Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

Yangında ölen 3 kardeş gözyaşlarıyla toprağa verildiİSTANBUL Beyoğlu Tarlabaşı'nda bir binanın çatı katında dün çıkan yangında yaşamını yitiren 3 kardeş, bugün Mardin'en dargeçit ilçesine bağlı Klavuz mahllesinde binlerce kişinin kataldığı törenle yan yana toprağa verildi.

Yangında ölen 3 kardeş gözyaşlarıyla toprağa verildi

İSTANBUL Beyoğlu Tarlabaşı'nda bir binanın çatı katında dün çıkan yangında yaşamını yitiren 3 kardeş, bugün Mardin'en dargeçit ilçesine bağlı Klavuz mahllesinde binlerce kişinin kataldığı törenle yan yana toprağa verildi. Cenaze töreninde 3 küçük çocuğun anne ve babaları sinir krizleri geçirdi, 3 kardeş gözyaşları arasında son yolculuğuna uğarlandı.

Beyoğlu Tarlabaşı'nda dün bir binanın çatı katında çıkan yangında yaşamını yitiren 2 yaşındaki Vedat, 3 yaşındaki Abdurrahman ve 5 yaşındaki İsa Şahin'in cenazeleri İstanbul Büyükşehir Belediyisine ait bir cenaze aracı ile karayolu ile Mardin'in Dargeçit ilçesine bağlı Klavuz köyüne getirildi. Cenaze törenine yaklaşık 2 bin kişi katılırken, küçük kardeşlerin tabutları mezarlıkta yan yana konularak cenaze namazı kılındı. Namazdan sonra 3 kardeş gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlanırken, anne ve babası sinir krizleri geçirdi. Baba Ramazan Şahin, çocukları toprağa verildikten sonra mezarlık çıkışında törene katılanların taziyelerini kabul etti.

Görüntü Dökümü.

-------------------------

-Cenaze töreninden görüntüler

-Cenazelerin mezarlığa getirilmesi

-Cenazelerin defin edilmesi

-Törene katılanlar

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Halis İŞ/MİDYAT,-

=====================================

Bakan Nabi Avcı Basmane'yi gezdi

Nabi AVCI Basmane'yi gezdi

İZMİR'e referandum çalışmaları kapsamında çeşitli temaslarda bulunmak üzere gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, programına Basmane'nin tarihi mekanlarını gezerek başladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, referandum çalışmaları kapsamında geldiği İzmir'de programlarına Basmane'de tarihi mekanları gezerek başladı. Altınpark ve civarını tarih araştırmacısı Orhan Beşikçi ile gezen Avcı, bölgedeki tarihi mekanlar hakkında bilgi aldı. Beşikçi, Avcı'ya Altınpark'ın şuan Roma dönemini gösterdiğini ancak yapılacak bir kazı ile Helenistik döneme kadar gidilebileceğini anlattı. Tarihi evlerin bakımsızlık nedeniyle yıkılmaya yüz tuttuğunu söyleyen Beşikçi, evlerin etrafına yapılan demir parmaklıkların maliyetinin daha yüksek olduğunu bunun yerine onarım yapılarak bu evlerin ayakta tutulabileceğini söyledi. Tarihi camilerin ve mescitlerin aslına uygun restore edilmediğini anlatan Beşikçi, turistlerin yoğun olarak gezdiği alanda bulunan bu mekanların yeniden restore edilmesini istedi. Gezisi sırasında bir kahvehaneye giren Avcı, buradaki Suriyeli ailelerin çocuklarını sevdi. Şeyh Bedrettin Türbesi'ni ziyaret eden Avcı, esnaf tarafından döktürülen lokmanın tadına baktı. Esnafın yaptırdığı Kültür Bakanlığı logolu pastayı kesen Avcı gezisinin ardından Basmane esnafı ile kahvaltı yaptı.

"DUVAR YAZILARI, BİLDİĞİM KADARIYLA DÜNYADA ÖRNEĞİ PEK AZ OLAN TÜRDEN BULUNTULAR"

Agora kazı alanını gezen ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, şunları söyledi:

