Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

MÜEZZİNOĞLU: HEYELAN ALTINDAKİ 10 ÇALIŞANIMIZA ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ (EK)1)TOPRAK ALTINDAN BİR İŞÇİNİN CANSIZ BEDENİ DAHA ÇIKARILDIŞirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'ndeki Bakır madeninde 17 Kasım'da meydana gelen heyelanda toprak altında kalan işçiler için başlatılan arama-kurtarma...

MÜEZZİNOĞLU: HEYELAN ALTINDAKİ 10 ÇALIŞANIMIZA ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ (EK)

1)TOPRAK ALTINDAN BİR İŞÇİNİN CANSIZ BEDENİ DAHA ÇIKARILDI

Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'ndeki Bakır madeninde 17 Kasım'da meydana gelen heyelanda toprak altında kalan işçiler için başlatılan arama-kurtarma çalışmaları sürerken, bugün saat 14.40 sıralarında bir işçinin daha cansız bedeni toprak altından çıkarıldı. Şimdiye kadar heyelan faciasından 7 kişinin cenazesi çıkarılırken, halen toprak altında bulunan 9 kişi için yapılan arama ve kurtarma çalışması sürüyor. Yetkililer, aynı bölgede başka işçilerin de olabileceği ihtimali üzerine, çalışmalarını söz konusu noktada yoğunlaştırırken, çıkarılan ceset, kimlik tespiti ve otopsi için Siirt Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Çalışmalarda ortaya çıkarılan kamyon

-Çıkarılan cesedin taşınması

-İşçinin enkazdan çıkarılması

-Ekiplerin çalışma anı

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Turan KOYUNCU-Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, -

=============================================

2)BODRUM'DAKİ ÇÖPLÜK YANGINI 1 HAFTADIR SÜRÜYOR

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde belediyeye ait çöplükte bir hafta önce çıkan yangın, hala söndürülemedi. Bölgeden yükselen dumanlar ise rüzgarın etkisiyle gökyüzünü sardı.

Bodrum'un Yokuşbaşı Mahallesi'nde yaklaşık 40 yıldır kullanılan çöplük alanında bir hafta önce sabaha karşı başlayan yangın, itfaiye ve orman işçilerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Ancak geçen zamana rağmen tam olarak söndürülemedi. Bölgeden yükselen dumanlar ise gökyüzünü sardı.

SOKAĞA ÇIKANLARA UYARI

Sokağa çıkanları uyaran Prof. Dr. Galip İsen, "Arkadaşlar bu bildiğiniz sis değil, çöplükten gelen zehirli gazlar. Çocuklar ve yaşlılar dikkat edin. Dumanın çöktüğü saatlerde dışarılarda olunmaması için dikkatli olun. Bodrum'a, devlet eliyle, acil müdahale lazım. Bunun sağla, solla, partiyle, fraksiyonla alakası yok. Sadece düşünebilen beyinler ve devleti harekete geçirebilecek cinsten bir hareket olmalı. Çünkü yavaş zehirlenme bir kamu sağlığı tehdididir. Beklemekle sorunun çözülemeyeceğini hala anlayamadılar. Bu çöplük kırk yıldır yanıyor" dedi.

Bodrum Devlet Hastanesi yetkilileri ise astım ve KOAH hastalarının dumanların yoğun olduğu saatlerde sokağa çıkmamaları konusunda uyardı. Çöplük alanında belediye ve itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları ise sürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Çöplük yangınından görüntü

Belediye ve orman araçları işçilerin müdahalesinden görüntü

Kentin üzerine çöken dumanlardan görüntü

Genel ve Detay görüntü

(Haber- Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM ( Muğla ),

=====================================================

3)TUNCELİLİLER, ÇOCUK GELİN SAYISININ AZLIĞINI EĞİTİM SEVİYESİNİN YÜKSEKLİĞİNE BAĞLADI

TÜRKİYE'nin bir haftadır tartıştığı cinsel istismar ile ilgili düzenleme komisyona geri çekilirken, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) araştırmasına göre, çocuk gelin oranı en düşük olduğu Tunceli'de, halk bu oranı kentin eğitim seviyesinin yüksek olmasına bağladı.TÜİK'in 2015 verilerine göre, çocuk gelinlerin en az olduğu il Tunceli olurken, bu kentte 2015'te yapılan 513 evlilikten sadece 5'inde gelinlerin 16-17 yaşlarında olduğu belirtilirken, çocuk gelin oranı yüzde 1'de kaldı. Bu oranı yakalayan başka bir şehir bulunmazken, Tuncelililer ise, bu durumun ildeki eğitim seviyesinin yüksek olmasına bağladı.

