Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

1)SİNAN OĞAN'IN KONUŞMA YAPACAĞI SALON ÖNÜNDE ARBEDE: 2 POLİS YARALIMHP'den ihraç edilen Sinan Oğan'ın 'Hayırlı Anadolu Yürüyüşü' programları kapsamında geldiği Yozgat'ta konuşma yapacağı salon önünde arbede çıktı.

1)SİNAN OĞAN'IN KONUŞMA YAPACAĞI SALON ÖNÜNDE ARBEDE: 2 POLİS YARALI

MHP'den ihraç edilen Sinan Oğan'ın 'Hayırlı Anadolu Yürüyüşü' programları kapsamında geldiği Yozgat'ta konuşma yapacağı salon önünde arbede çıktı. Konuşma öncesi burada toplanan MHP'li bir kısım gençlerle Oğan taraftarları arasındaki karşılıklı atılan sloganların ardından arbede çıktı. Bu sıraya giren polis, her iki grubu ayırmak istedi. MHP'li gençlerin sopa ve yumruk darbelerine maruz kalan 2 polis yaralandı.

Olay, Yozgat Belediyesi Kültür Merkezi toplantı salonu önünde saat 14.10 sıralarında meydana geldi. Sinan Oğan, özel bir minibüsle konuşma yapacağı salonun önüne geldi. Oğan araçtan inmek üzereyken, partili taraftarları 'Bozkurt Sinan', Devlet Bahçeli yanlısı karşıt MHP'liler ise 'Hareketin lideri Devlet Bahçeli' sloganı atmaya başladılar. Bu sırada torpil denilen ses bombaları, Bahçeli yanlısı MHPlLiler tarafından atılarak arbede yaşanan grubun arasında patlamaya başladı. Her iki grup arasınad çıkan kavgada sopa, tekme, tokat ve yumruklar havada uçuştu. Kavgayı yatıştırmak isterken araya giren sivil polislerden 2'si aldıkları yumruk darbeleri sonucu yere yığıldı.

Salon önünde daha önce güvenlik tedbiri alan Çevik Kuvvet'in müdahalesi sonucu kavga daha fazla büyümeden engellendi. Karşılıklı sloganların devam ettiği salon önünde polis Bahçeli taraftarı MHP'lileri uzaklaştırmak için biber gazı sıkarken, gaz bombası atıldı. Rüzgarın ters esmesi sonucu gazdan daha çok polisler etkilendi. Çıkan arbedede iki grup arasında kalan sivil polislerden ikisi yumruk darbelerine maruz kaldı. Polisler, ambulans ile hastaneye akldırıldı.Olaylar yatıştıktan sonra Sinan Oğan salona geçerek konuşmasına başladı. Oğan, kendisinin Iğdır doğumlu olmasına rağmen Yozgat'tan evli olduğunu belirterek, şunları söyledi.

ARAMIZDA BAŞBUĞUMUZUN EMANETİ ÇAĞRI TÜRKEŞ HANIMEFENDİ DE VAR

Oğan, "Alparslan Türkeş de Yozgatlı olmamasına rağmen, Yozgat milletvekilliği yapmıştı. Bugün de buraya Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş hanımevendi ile buraya geldik. Kendisi de salondadır. Türk milliyetçiliğinin beşiği olan Yozgat, cennet mekan Başbuğumuzu milletvekili seçmiş, doğum yeri burası olmasa da Başbuğumuza diğer 81 vilayet gibi ev sahipliği yapmıştır. Bugün aramızda Başbuğumuzun emaneti Çağrı Türkeş hanımefendi de var. Ülkenin kötü gidişatına hayır diyen vatan evlatları aramızda. Tüm ülkeyi geziyoruz. Benim için iki ilin son derece önemi vardır. Bir, doğduğum Iğdır, bir de damadı olduğum Yozgat'tır. Maalesef ki Yozgat'ın misafirperverliğine, Yozgat'ın ülkücü ahlak ve edebine sığmayacak davranışla biraz önce karşı karşıya kaldık" dedi. Bu sırada salondaki vatandalar, 'onlar Yozgatlı değil çakal' diye sesler yükseldi. Sinan Oğan konuşmasının devamında, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a 'Vali Kemal Yurtnaç ve Emniyet müdürüne eleştirilerde bulunarak, "Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç Bekir Bozdağ'ın peşined dolanacağına, emniyet müdürü ile burada tedbir alsaydı, bu olaylar yaşanmazdı" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Salon önünden görüntü