"Burada sizlerin de gördüğü gibi İzmir tarihinin değişik katmanlarından örnekler var. Helenistik dönemden, Roma döneminden. Aynı zamanda solda gördüğünüz sarnıç Osmanlı dönemine ait bir yapı. Onun ilerisindeki kazı evi de aynı şekilde son dönem tarihi örneklerinden biri. Burada çok güzel bir kazı çalışması yürüyor. Bizim maalesef elimizdeki özellikle arkeolojik ve tarihi mirasın değerini çok iyi bildiğimiz ve çok iyi tanıttığımız söylenemez. Burada biraz önce benim gördüğüm duvar yazıları, bildiğim kadarıyla dünyada örneği pek az olan türden buluntular. Hem o dönemin gündelik hayatına hem de dini ve kültürel anlayışlarına ışık tutacak duvar yazılar, grafittiler var. Biz sadece o duvar yazılarıyla bile İzmir'e ayrı bir cazibe kazandırabiliriz. Üniversitemizin yaptığı kazılar da bunu gösteriyor. Şimdi yayınlara da başlandı. Newyork Üniversitesi ile birlikte hazırladıkları çalışma da bunun bütün dünyada tanınmasına yardımcı olacak. Biz de bakanlık olarak bu büyük birikimi dünyaya tanıtmak için ayrıca gündemimize alıyoruz. Biliyorsunuz turizm tanıtma stratejimizde son dönemde radikal bir değişiklik yaptık. Artık Türkiye'yi sadece bir deniz, kum, güneş ülkesi olarak değil; evet onlar da var ama onların yanı sıra burada da örneğini gördüğümüz gibi pek çok paha biçilmez tarihi miras alanlarımız var. Her türlü turizmde Türkiye'nin dünyaya sunabileceği çok değerli birikimi var. Türkiye baştan başa bir açık hava müzesi gibi. İzmir de bunun en önemli bileşenlerinden biri. Dolayısıyla burayı hem daha iyi korumalıyız. Artık buranın korumasını sadece kabristanda yatanlara emanet edemeyiz. Burası eğer ciddi manada korunabilmişse bugüne kadar, bilim adamlarımızın da bana verdiği bilgilerden anlıyorum ki burası kabristan olduğu için büyük ölçüde insanlar burayı pek hoyratça kullanamamışlar. Dolayısıyla bu eserler muhafaza edilebilmiş ama inşallah bundan sonra sadece devlet olarak değil millet, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler olarak da bu eserlerimize hem sahip çıkmalıyız hem de daha fazla tanınması için birlikte gayret göstermeliyiz."

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Ticaret Odası'nın Kemeraltı'ndan başlayıp Agora, Kadifekale oradan da teleferikle Alsancak'a inme projesini değerlendiren Bakan Avcı, "Bu projelerin hepsini günü gelince birlikte oturup konuşur ve hayata geçiririz. Söz konusu turizm aksının oluşturulması için bizler Bakanlık olarak ne yapabiliriz, yerel yönetimler neler yapabilir bunun dışında sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, turizm örgütleri ne yapabilir bunlara bakacağız. Tüm bu kurum ve kuruluşları bir araya getirerek büyük bir sinerji içinde inşallah İzmir'i bu bakımdan da ayağa kaldıracak projeyi hayata geçireceğiz" dedi.

DUVAR RESİMLERİNDEKİ ADAMI KENDİNE BENZETTİ

Kazı başkanı Prof. Dr. Akın Ersoy'dan bilgiler alan Bakan Avcı, gezisi sırasında Roma dönemine ait gladyatörlerin tasvir edildiği duvar resimlerini inceledi. Roma döneminde cepheden yüz tasvirinin ilk örneklerinden olan duvar resmini yorumlayan Avcı, resimlerde gözlüklü bir adamı kendisine benzeterek, şu sözlerle espri yaptı:

"Şöyle de yorumlanabilir; buraya 1700 yıl sonra bir bakan gelecek. İnsanlar görünce şaşırmasınlar diye buraya beni çizmişler. Biz eskiden birbirimizi böyle karikatürize ederdik. Onlara benziyor."

Bakan Avcı cep telefonunu çıkartarak, gözlük kullanan bir insana benzeyen resmin fotoğrafını çekti.

Basmane'en Agora'ya doğru yürüyen bakan Avcı, bir helvacı dükkanına girdi. Fıstık ve susam krokan ile kağıt helva alan bakan yolda yürürken çocuklara dağıttı. Bakan ve yanındakiler kağıthelvanın tadına bakmayı da ihmal etmedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın Basmane, Agora ziyareti

Bakan Avcı açıklamalar

Genel ve detay görüntüler

Haber: Timur TARLIĞ / İZMİR,

====================================

Özhaseki: Bayrak ve ezan için canımızı veririz (2)

ÖZHASEKİ: "KILIÇDAROĞLU, 2 KANUN MADDESİNİ ÇIKARTTIRDIM DESİN ALNINDAN ÖPECEĞİM"

