Haberler

Dha Yurt Bülteni - 9

Başak Demirtaş eşi Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret ettiEDİRNE Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eşi Başak Demirtaş ziyaret etti.

Başak Demirtaş eşi Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etti

EDİRNE Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eşi Başak Demirtaş ziyaret etti. Kıyafet gitirdiği eşinin sağlığının ve marolinin yerinde olduğunu söyleyen Başak Demirtaş, "Başkanının sağlığı da, durumu da, morali de çok iyiydi. Herkese bütün halka selamlarını söyledi. Bu hukuksuzluğun daha fazla devam etmeyeceğini inanıyor, 'Bunu herkes böyle bilsin, uzun süre devam edemez' dedi" diye konuştu.

Haklarında açılan terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 4 Kasım günü Diyarbakır'dan Edirne'ye getirilerek F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'ne konulmuştu. Eşinin tutuklanmasının ardından Edirne'ye bugün gelen Başak Demirtaş, ilk kez cezaevinde ziyaret etti. İstanbul'dan karayoluyla gelen Başak Demirtaş, eşi Selahattin Demirtaş için takım elbise ve gömlek getirdi.

Yaklaşık 2 saat cezaevinde kalan Başak Demirtaş, ziyaretin ardından gazetecilere eşi HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ifade ederek, "Başkanının sağlığı da, durumu da, morali de çok iyiydi. Herkese, bütün halka selamlarını söyledi. Bu hukuksuzluğun daha fazla devam etmeyeceğini inanıyor. 'Bunu herkes böyle bilsin, uzun süre devam edemez' dedi" ifadelerini kullandı. Daha sonra geldiği araca binen Başak Demirtaş Edirne'den ayrıldı

Görüntü Dökümü:

---------------------------------

-Başak Demirtaş'ın aracı

-Cezaevine götürülen takım elbiseler

-Başak Demirtaş'ın cezaevine girişi

-Cezaevi görüntüsü

-Ziyaretçi girişi

-Başak Demirtaş'ın cezaevinden çıkışı

-Açıklama yapması

-Araca binerek gidişi

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE,-

================================

Hastanede firar eden mahkum 1 kilometre sonra yakalandı

ZONGULDAK'ta, cezaevinden muayene için için götürüldüğü hastanede firar etmesinden kısa süre sonra yakalanan mahkum 51 yaşındaki Bekir K., "Cezaevinde 20 kişilik koğuşta 80 kişi yatıyoruz. Oraya gitmemek için firar ettim" dedi.

'Yaralama' suçundan 20 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Bekir K., kaldığı Devrek Açık Cezaevi'nden 7 mahkumla birlikte sağlık kontrolü için Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Bekir K., kalbindeki rahatsızlık nedeniyle kardiyoloji polikliniğinde muayene sırası beklerken acil servis kapısından firar etti. Hastaneden koşarak yaklaşık 1 kilometre uzaklaşabilen Bekir K., polis tarafından yakalanarak tekrar hastaneye götürüldü.

Hastanedeki muayenesi ardından firar girişimişle ilgili polis tarafından gözaltına alınarak polis aracına bindirilen Bekir K., gazetecilerin "Neden kaçtınız?" sorusuna, "Cezaevi çok dolu olduğundan kaçtım. 20 kişilik yerde 80 kişi yatıyor. Oraya gitmemek için firar ettim. Bir suçum da yok. Yaralamadan yatıyorum sadece. Ben kaçmadım. Zonguldak'ta zaten gidip teslim olacaktım. Başka cezaevine gitmek için" dedi.

İşlemler için emniyete götürülen Bekir K.'nın, daha sonra Beycuma M Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüleceği belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi

-Firar eden mahkumun hastaneye getirilmesi

-Odaya götürülmesi

-Polis araçları

-Mahkumun sorulan soruları cevaplaması

-Polis aracının hastaneden ayrılması

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

================================

Direksiyonda kalp krizi geçiren sürücü tedaviye alındı

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, otomobiliyle seyir halindeyken direksiyonda kalp krizi geçiren sürücü 61 yaşındaki Asım Dolunay, hastanede tedaviye alındı.