Şükrü Kılıç, ilde eğitim seviyesinin yüksek olduğunu ve kadınlara değer verildiğini belirterek, "Dersim'in kendisine özgü bir çok koşulu var. Dersim'de çocuk gelinlerin en az olarak ortaya çıkması TÜİK verilerine göre, burada okuma yazmanın çok olmasının yanı sıra bir de inançsal olarak, toplumun geçmişten günümüze kadar getirmiş olduğu bazı değer yargılarıyla da orantılı olduğunu düşünüyorum. Eskiden Cumhuriyet döneminden önce okuma yazma oranı belki bu kadar yüksek değildi ama, o günün koşullarına göre toplumun kız çocuklarına, toplumun kadınlara vermiş olduğu değer çok yüksekti. Cumhuriyet ile birlikte kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildi ama, bizde gelenek ve göreneklerimize göre baktığımızda kan davası dediğimiz, birçok bölgede hala devam eden olmazsa olmaz koşulları olan değer yargılarından bizde bir kadın fesini kavganın içine attığı zaman, orada akan kan bile durur. Toplumumuzun kadına vermiş olduğu büyük bir değer var. Bunun uzantısı da günümüze kadar gelmiştir ve kız çocukları her zaman daha önde gelir ailelerde" dedi.

Şenay Kulbak ise, çocuk gelin sayısının ez az Tunceli'de olmasını ildeki eğitim seviyesinin yüksek olmasının yanı sıra, Alevi toplumunun değerlerine bağladı. Kulbak, "Okuma yazmanın yüksek olduğu bir il. Gelenekçi bir toplumdan gelmedik. Alevi bir toplumuz. Zorlama, dayatma olmadı bizim dinimizde. Biz istediğimiz bir insanla evlenebiliriz. Toplumumuzda tecavüz yok, zorlama yok" diye konuştu.

Tuncelili 66 yaşındaki Beser Kulbak da, TÜİK'in araştırmasında çıkan sonucun geçmişte de böyle olduğunu ifade ederek, "Bizim gençler küçük yaşta evlilik yapmıyor. 66 yaşındayım daha görmedim, duymadım. Gençler büyüyor, başta okula gidiyor, okuldan sonra da evlilik çağına geliyorlar. Gençler birbirini seviyor, ondan sonra rızayı anne babadan alıyorlar. Ondan sonra düğün yapılıyor. Bizim burada küçük yaşta evlilik görmedim" dedi.

Fatma Akın ise, kız çocuklarının arkasında olduklarını, kız çocukları nereye giderse gitsin okuduklarını belirterek, "Anne, baba aç kalır, susuz kalır ama yine de çocuğunu okutturur. Eskiden de öyle bir şey yoktu. Biz kızların arkasındayız. Kız çocuklarımız ezilmesin, ama oğlan çocukları için de geçerlidir" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Kadınların konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: TUNCELİ,-

========================================================

4)BANKA MÜDÜRÜ BELGELERİN ASLINI İSTEDİ, SEKRETER ASLI GÖNDERİLDİ

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ndeki bir bankanın müdürü, e-mail ile gönderilen belgelerin aslını isteyince fıkraları aratmayan bir olay yaşandı. Yanlış anlaşılma sonucu ticari işletme sahibi, maille gönderdiği belgelerin aslının yerine sekreteri Aslı'yı bankaya gönderince ortaya çıkan komik olay tebessüm yarattı.

