalardaki diğer öğrenciler de buna uyarak ellerini masaya vurmaya başladı. Diğer öğrenciler şaşkın bakışlarla olayı anlamaya çalışırken, müzisyen Serdar Atsak ortaya çıktı. İstanbul'da sokak müzisyenliği yapan Atsak, elinde gitarı ve özel yaptırdığı taşınabilir bateri ve ses sistemiyle Rock'n Roll türünde müzik yapmaya başladı. Şarkı söyleyerek merkezi dolaşan Serdar Atsak'a diğer öğrenciler de eşlik etti. Etkinliğin farklı kameralardan kaydedilerek oluşturulan video görüntüleri ise sosyal medyadan paylaşıldı. Görüntüler kısa sürede yüzlerce beğeni aldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Çelebi Süleyman Soylu Tuğrul Türkeş Kırklareli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
title