Asım Dolunay, 67 TH 613 plakalı otomobiliyle kent merkezine giderken direksiyon başında rahatsızlandı. Asım Dolunay, PTT Kavşağı'nda aracı durdurduktan sonra kapıyı açarak kendisini dışarıya attı. Yere yığılan Dolunay'a ilk müdahaleyi çevredekiler yaptı. Dolunay, daha sonra bir taksiye bindirilerek özel hastaneye kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen sürücü, hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Kalp krizi geçiren Asım Dolunay yerde

-Vatandaşların Asım Dolunay'ı taksiye bindirmesi

-Asım Dolunay'ın aracının kaldırılması

-Detaylar

Haber : Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

================================

Şanlıurfa belediye binasında yangın paniği

ŞANLIURFA Büyükşehir Belediyesi ek hizmet binasında çıkan yangın paniğe neden oldu.

Olay Paşabağı Mahallesi'nde bulunan Büyükşehir Belediyesi ek hizmet binasında meydana geldi. 10 katlı binanın dış cephesinde bulunan klimaların elektrik kontağı yüzünden kısa devre yapması sonucu kablolar tutuştu. Yangın nedeniyle oluşan yoğun dumanın binanın bütün katlarına yayılması nedeniyle panik yaşandı. Binada bulunanlar tahliye edilirken, ihbar üzerine gelen itfaiye ekipleri de yangına müdahale etti. Ekiplerin müdahalesiyle söndürülen ve binada hasara yol açan yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Büyükşehir Belediyesi ek binası

Yanan klimalar

Personelin bahçede beklemesi

İtfaiye ekiplerini çalışması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

================================

Engelli Selma : Ellerim çok acıdığı için üfleyerek yazı yazıyorum

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde oturan Baki ve Ayfer Özaydın çiftinin kızı doğuştan elleri engelli 9 yaşındaki Selma Özaydın, "Derste yazı yazarken zorlanıyorum. Ellerim çok acıdığı için üfleyerek yazı yazıyorum" dedi.

Sandıklı'ya bağlı Karadirek Köyü'nde 14 yıl önce evlenen 35 yaşındaki Baki ile 31 yaşındaki Ayfer Özaydın'ın 3 çocukları oldu. Çiftin büyük çocuğu 9 yaşındaki Selma Özaydın, elleri parmaklarından birbirine yapışık halde dünyaya geldi. 4 yaşındaki Abdullah ve 5 yaşındaki Arife Nur'da herhangi bir sağlık sorunu olmazken ailesi Selma'yı Sandıklı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) desteğiyle İstanbul'daki çeşitli hastanelere tedavi için götürdü. Her iki elinde toplam 12 parmağı bulunan ve baş parmağı hariç diğerleri birbirine yapışık haldeki Selma Özaydın, 6 kez ameliyat geçirdi. Ameliyatların ardından Selma'nın parmakları birbirinden ayrılırken, fazla ve işlevini yapamaz durumdakilerin alınmasıyla her iki elinde toplam 8 parmağı kaldı.

ANNEDE DE HASTALIK ÇIKTI

Baba Baki Özaydın, köyde çobanlık yaparak ailesine bakarken, geçen yıl anne Ayfer Özaydın'da şeker hastalığı, karaciğer büyümesi, astım ve verem rahatsızlıkları tespit edildi. SYDV'nin desteğiyle tedavisine başlanan kadın, verem hastalığından kurtulurken, diğer rahatsızlıklarının tedavisinin sürdüğü belirtildi. Bugüne kadar Baki Özaydın'ın babasıyla aynı evde oturan aile, kısa süre önce yaşadıkları bir sorun nedeniyle evden ayrıldı. Köydeki bir kadının kira istemeden verdiği evine yerleşen aile, son dönemde SYDV'nin verdiği yardımlarla geçimini sağlamaya çalışıyor.

'ÇALIŞMIYORUM, SIKINTI ÇEKİYORUM'

Eşi rahatsız olduğu için çobanlığı bırakan Baki Özaydın, evin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken, çocukları ve eşinin bakımını üstlendi. Kaymakamlık SYDV'den aldıkları yardım dışında gelir kaynağı olmadığını söyleyen Baki Özaydın, "Köyün hayvanlarını otlatarak geçimimi sağlıyordum. Eşim de rahatsızlanınca çobanlığı bırakmak sorunda kaldım. Allah razı olsun Kaymakamımız Faik Arıcan bize yardımcı oldu. Olacağını da söyledi. Büyük kızım doğuştan sakat olduğu için elleri İstanbul'da 6 kez ameliyat oldu. Sonra iş de bulamadım. Çalışmıyorum. Sıkıntı çekiyorum. Yardım bekliyorum" diye konuştu.