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde doğalgaz, asfalt ve altyapı tanıtım törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik "Kaç yıldır milletvekilisin. İki tane kanun maddesinin gelmesine ön ayak oldum, şu kanunları çıkarttım de, alnından öpeceğim" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Bakan Özhaseki sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kılıçdaroğlu, meclis ortadan kaldırılıyor diyorsun. Ey Kılıçdaroğlu, Bünyan'dan sana soruyorum; kaç yıldır milletvekilisin, 2 tane kanun maddesinin gelmesine önayak oldum, (Şu kanunları çıkarttırdım) diye söyle, anlından öpeceğim. Öyle bir şey yok. Bu arada konuşmaya başladılar, 18'likler de 18'likler. (Çocuklarını milletvekili yapacaklar) diyorlar. Bizim çoluk çocuğumuzu milletvekili yapmak gibi bir derdimiz yok. Şunu da bilin, 24 yaşında 1 milyon 200 bin genç var. 22 yaşında 1 milyon genç var. 18 yaşında bir adam evleniyor, rıza gösteriyorsunuz. Dükkan açıyor, vergi mükellefi yapıyorsunuz. 20 yaşına geldin diyerek askere götürüyorsunuz. Gençlerin 1-2 temsilcisi olsa ne olur? Daha önce 25 yaşa düştüğünde hepsi 25 yaştan mı oluştu? 18-20 yaşlarında birkaç arkadaş olsun, gençlerin derdini söylesin."

Altyapı tanıtım törenine Bakan Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, milletvekilleri İsmail Tamer ve Sami Dedeoğlu, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İlçe Belediye Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Bakan Özhaseki'nin konuşması

-Genel detaylar

Haber: Yasin DALKILIÇ Kamera: Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ DHA)

====================================

Sinan Oğan'dan 1 milyon Suriyeli'yi gönderme teklifi

MHP'den ihraç edilen Sinan Oğan, İzmir'de referandum için toplantı yaptı. Oğan, 500 bin Suriyeliyi Avrupa'ya yollamayı, eli silah tutan 500 bin Suriyeliyi de ülkelerine göndermeyi teklif etti.

Referandum öncesi 'Hayırlı Anadolu Yürüyüşü' kapsamında İzmir'e gelen ve Balçova Orman içi Restoran'da toplantı yapan Sinan Oğan, şunları söyledi:

"Avrupa'da bakanlarımız polis eşliğinde sınır dışı ediliyor. Avrupa'yı kınıyorum. Yaptıkları terbiyesizliktir. Provokasyon amacıyla gitseler dahi Türk bakanına yapılan terbiyesizliktir. Türkiye'nin temsilcilerine yapılan terbiyesizliğine 'bir dakika' diyecek kadar da cesur Türk milliyetçileriyiz. Avrupa'ya 40 tane inek gönderiyorlar. Narenciye sıkıyorlar. Lale kesiyorlar. 4 milyon Suriyeli var. Kadın, çocuk, yaşlı, hasta hepsine biz bakalım. 500 binine de hadi Avrupa baksın. Sahilde taşı sıksa suyunu çıkaracak Suriyeli delikanlılara, nargile fokurdatanlara biz niye bakalım? Sahillerde milleti dikizleyeceğine gitsin kendi memleketinin derdine düşsün. Bunu söyleyince 'faşist' diyorlar. Çok istiyorlarsa birazını Avrupa'ya gönderelim. 500 bin Suriyeliyi bir tanesinin burnu kanamadan, son derece modern gemilere dolduralım ve Avrupa'ya gönderelim. Hodri meydan. Avrupalı bizden fakir mi? 1 milyon eli silah tutan var. 500 binini Suriye'ye gönderelim, onların önünde PYD, Esad durmaz. 3 milyonuna biz bakacağız. Sokaklardan da toplayacağız. Modern kamplarda bakılacaklar."

"BUNLAR ANCAK HOLLANDA'DA OLUR"

MHP'nin kurultay sürecine durdurma kararı veren hakimin Adalet Komisyonu Başkanlığı'na getirildiğini dile getiren Oğan, "Bunların hepsine tırnak içerisinde 'tesadüf' diyoruz. Bunlar Türkiye'de olmaz, sadece Hollanda'da olur. Hukuk Hollanda'da ayaklar altına alınır. Türkiye'de mümkün mü? Asla. Türkiye'de hiç salonlar kapatılır mı? Kürsüler devrilir mi? Bunlar ancak Hollanda'da olur. Hiç 'hayır' diyenlere baskı yapılır mı? Bunlar Almanya'da, Belçika'da, Fransa'da Hollanda'da olur. Bizde vali talimatıyla asla salonlar iptal edilmez" dedi.