Bodrum'da özel bir bankanın müdürü 54 yaşındaki Yüksel Yurtsever, geçen pazartesi günü Karadeniz fıkralarını aratmayan bir olay oldu. Yurtsever'in sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı olayı öğrenen ilçe sakinleri, kendini gülmekten alamadı. 30 yıldan bu yana sektör içerisinde olduğunu, birçok olayla karşılaştığını, ancak son günlerin en ilginç ve komik olaylarından biri olduğu için bunu arkadaşlarıyla paylaştığını anlatan Yurtsever, şöyle dedi:

"Zor şartlarda çalışıyoruz. Malum bankacılık. Bugün bir müşterim mail ortamında talimat yolladı. 'Tamam ağabey işlemi yaparız' dedim. 'Ama bize aslı lazım, sen sonra yollarsın' dedim. Öğleden sonra o şirketten bir kız geldi. 'Ben Aslı, beni istemişsiniz' dedi. Ben öylece kalakaldım. Konuşunca 2 dakika sonra olayın gerçeğini anlayınca kahkahalara boğulduk. Yoğun ve stresli bankacılık ortamında güzel ve tatlı bir anı olarak kaldı."

Yurtsever, arkadaşlarının inanamayıp mesaj ve telefonla kendisini arayıp olayın doğruluğunu sorduğunu da ekledi. Sekreter Aslı Kale ise, "Ofiste çalışırken patronum bankaya müdürün yanına gitmemi söyledi. Ben de bankaya geldim. Müdür ben Aslı deyince çok şaşırdı. 'Niye geldin ki' dedi. Sonra yanlışlık ortaya çıkınca hepimiz olaya güldük" dedi.

Yaşar ANTER/BODRUM( Muğla ),

=============================================

5)DAVALI OLDUKLARI AİLENİN OTOMOBİLİNE SOPALI BIÇAKLI SALDIRI

Kayseri Adliyesinde geçtiğimiz hafta yaşanan ve 3 kişinin silahla yaralandığı olayın ardından bugün de aynı yerde aralarında husumet bulunan iki ailenin yakınları kavga etti. Üç saldırgan, davalı oldukları ailenin otomobiline sopa ve bıçaklarla saldırdı.

Merkez Kocasinan ilçesine bağlı Mevlana mahallesindeki Adliye Sarayına gelen Gümüş ve Karacan aileleri, çocuklarının aralarındaki basit yaralama kavgası nedeniyle 13. Asliye Ceza Mahkemesindeki dava sonrası tartıştı. İddiaya göre Gökhan, Okan ve Ozan Gümüş kardeşler, davalı oldukları Ertan Karaca'nın 60 NP 937 plakalı otomobiline sopa ve bıçaklarla saldırdı. Otomobilin lastiklerini bıçakla kesen saldırganlar, olay yerinden uzaklaşarak kayıplara karışırken, saldırıda hafif yaralanan Ertan Karacan saldırganlardan şikayetçi oldu. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

Olayın gerçekleştiği yerde geçtiğimiz hafta boşanma davası nedeniyle yaşanan kavgada 3 kişi silahla yaralanmıştı.

Görüntü Dökümü

------------------

Hurdaya dönen araçtan genel görüntü

Saldırıda kullanılan sopa

Detay Görüntü

( Haber - Kamera: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ,DHA)

1dakika 30 saniye / 48 MB

=================================================

6)SANAYİCİLER, TÜRK EKONOMİSİNDEN UMUTLU

MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Nedim Olgunharputlu, 16'ncı MÜSİAD EXPO Fuarı'nı 7 binden fazla yabancı işadamının ziyaret ettiğini, 52 ülkeden alım heyetlerinin geldiğini söyledi. Olgunharputlu, "MÜSİAD EXPO, Türkiye ekonomisinin dimdik ayakta olduğunu ispatladı. Bizim ülkemize olan inancımız tamdır" dedi.  Şube Başkanı Olgunharputlu, düzenlediği basın toplantısında İstanbul'da yapılan 16'ncı MÜSİAD EXPO Fuarı'nı değerlendirdi. Fuara, 700 firma, 800'ü yabancı bin satın almacı, 52 ülkeden alım heyetleri ve 100'ü aşkın ülkeden ziyaretçi katıldığını anlatan Olgunharputlu, şöyle dedi:

"Fuarda 7 bini aşkın ikili iş görüşmesi yapıldı ve ekonomiye canlılık getirdi. Yaklaşık 200 bin ziyaretçiyi ağırlayan fuara, Afrika damgasını vurdu. Bu yılki fuar için Afrika'ya odaklanan MÜSİAD'ın yabancı fuar ziyaretçilerinin yüzde 30'unu bu kıtadan gelenler oluşturdu. İş dünyasının kalbinin attığı MÜSİAD EXPO ile eş zamanlı olarak yüksek teknoloji fuarı 'High Tech Port' ve '20'nci Uluslararası İş Forumu (IBF) da düzenlendi. Milli yeteneklerle küresel güçler oluşturma hedefiyle yola çıkan, savunma ve havacılık sektörüne özel olarak düzenlenen 3. High Tech Port'ta, Altay tankından taktik İHA'lara, İHASAVAR'lardan ROKETSAN'ın Cirit'ine varana dek Türk savunma ve havacılık sanayisinin ileri teknoloji ürünleri, pazar ülkelerin delegasyonlarıyla buluştu" ifadelerini kullandı.