'ELLERİM ÇOK ACIYOR'

Taşımalı eğitimle Sandıklı merkezdeki Aktürkler İmam Hatip Ortaokulu 5'inci sınıfta eğitim gören Selma Özaydın ise doktor olmak ve kendisi gibi çocukları tedavi etmek istediğini söyledi. Selma Özaydın, "Derste yazı yazarken zorlanıyorum. Ellerim çok acıdığı için üfleyerek yazı yazıyorum" dedi.

MUHTAR: YARDIM BEKLİYORUZ

Köy Muhtarı Ahmet Özkan da Baki Özaydın'ın bir süre önce babasından ayrıldığı için evsiz kaldığını anlatırken, şöyle dedi:

"Köyde çocuğu olmayan yaşlı bir kadının ücretsiz olarak verdiği boş bir eve yerleştirdik. Durumları çok zayıf. Ben ve yine kaymakamımız elinden geldiği kadarıyla yardım etti. ORKÖY'den 2 inek aldık, 7 sene sonra ödemeli. Tabi bunların maliyeti, 3 çocuk ve eşiyle birlikte toplam 5 nüfus olduğu için geçim durumları zor. Üstelik büyük çocuğu engelli, eşi de şeker hastalığı olmak üzere birçok hastalığı var. Bunun için yardım bekliyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Elleri özürlü Selma yazı yazarken,

Aile evlerinin önünde,Elleri Özürlü Selma ellerini gösterirken,

Baba Baki Özaydın röportaj,

Selma Özaydın röportaj,

Muhtar Ahmet Özkan Röportaj

Haber- Kamera: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI (Afyonkarahisar),

================================

Ayder Yaylası'nda 'Kentsel Dönüşüm' uygulanacak

RİZE'de 5 ayrı koruma kararına rağmen kaçak yapıların yükseldiği Ayder Yaylası'nda TOKİ tarafından Kentsel Dönüşüm projesi uygulanacak.

Çamlıhemşin İlçesi'nde bulunan Ayder Yaylası, 1987 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile 'Turizm Merkezi' ilan edildi. Aynı zamanda belediye mücavir alanı olan ve doğal güzelliği ile öne çıkan yaylada bu tarihten sonra gelişigüzel yapılaşma başladı. 1994 yılında Milli Park, 1998 yılında ise, doğal SİT alanı ilan edilerek koruma altına alınan Ayder, 2006 yılında da Bakanlar Kurulu Kararı ile 'Kültür ve Turizm Koruma Gelişim Bölgesi' ilan edildi. 1998 yılında Doğal SİT alanı ilan edilen yayla için yasaya göre valilik tarafından 2 yıl içerisinde Koruma Amaçlı İmar Planı oluşturulması gerekiyordu. Ancak, aradan 18 yıl geçmesine rağmen yayla için imar planları hazırlanmadı. Koruma planlarının ulgulanması halinde yapılaşma tipi ve yoğunluğunun ancak projeler dahilinde yapılabileceği Ayder Yaylası, her geçen gün doğal özelliğini yitirdi. Kaçak ve beton yapıların inşa edildiği yayla ve çevresinde yüzlerce kişi, kaçak yapılaşma ile SİT ve Milli Park yasalarına muhalefetten yargılandı.

158 BİNA İÇİN YIKIM KARARI

Çamlıhemşin Belediyesi Meclisi, Ayder Yaylası'ndaki 290 yapıdan 158'i hakkında, kaçak ve ruhsata aykırı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı aldı. Kaçak ve ruhsata aykırı yapıların yıkılması için Kamu İhale Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca hizmet alımı yoluyla açık ihaleye çıkıldı. Ancak yıkım ihalesine katılan firma olmayınca kaçak yapılar yıkılamadı.

TOKİ DEVREYE GİRDİ

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, ilin başlıca ekonomik değerlerinden biri olan turizm alanında hak ettiği yere gelebilmesi için büyük projelerin hayata geçirildiğiniek, turizmin gözde bölgelerinden Ayder Yaylası'nın kentsel dönüşüme tabi tutulacağını açıkladı. Bektaş, şöyle dedi:

"Ayder Yaylası'nda Cumhurbaşkanımızın himayesinde TOKİ aracılığıyla bir kentsel dönüşüm ve değişim projesinin çalışmalarına başlandı. Yeşil Yol'un ve Rize-Artvin havalimanının tamamlanmasıyla bölge turizmi hızla canlanacak. Turist gittiği yerde rahat etmek ister. Konfor ister. İşte bizlere düşen görev, turistlere kaliteli hizmet sunabilmek adına kalifiye eleman yetiştirmektir. Burada da Ticaret Odaları gibi sivil toplum kuruluşları devreye girmeli ve bu yönde projeler hazırlamalı."