"İZMİR'DE SALON BULAMADIK"

Konuşmasında, İzmir'de toplantı yapmak için salon bulamadıklarını belirten, Oğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir'de salon bulamadık. Biraz yoğunluktan biraz da baskından kaynaklanıyor. Devlet kurumları salon vermiyor. Devlet kurumlarından bir tane salon almak mümkün değil. Oteller öyle bir baskı ile karşı karşıya ki 5 liralık salona 55 lira diyorlar. 'Aman bizden uzak durun' diyorlar. Bunların hepsinin arkasında Hollanda derin devleti var. Hollandalılar, İngilizler o kadar içimize sızmışlar ki bütün toplantılarımıza karışıyorlar. Avrupa'da nasıl 'demokrasi lazım' deniyorsa burada da dönüp kendimize dönüp bakmamız lazım. 'Evet' diyen ve 'hayır' diyen arasında ne fark var? Madem anayasa oylaması, 'evet' diyenin de 'hayır' diyenin de anayasa önünde hakkı var. 'Hayır' diyenler teröristse, o zaman bu oylamayı niye yapıyorsunuz? Oylama sonucunda 'hayır' oyları galip gelecek. Sizin mantığınızla teröristler galip mi gelecek?"

"HANGİSİ ABİDİK, HANGİSİ GUBİDİK"

Başbakan Binali Yıldırım'ın 'abidik gubidik' sözlerine ilişkin de konuşan Oğan, "Binali Bey, başbakanlığı abidik gubidik işler yapan şahıslar olarak tarif ediyor. Kendinden önceki başbakanının Ahmet Davutoğlu, ondan öncekinin Recep Tayip Erdoğan, ondan öncekinin Abdullah Gül olduğunu unutuyor. Onun seçim bölgesinden soruyorum; 15 yıldır başbakanlık yapanların hangisi abidik, hangisi gubidik? Biz muhalefetiz, biz bile 'abidik gubidik başbakan' demiyoruz" dedi.

"LAZİSTAN, KÜRDİSTAN, BARZANİSTAN EYALETİ"

Başkanlık sisteminin işlemesi için federal sistem ve iki partili sisteme ihtiyaç olduğunu ve tek bir kişiye yetki verilirse Lazistan eyaleti, Kürdistan eyaleti ve Barzanistan eyaletine hazır olunması gerektiğini savunan Oğan, şöyle devam etti:

"Eğer parlamentoya 4 parti girerse, hatta 3 parti girse dahi kriz olur. Bunun için seçim kanunu değiştirmeleri lazım. Daraltılmış bölge sistemi gittikleri zaman parti sayısı otomatik olarak ikiye düşer. Diyarbakır'ı 13 bölgeye dönseniz, 13'ünden de HDP çıkar. Dar bölgede ana muhalefet partisi HDP oluyor. Dört maddeye dokundurtmayız diyorlar ama yarın 2019 seçim yapıldı, dar bölge sistemi geldi ve parlamento iki partiye indi. İktidarda AKP muhalefette HDP. Nasıl değiştirmeyecekler dört maddeyi? Adamın elinde kararname yetkisi var. Rahatlıkla Türkiye'de federal bölgeler kurma yetkisi var. Emniyet tedbiriniz yoksa ne yapacaksınız? Bu kadar yetki tehlikelidir. Anayasal düzen diye bir düzen kalmaz. Böyle bir sistemde sadece iki parti kalır. Onun dışında bu sistem işlemez."

"FAYDASI OLACAĞINA İNANSAK 'EVET' DERDİK"

"Türk milliyetçileri olarak 'evet'in Türkiye'ye zerre kadar faydası olacağına inansaydık biz de 'evet' derdikö diyen Oğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bir parti için mesele, genel başkanlık yarışı, sen-ben kavgası değil, memleket meselesi. Memleket meselesi olduğu için yollara düştük. Dört bir yanda 'hayır'ı anlatmaya devam edeceğiz. 'Hayır' için o kadar çok sebebimiz var ki. 'Evet'i akşama kadar anlatıyorlar. Bir tanesi çıkıp gerekçe ortaya koyabiliyor mu? 2019'da düşünün ki AK Partili biri seçilmedi. Bu kadar yetkiyi alan ve AK Partililerden hoşlanmayan biri, 'devlet kurumlarında başörtüsünü yasaklıyorum' dese, hangi mahkemeye gidilecek? Öyle bir sistem getiriyorlar ki önünde sonunda gelip bunların ayağına dolacak ama olan Türkiye'ye olacak."