MÜSİAD'ın, İran, Ürdün ve Rusya ile imzaladığı MoU (Memorandum of Understanding) anlaşmalarda, Türkiye'nin sözkonusu ülkelerle pazar ağını büyütmeyi, dünyadaki ticaret ağını ve işbirliğini genişletmeyi, ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediğini anlatan Ahmet Nedim Olgunparputlu, 16'ncı MÜSİAD EXPO'nun Kayseri ayağında iş görüşmeleri programları düzenlendiğini de kaydederek, şöyle dedi:

"Afrika ve Ortadoğu bölgelerinden alım heyeti organizasyonu kapsamında, Libya, Irak, Tunus, Cezayir, Gana ve Nijeryalı işadamlarıyla bine yakın ikili iş görüşmesi yapıldı ve bunlardan 3'ü sonuçlandırıldı. Diğer görüşmelerin sonuçlarını da önümüzdeki günlerde almayı ümit ediyoruz. İhracatın canlanması için yapılan etkinliklerle ülkemize ve şehrimize öjnemli katkılar sunmaktayız. Bu bizim için gurur verici. Türkiye ekonomisi üzerine yapılan olumsuz yorumların ve ekonomimize zarar vermek üzere yürütülen algı operasyonlarının beyhude çabalardan ibaret olduğunu bu etkinliklerle tüm çevrelere gösterdik. Bizim ülkemize olan inanhcımız tamdır."

Görüntü Dökümü

--------------------

-MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Ahmet Nedim Olgunharputlu'nun konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ, DHA)

DV 1 Dosya 2 Dakika 42 saniye/86,7 MB

======================================================

7)15 İLDE FETÖ OPERASYONU: 38 GÖZALTI

ŞANLIURFA merkezli 15 ilde yapılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 38 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman, Amasya, Ankara, Balıkesir, Diyarbakır, Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Rize, Şırnak ve Osmaniye'de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan baskınlarda aralarında kamu görevlileri ile işadamlarının da bulunduğu 38 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Evlerinde bazı dokümanlar ele geçirildiği belirtilen şüphelilerin, Şanlıurfa'ya getirileceği ve sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Görüntü Dökümü

------------------------------------

Polisin yaptığı operasyon

Evlerde arama yapılması

Belge ve dökümanlara el konulması

Şüphelilerin gözaltına alınması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 5 MB

===================================================w

8)HAMİLE KADININ ÖLDÜĞÜ KAZA DAVASINDA RAPORA İTİRAZ

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde yol kenarında yürüyen 6 aylık hamile 36 yaşındaki Necmiye Antimiu'ya otomobiliyle çarparak ölümüne sebep olduğu iddia edilen sürücünün yargılanmasına devam edildi. Romanyalı Vasile Florian Antimiu, ölen eşi ve sürücünün eşdeğer kusurlu sayıldığı rapora itiraz ettiklerini söyledi.

Serik'te 11 Ocak günü yeni açılan Belek yolu kenarında yürüyen Necmiye Antimiu'ya, arkadan gelen Mustafa Kemal K. yönetimindeki otomobil çarptı. Sürücü durmayarak kaza yerinden uzaklaşırken, 6 aylık hamile Necmiye Antimiu öldü. Kazadan sonra tutuklanan Mustafa Kemal K., 1 hafta sonra avukatının itirazı üzerine tahliye edildi. Olayla ilgili 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan Serik 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın 5'inci duruşmasında Antimiu'nun eşi ve avukatı, Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı Ankara Trafik İhtisas Dairesi Başkanlığı'ndan verilen rapora itiraz etti.