Vali Bektaş, Ayder Yaylası'nda Türkiye'nin en büyük kayak merkezini yapmak için proje çalışmalarının başlatıldığını da ekledi.

AYDER YAYLASI

Ayder Yaylası Çamlıhemşin İlçesi'nin 19 kilometre güney doğusunda, 1350 metre yükseklikte yer alıyor. Fırtına Deresi boyunca eşsiz doğa güzellikleri izlenerek ulaşılan Ayder Yaylası, çevresini saran çam ormanları, şelaleleri, yöresel mimarideki evleri, çiçekleri ve bu çiçeklerden elde edilen balı ve şifalı kaplıcasıyla sırtını Kaçkarlar'a dayamış, çam örtülü yamaçlarla kaplı bulunuyor. Yaz aylarında yerli ve yabancı turistler 55 derece sıcaklıktaki şifalı kaplıca suyundan yararlanıyor. Kaplıca suyunun romatizmal hastalıklar, iç hastalıkları, kadın hastalıkları ve cilt hastalıklarına iyi geldiği belirtiliyor. Yayla 2004 yılından itibaren ülkemizde ilk defa gerçekleştirilen helikopterle kayak sporu 'Heliski' ile de ismini dünyaya duyurdu, çekiciliğini arttırıp, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Yaylada trekking, jip safari, foto safari, kampçılık, dağcılık gibi birçok turizm aktivitesi de yapılıyor.

Haber : Muhammet KAÇAR/RİZE, -

===============================

Yalova Devlet Hastanesi'nde yangın tatbikatı

YALOVA Devlet Hastanesi'nde yapılan yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı. Acil bölümdeki hastaların da katıldığı tatbikatta 50 yataklı mobil hastane çadırı 8 dakikada kuruldu.

Yalova Devlet Hastanesi'nde yapılan yangın tatbikatı İl Sağlık Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Belediyesi İtfaiyesi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından ortaklaşa gerçekleştirildi. Tatbikatta, senaryo gereği hastanedeki su borularında patlama meydana geldi. Yaşanan su baskınından dolayı elektrik kontağından yangın çıktı. Çıkan yangına Yalova İtfaiyesi ekipleri müdahale ederken, çalışanlar hastaları bahçede kurulan 50 yataklı mobil şişme hastane çadırına taşıdı. Tatbikat sırasında hastaneye gelen hastalar kısa süreli şaşkınlık geçirdi, tatbikat sırasında heyecanlı dakikalar yaşandı.

UMKE Afet Birim Sorumlusu Oktay Şimşek, mobil hastane kurulumunu 8 dakika içerisinde gerçekleştirdiklerini söyledi. Şimşek, "UMKE olarak hastanenin hangi birimi faaliyet dışı kalıyorsa o birimi burada oluşturuyoruz. Şişme çadırlarımızın birisi çift pompa takıldığında 8 dakikada ayakta oluyor. İçinde ışıklandırması, ısıtması ve soğutması da dahil. 2014'e kadar 50 yataklı hastanemiz vardı. Ameliyathanesi, röntgeni, laboratuvarı her şeyi dahil, bunun iç donanımını Gazze'ye gönderdik. Şu anda da her türlü iç donanımımız var. " dedi. Gerçeği aratmayan tatbikat yaklaşık 30 dakika sürdü

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ

------------------------------

-Tatbikattan çeşitli görüntüler

-Hastalardan görüntü

-Çadır kurulumu

Haber : Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, -

===============================

Kadınlara Lisinia'da kanser eğitimi

BURDUR'daki Lisinia Doğa Proje Alanı'nda kadınlara kanser hastalığı hakkında bilgi verildi.

Isparta'nın Gönen İlçesi'ne bağlı Güneykent Beldesi'ndeki kadınların kanser hastalığına karşı bilinçlendirilmesi amacıyla çalışma başlatıldı. Bu kapsamda kadınlar Burdur'a bağlı Karakent Köyü yakınlarındaki Lisinia Doğa Proje Alanı'na getirilerek eğitim verildi. Burada proje sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca tarafından kadınlara kanser hastalığına ilişkin yapılan çalışmalar anlatıldı.

Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, ablasını kanserden kaybettiğini belirtirken, beldedeki kadınlarda özellikle meme kanserine sık rastlandığını vurguladı. Çocukların öksüz kalmaması için bölgedeki kadınları her yıl KETEM'e gönderip kanser taraması yaptırdıklarını kaydeden Başkan Gözgün, "Güneykent'e sağlık ekiplerini getiriyoruz, sunum yapıp eğitim veriyorlar. Isparta'ya götürüp orada tekrar tarama yapıyorlar. Güneykent'te bu noktada bazı adımlar attık ve bir farkındalık oluşturduk. Bizim yaptığımız sadece eğitim ve taramalar. Lisinia Doğa Projesi de bu konuda farkındalık oluşturan yer. Öztürk Sarıca da benim gibi yaralıydı. Bir tarafı acıyordu. Bundan sonra hiç kimsenin canı yanmasın, acımasın düşüncesiyle bu projeye imza attı" dedi.

Lisinia Doğa Proje sorumlusu Öztürk Sarıca da ailesinden pek çok kişiyi kanser hastalığından kaybettikten sonra bu projeye başladığını anlattı. Sarıca, "Kansere çare olmak için yapmadık bu projeyi, 'insanlar nasıl kanserden uzak kalabilir' diye yaptık. Kanser olduktan sonra iş şarlatanlara kalıyor. 'Şu kansere iyi geliyor, bu kansere iyi geliyor' diye çıkıyorlar. Öyle bir şey yok. Yaşam uzatılabiliyor ama kanseri tamamen yenebilme gibi bir şansımız yok. Dolayısıyla kanser olmamanın yolları konusunda yıllardan beri çalışıyoruz. Bunun tamamı doğal üretimden ve doğanın bozulmamasından geçiyor. Yıllardır yaptığımız çalışmalar bunun üzerinedir. Okullarda kanser eğitimleri vererek yol almaya çalışıyoruz. İnsanlar çok hızlı şekilde kanser olabiliyor. Doğadaki her türlü bozulmuşluğun insanları kanser ettiğini gördük ve bunun üzerinde çalışmaya başladık" diye konuştu. Eğitim çalışması kapsamında kadınlar Lisinia Doğa Proje alanını da gezdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

Lisinia'yı gezen kadınlar,

Fahrettin Gözgün'ün açıklamaları,

Öztürk Sarıca'nın açıklamaları

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

===============================

Müzisyen US için İzmir'de tören

İZMİR'in Bornova ilçesindeki trafik kazasında yaşamını yitiren müzisyen 60 yaşındaki Alaaddin US'un cenazesi, yapılan törenin ardından toprağa verilmek üzere İstanbul'a gönderildi.

Müzisyen US'un yaşamını yitirdiği kaza, geçen 20 Kasım'da saat 22.30 sıralarında 57'nci Topçu Tugayı Tuğsavul Kışlası Kavşağı'nda meydana geldi. Manisa'dan Bornova yönüne gelen bir kamyon, kavşakta kırmızı ışık ihlali yapınca, yeşil ışıkta geçen müzisyen Alaaddin US yönetimindeki otomobile yandan çarptı. Kazada otomobil sürücüsü Us, araçta bulunan 41 yaşındaki Olgun Özdemir ile 26 yaşındaki Sevinç Öztürk ağır yaralandı. Haber verilmesiyle gelen gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından yaralılar ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Alaaddin US yaşamını yitirirken, diğerleri tedaviye alındı.

Protest müziğin tanınmış isimlerinden Alaaddin US'un hayatını kaybetmesi, sevenlerini üzüntüye boğdu. Edip Akbayram, Suavi ve Kızılırmak Grubu gibi önemli isimlere çok sayıda beste veren, 'Ateş Hırsızları', 'Yaz Gibi Gel'in de aralarında bulunduğu albümleri de bulunan US için bugün saat 13.00'te Bornova Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene US'un yakınları, sanatçı Suavi, İlkay Akkaya ile sanatçı arkadaşları, CHP'li Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile çok sayıda seveni katıldı. Kazada aynı otomobilde bulunan ve yaralanan Sevinç Öztürk de taburcu olmasının ardından törene katıldı, Alaaddin US'un tabutuna sarılıp gözyaşı döktü.

Törenin ardından Alaaddin US'un cenazesi uçakla, toprağa verileceği İstanbul'a götürüldü. ünlü müzisyen Alaaddin US için yarın (perşembe) öğlende, Pendik'te 15 Temmuz Şehitler Camisi'nde (Dumankaya Camii) cenaze töreni düzenleneceği, Maltepe Başıbüyük Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.

Görüntü dökümü

-----------------------

Törenden görüntü

Konuşmalardan görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: İZMİR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Başak Demirtaş İstanbul Selma Politika Güncel Haberler

title