"OLAĞAN KURULTAY SÜRECİ DOLUYOR"

Oğan, MHP'deki kurultay konusundaki son durum hakkında da "Mahkeme sürecinde olağanüstü kurultay için imza topluyorduk. İki gün sonra olağan kurultay süreci doluyor. 21 Mart günü iki yıllık olağan kurultay süreci doluyor. Artık tüzük değişikliğine gerek yok. Her an delege isterse, olağan kurultayı istediği tarihe koyabilir" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Sinan Oğan'ın açıklamaları

Genel ve detay görüntüler

Haber: Timur TARLIĞ / İZMİR,

====================================

Meral Akşener, Mersin'de protesto edildi

MERAL Akşener, referandum çalışması için geldiği Mersin'de, 100 kişilik bir grup tarafından protesto edildi.

Ülkü Ocakları üyelerinden oluşan yaklaşık 100 kişi, ellerinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fotoğrafının da bulunduğu 'Bulmak isterseniz şeref ve izzet, ille Devlet ille Devlet' yazılı pankart taşıyarak eylem yaptı. Akşenir'in programının yapılacağı Yenişehir Kültür Merkezi'ne girmek isteyen grubun önü, binaya 400 metre kala Çevik Kuvvet polisi tarafından barikat kurularak kesildi. Grubun geçişine izin vermeyen güvenlikten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı İdris Yılmaz, Ülkü Ocakları İl Başkanı Gökhan Demir'i dağılmaları yönünde ikna etmeye çalıştı. Bir süre sonra, 'Lidere sadakat şerefimizdir' sloganı atan grup, alandan uzaklaşarak dağıldı. Dışarıda protesto gösterisinin sürdüğü dakikalarda Akşener, salonda referanduma ilişkin konuşma yaptı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Polis alana girenlerin üzerini ararken

Polis çevre güvenliğini alırken

Vatandaşlar salona girerken

Polisin Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi çevresini bariyeklerle çevirmesi

Polisler bariyerlerin yanında beklerken

Çevik Kuvvet polislerinin beklemesi

Çevik Kuvvet polislerinin Ülkü Ocaklarından gelen gençlerin önünü kesmesi

Emniyet Müdür yardımcısı İdiris Yılmaz ile Ülkü Ocakları Başkanı Gökhan Demir arasında geçen konuşmalar

Slogan atmaları

Ülkücü gençlerin olay yerinden ayrılmaları

Yanlarında getirdikleri pankartı toplarken

Çevik Kuvvet polisleri giderken

Haber: İbrahim MAŞE- Kamera. mustafa İNSAN/ MERSİN

====================================

Hollanda'ya köpekli protesto

KONYA'nın Karapınar İlçesi'nde bir grup kalabalık, çoban köpekleriyle Hollanda'yı, polis köpekleriyle Türk vatandaşlarına saldırmasını proteste etti.

Hollanda'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik yapılan davranışların ardından durumu protesto eden Türklere, Hollanda polisi köpeklerle saldırmıştı. Karapınar İlçesi'nde yaklaşık 100 kişilik bir grup, Anıt Meydanı'nda çoban köpekleriyle bir araya gelip, Hollanda'yı protesto etti. Grup, protesto gösterisinin ardından da sessizce dağıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Köpeklerden detay

Protestoden detay

Haber- Kamera: Mehmet OKUYUCU KARAPINAR KONYA DHA))

=======================================

SP'li Öztek'ten hükümete ekonomi uyarısı

SAADET Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek, iç ve dış politikadaki gelişmelerin, ekonomiyi olumsuz etkilediğini açıkladı.

Latif Öztek, Antalya'da partisinin mart ayı il divan toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ülkeyi 14 yıldır yöneten Ak Parti iktidarının ekonomik sorunlarla ilgilenmek yerine referandum süreciyle meşgul olduğunu söyleyen Öztek, işsizliğin yüzde 12.7'ye ulaştığına dikkat çekti. Yıllık eflasyon oranının ise şubat ayında çift haneli rakamlara ulaşarak yüzde 10.13'e yükseldiğini belirten Latif Öztek, Türkiye'nin borçlarının da sürekli yükseldiğini söyledi.