'BÖYLE BİR RAPOR GÖRMEDİM'

Antimiu'nun avukatı Yılmaz Okutucu, böyle bir rapor geleceğini düşünmediklerini aktarırken, "Ölenle öldüren, sanıkla maktul eşit kusurlu sayılmış. 36 yıllık hukukçuyum böyle bir rapor görmedim. Kamuoyu gelen rapordan rahatsız. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan kusur oranlarının yeniden belirlenmesine dair rapor alınmasını istedim. Hakim hanım da kabul etti. Kusur oranının mutlaka değişeceğine inanıyorum. Adli Tıp'tan gelecek rapor doğrultusunda kusurlu belirlenecek" dedi.

'SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Necmiye Antimiu'nun eşi Vasile Florian Antimiu da "Eşime çarpan kişi hala tutuksuz yargılanıyor. Canımız yandı. Keşke tutuklansaydı, içimiz rahat olurdu. 1 yıl oldu hala serbest. Adaletin vereceği kararı bekliyoruz. Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Yüce Türk adaletine güveniyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Röp1: Avukat Yılmaz Okutucu,

Röp2: Vasile Florian Antimiu

Haber- Kamera: Namık Kemal KILINÇ/SERİK(Antalya),

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (12 Ocak 2016'da geçildi)

Kaza anı güvenlik kamera görüntüleri

Kaza sonrası olay yerine gelen vatandaşların görüntüsü

Polis ve sağlık ekiplerinin kaza yerine gelmeleri

Sağlık ekipleri ilk müdahale sonrası yaralıyı sedye ile ambulansa götürmeleri

Kazanın olduğu yoldan görüntü

Polis aracının görüntüsü

Kazada ölen Nemciye Antımıu'nun resmi

Sürücü Mustafa Kemal Karataş'ın resmi

91 MB /// 02.50"

HABER: Namık Kemal KILINÇ-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

=======================================================

9)MUĞLA'DA 'DUBALI ŞEHİR' TEPKİSİ

MUĞLA'da caddelere park yapılmasını engellemek için yol kenarına konulan dubalar vatandaşların tepkisini çekti. Facebook'ta ' Muğla'da duba istemiyoruz' grubu kuranlar, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz olan park yerlerini paralı hale getirmesine tepki göstererek 'Dubai gibi bir şehir hayal ettik, dubalı bir şehir ettiler' paylaşımında bulundu.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde Cumhuriyet ve Recai Güreli ile birlikte birçok cadde ücretsiz otopark olarak kullanılırken ihaleye çıkarılıp paralı hale getirildi. Caddelerin bir yanına da dubalar yerleştirilerek park yasağı konuldu. Dubasız cadde kalmadığını öne süren vatandaşlar, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta 'Muğla'da duba istemiyoruz' grubu açarak tepkilerini gösterdi. Bin 541 üyesi bulunan gruptakiler, 'Dubai gibi bir şehir hayal ettik, dubalı bir şehir ettiler', 'Hedef 1 milyon duba', 'Bu yerel seçimde kesinlikle Büyükşehir'e oy yok. Osman Gürün dönemi kabus gibi' gibi paylaşımlarda bulundu.

Konuyla ilgili tepki gösterenlerden biri olan Büyük Birlik Partisi (BBP) Muğla İl Başkanı Harun Akın ise, Muğla Büyükşehir Belediyesi'ni hedef alarak "Lafa gelince mangalda kül bırakmayan, her daim sosyal belediyecilikten dem vuran CHP'li yöneticilerimiz kulaklarınızı açın ve iyi dinleyin! Eğer bu kadar insanın feryat ve figanını duymuyorsanız bir doktora gidin, siz bu Muğla'nın başına bela mısınız, anlamakta zorluk çekiyoruz. Medeniyetin başkenti olarak adlandırdığımız ilimiz Muğla'da cadde ve sokaklarımızın dubalarla çevrilmesi hangi zihniyetin ve anlayışın ürünüdür. Bu zulümün sebebi nedir? Bu şehirde yaşayan bunca insan ve esnafımızın şikayetine kulak tıkamanızı anlamak mümkün değil. Milyonlarca lira harcanarak yapılan asfaltların bozulmasına dahi neden olan bu anlayışınızdan sizleri bir an önce vazgeçmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Caddelerdeki dubalardan görüntü,

-BBP Muğla İl Başkanı Harun Akın'ın konuşması

( Haber - Kamera: Cavit AKGÜN/MUĞLA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Tunceli Kayseri Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title