2017 yılının ilk iki aylık döneminde faiz ödemeleri miktarının da 11.7 milyar lirayı bulduğunu açıklayan Latif Öztek, "Hazine Müsteşarlığı'nca açıklanan mart ayı faiz ödemesi de 7.5 milyar lira" dedi. İhracatın azaldığını, buna karşılık dış ticaret açığı ile cari açığın arttığını belirten Latif Öztek, "2017 yılı ocak ayındaki cari açık miktarı 2.8 milyar doları buldu. Yıllık cari açık 33.2 milyar dolar oldu" dedi.

Cumhurbaşkanı başta olmak üzere başbakan ve bakanların asıl yapmaları gereken işleri bir kenara koyup 16 Nisan'da yapılacak referandumda 'evet' oylarının fazla çıkması için büyük gayretle çalıştığını kaydeden Latif Öztek, "Soruyorum sizlere referandumda evet oyları daha fazla çıksa bu ülkede terör bitecek mi? İşsiz insanlarımıza iş bulunacak mı? Çift haneli rakamlara yükselen enflasyon mu düşecek? Kamunun ve özel sektörün vadesi gelen boçları mı yeniden borçlanmaya gidilmeden ödenecek? Devlet memurlarına yapılan maaş artışı mı daha fazla yüksek olacak? Asgari ücret mi artırılacak? Çiftçinin sorunları mı çözülecek? Emeklinin maaşı mı artırılacak? Esnafın sorunları mı çözülecek? Turizmcinin sıkıntıları mı giderilecek? Büyüme hızı mı yükselecek? İhracat mı artacak, yoksa dış ticaret açığı ve cari açık mı ortadan kalkacak" diye konuştu.

Türkiye'nin meselesinin ekonomik sorunlar olduğunu belirten Öztek, "Önce gelin vatandaşlarımızın ve ülkemizin sorunlarını çözelim. Sıkıntılarını giderelim. Sonra da Anayasa değişikliğini toplumsal uzlaşı ile yapalım" dedi. Öztek, 18 maddelik anayasa değişikliğine toplumsal uzlaşıya dayanmadığı ve SP'nin görüşleri dikkate alınmadığı için evet demeyeceklerini söyledi. Öztek, Anayasa değişikliğiyle ilgili referandumda vatandaşları aydınlatmak için hazırladıkları broşürleri de yakında dağıtacaklarını belirterek, "Temennimiz Anayasa değişikliği yapılırken dikkate alınmayan önerilerimizin referandum sürecinde yüce milletimizin aziz evlatları tarafından dikkate alınması ve istikbalde ülkemizi sıkıntıya soracak anayasa değişikliğinin kabul edilmemesidir" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Toplantıdan görüntüler

İl Başkanı Ramazan Düzen'in konuşması

Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek'in konuşması

HABER-KAMERA: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

=======================================

Tartıştığı 3 çocuk annesi ablasını öldürdü

BURSA'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde, 30 yaşındaki Kadir P., tartıştığı ablası 32 yaşındaki Sevim Çedik'i tabancayla kurşun yağdırdı. Vüvuduna isabet eden 8 kurşunla ağır yaralan 3 çocuk annesi Sevim Çedik kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, olaydan sonra kaçan Kadir P. yakalanarak gözaltına alındı.

Olay, dün merkez Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi'nde meydana geldi. Hurdacılık yapan Kadir P. ile falcılık yapan ablası Sevim Çedik, evde yemek yerken tartışmaya başladı. 3-4 gün önce yaptıkları tartışmanın yeniden alevlenmesi üzerine öfkelenen Kadir P., belinden çıkardığı tabancayla ablasına kurşun yağdırdı. Vücuduna isabet eden 8 kurşunla ağır yaralanan evli ve 3 çocuk annesi Sevim Çedik, kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Olaydan sonra kaçan Kadir P., Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince sakladığı evde yakalanarak gözaltına alındı. Kadir P., ifadesinde, "3-4 gün önce tartıştığım ablam bana hakaret etti. O yüzden ateş ettim" dedi. Şüphelinin üzerinden çıkan tabancanın 2013 yılında Samsun'un Bafra İlçesi'nden çalındığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Şüphelinin adliyeye sevk edilmesi

-Emniyetten detaylar

Haber: Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, -

=======================================

Diyarbakır Valisi Aksoy, yeni mezun olan polislere 'Gaffar Okkan'ı örnek gösterdi

DİYARBAKIR Valisi Hüseyin Aksoy, Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde 845 polis adayının mezun olduğu törende yaptığı konuşmasında, "Bu okulumuzun adını taşıyan Ali Gaffar Okkan, Emniyet Müdürlüğü sırasında Diyarbakır halkı ile bütünleşmiş ve halkın büyük bir sevgisini kazanmıştı. Uğradığı bir terör saldırı sonucu, şehit olmuş ve onun adı da Diyarbakır'da ve Türkiye'nin birçok noktasında yaşamaya devam ediyor. Yaşadığımız, görev yaptığımız yerlerde halkla iç içe bütünleşmiş bir şekilde bu çalışmalarımızı ortaya koyacağız" dedi.

Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Eğitim Merkezi'nin18'inci dönem mezunu olan 845 polis adayı için mezuniyet töreni düzenlendi. Vali Hüseyin Aksoy'un yanı sıra 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, 8'nci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanvekili Cumali Atilla, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ile çok sayıda davetlinin katılımıyla yapılan tören şehitler için saygı duruşu, İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

"İNSAN HAKLARINA SAYGI İÇERİSİNDE GÖREVİMİZİ İFA EDECEĞİZ"

Polis adaylarının mezuniyet töreninde konuşan Vali Aksoy, polislere, Türkiye Cumhuriyeti anayasasına, insan haklarına ve temel hukuk ilkelerine bağlı kalmaları çağrısında bulunda. Halkın huzur ve güvenliği ve bu uğurda çalışan güvenlik birimleri içerisinde jandarma teşkilatıyla birlikte emniyet teşkilatımız da önemli görevler yürüttüğünü dile getiren Vali Aksoy, şunları söyledi:

"Kurulduğu günden itibaren suç ve suçlular ile mücadelede önemli çalışmalar ortaya koyan, değişen ve gelişen suç türlerine göre kendisini sürekli geliştiren bir teşkilatın mensupları olarak buradan aldığınız eğitimde önümüzdeki süreçte Türkiye'de yürütülecek olan güvenlik hizmetlerinde önemli bir görev üstlenmiş olacaksınız. Bu görevinizi yerine getirirken Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına, insan haklarına ve temel hukuk ilkelerine bağlı kalınız. Bunlardan saptığımız zaman farklı sorunların yaşandığını 15 Temmuz tarihi itibariyle Türkiye'de hep birlikte gördük. Bunun için hukukun dışına çıkmadan, kanunların dışına çıkmadan, temel hak ve özgürlükleri koruyarak insan haklarına saygılı bir yönetim anlayışı içerisinde bu görevimizi ifa edeceğiz."

"GAFFAR OKKAN, DİYARBAKIR HALKININ BÜYÜK BİR SEVGİSİNİ KAZANMIŞTI"

Vali Aksoy, konuşmasında yeni mezun olan polislere, şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ı örnek almalarını isteyerek şunları söyledi:

"Önümüzdeki dönemde meslek içerisinde de farklı branşlarda yetişeceksiniz ve Türkiye'de vatandaşa hizmet etmeye devam edeceksiniz. Değerli, yeni polis memuru adaylarımız. Yapacağımız çalışmalarda görev yaptığımız yerde halkla bütünleşme, halkın yapısı ile uygun bir şekilde görev ifa etmeniz büyük önem taşıyor. Bu okulumuzun adını taşıyan Ali Gaffar Okkan, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü sırasında Diyarbakır halkı ile bütünleşmiş ve halkın büyük bir sevgisini kazanmıştı. Uğradığı bir terör saldırı sonucu yaşamını kaybetmiş, şehit olmuş ve onun adı da Diyarbakır'da ve Türkiye'nin birçok noktasında yaşamaya devam ediyor. Yaşadığımız, görev yaptığımız yerlerde halkla iç içe bütünleşmiş bir şekilde bu çalışmalarımızı ortaya koyacağız. Ben yeni görevlerinizin sizlere hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarının uygulanmasında halkın huzur ve güvenliğinin sağlanmasında yürüteceğiniz bu çalışmalarda sizlere başarılar diliyorum."

Konuşmaların ardından tören, dönem birincisi Aykut Karadağ'ın yaş kütüğüne plaket çakmasıyla devam etti. Törende daha sonra dereceye giren öğrencilere Vali Aksoy tarafından çeşitlik hediyeler verildi. Mezun olan polis adaylarının yemin etmesinin ardından verilen kokteylle mezuniyet töreni sona erdi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Törenden görüntüler

-Törene katılanlardan görüntüler

-Vali Aksoy'nu konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: DİYARBAKIR,-

=====================================

Besni'de kaçak kazıya 4 gözaltı

ADIYAMAN'ın Besni İlçesi'nde kaçak kazı yaptıkları tespit edilen 4 kişi suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Kargalı Köyü kırsalında kaçak kazı yapıldığı ihbarı alan jandarma ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Kazı yapıldığı sırada suçüstü yakalanan H.B., M.C.C., H.H.V. ve M.S.D. gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarmadaki sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Adliye ve jandarmanın önlem alması

Şüpheliler araçtan indirilmesi

Şüpheliler adliyeye götürülmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa ÖNDOĞAN-ADIYAMAN-DHA)

==========================================

Manavgat'ta uyuşturucu operasyonu

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde jandarmanın uyuşturucu operasyonunda 16 kök skunk bitkisi ve bunun üretiminde kullanılan özel düzenek ele geçirildi.

Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Ilıca Mahallesi Kumköy mevkiinde uyuşturucu üretimi ve ticareti yapıldığı istihbaratı üzerine çalışma başlattı. İ.G.'nin uyuşturucu üretimi yaptığının tespit edilmesi üzerine şüphelinin evine baskın düzenledi.

Yapılan aramada yeni nesil uyuşturucu olan skunk (Hint kenevirinin hibrit tohumla üretilen yeni bir türevi ve esrardan 20 kat daha etkili) üretimi için, aliminyum folyodan yapılan ve iç ışıklandırmalı özel laboratuvar bulundu. Ayrıca 16 kök skunk, 5 gram esrar ve hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan İ.G. jandarmada işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği adliyede, sulh ceza hakimliği tarafından adli kontrolle serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Uyuşturucu madde ve üretimde kullanılan düzenek (cep telefonu görüntüleri)

HABER-KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT,

============================================

Organ bağışı için pedal çevirdiler

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde sağlık personelleri, yerleşik yabancılar ve ilçe halkı organ bağışına dikkati çekmek bisiklet turu düzenledi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından organ bağışına dikkati çekmek ve sağlıklı yaşamı özendirmek amacıyla bisiklet turu düzenlendi. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı tura sağlık personellerinin dışında yerleşik yabancılarla ilçe halkı katıldı. Oba Mahallesi'nde yapımı devam eden ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan grup 6 kilometrelik yolu bisikletleriyle gitti. Bisiklet turunu ilk 3 sırada tamamlayan katılımcılara ise hastane yöneticisi Dr. Tevfik Yazan çiçek verdi.

Bisiklet turu hakkında açıklama yapan Dr. Tevfik Yazan, Sağlık Haftası dolayısıyla organ bağışı ve sağlıklı yaşam konusunda bilinç oluşturmak adına etkinliği düzenlediklerini söyledi. Etkinliğe tüm sağlık gönüllülerinin 'bir pedal çevir bir hayat ver' sloganıyla yola çıktıklarını belirten Yazan, "Hepimizin tek amacı sağlıklı yaşamak, ülkemizde 30 bini aşkın organ bağışı için bekleyen hastalarımıza dikkati çekmekti. Yurtdışında organ bağışı yüzde 70'deyken ülkemizde yüzde 20 civarındadır. Bu yüzden vatandaşlarımızı daha da bilinçli hale getirmek için böyle bir organizasyon düzenledik. Unutmayalım ki bir organ, bir hayat demek" dedi.

Organ bağışının yasal olduğunu ve din açısından da hiçbir engel oluşturmadığını anlatan Yazan, "18 yaşını doldurmuş ve aklı başında olan kişilerin ailelerinden onay alarak organ bağışında bulunabilir. Tüm vatandaşlarımızı organ bağışına destek olmaya davet ediyorum. Unutmayalım ki herkes ikinci bir şansı hak eder" diye konuştu.

Etkinliğe katılan Funda Karadaş, bu tip farkındalık yaratacak etkinliklerin azlığına vurgu yaparak ve organizasyonların artırılmasını konusunda ricada bulundu.

Alanya Polonyalılar Kültür ve Dostluk Derneği üyesi Anna Bielecka ise organ bağışı ve sağlığın çok önemli olduğu göstermek için geldiklerini, etkinlikte olmanın kendileri için değerli olduğunu kaydetti.

Katılımcılar tur sonrasında organ bağışıyla ilgili pankart ve dövizlerle hep bir ağızdan 'organ bağışı hayat kurtarır' dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Etkinlikten genel görüntü

Bisiklet sürüşünden detay görüntüler

RÖP 1: Tevfik Yazan (Başhekim)

RÖP 2: Funda Karadaş

RÖP 3: Anna Bieleck

HABER-KAMERA: Engin ANAK/ALANYA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tarlabaşı Dargeçit Beyoğlu Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
title