Tedbir alan çevik kuvvetten görüntü

Sinan Oğan'ın salona gelişi

Oğan'ın araçtan inmeden çevresinde slogan atılması

Arbede yaşanması

Kavga

Kalabalığın dağıtılması

Gözünden yaralı polis

Gazdan etkilenenler

Grubun dağıtılması

Sinan Oğan'ın salonda konuşmaya başlaması

Yaralı polisin ambulans ile hastaneye kaldırılması

Detay

Mehmet Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, -

====================================================

2)CHP'Lİ ERDEM: BU ANAYASA GEÇERSE ÜLKE DARBE CEHENNEMİNE DÖNER

CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Eren Erdem, "Bu anayasa kuvvetler ayrılığını ortadan kaldıran darbe anayasasıdır. Bu anayasa geçerse FETÖ parlamenter sisteme 40 yılda sızdı, bu anayasada 4 saat yetiyor. Bir kişiyi kandır iş bitiyor. Bu anayasa geçerse ülke darbe cehennemine döner. Çünkü bu anayasaya göre bir kişiyi rehin almak bitiriyor. Bu bin türlü darbeci, çılgın, deli ve cuntacının iştahını kabartan bir şey" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Eren Erdem, Edirne'nin Keşan İlçesi'nde partisinin ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen panele katıldı. Erden Erdem, FETÖ'yü devlete ve orduya sızdırıp, meclisi bombalamasına fırsat verenlerin vatan haini olduğunu belirterek, "Sen bu parlamentoyu bombalama alçaklığında bulunmuş olanlara sonuna kadar kapıları açtın. Suçlusun. O yüzden senin eline böyle bir yetki verilirse belki de Türkiye Cumhuriyeti Parlamentosu'nun başına daha büyük felaketleri gelmesi mümkün hale gelecek. 15 yıldır yaptıkları hataların bedelini hep bu millet ödedi. Şimdi diyorlar ki, 'bütün devleti bizim üstümüze yapın, biz gelelim bu devleti alabora edelim, gidelim' Çok net söylüyorum, bu işin partisi, bu işin siyasi kimliği yok. Getirdikleri anayasa, tam bir Tanzanya anayasasıdır, tam bir Uganda anayasasıdır. Bu devletler demokrasi liginde olmayan devletlerdir. Biz demokrasi liginde ilk 3'e oynaması gereken bir devletiz. Biz bu gün Amerika'nın, Rusya'nın ya da başka bir ülkenin posta koyamadığı bir noktada olması gereken bir ülkeyiz" dedi.

"VATANDAŞLARIMIZ ARASINDA HİÇBİR ZAMAN SAVAŞ ÇIKARTAMADILAR"

Camiye, kışlaya ve adliyeye siyaset sokulmaması gerektiğini ifade eden Erdem, şunları söyledi: "Bu olmazsa olmazımızdır. Ülkede kimin kiminle sorunu var? Terör belası yıllardır ülkemizi bölmek için elinden geleni yapar. Ama bizim o kadar güçlü kardeşlik bağımız var ki hiç siz Türk esnafla Kürt esnafın birbirine girdiği gördünüz mü? Vatandaşlarımız arasında hiçbir zaman savaş çıkartamadılar. Toplumumuz çatışmıyor. Bunun bir terör faaliyeti olduğunu biliyor. Dolayısıyla bir iç savaş oluşmuyor. Bu bizim birliğimizin, gücümüzün, toplumsal uzlaşma ve ruhumuzun temelidir Şimdi bu temeli yıpratmaya çalışıyorlar. Bu ülkeyi bölecek. federasyonlara ayıracak bir düzenleme getiriyorlar Bunu asla kabul edemeyiz"

"BU ANAYASAYA GÖRE BİR KİŞİYİ REHİN ALMAK BİTİRİYOR"

Eren Erdem, referandumda 'evet çıkması halinde Recep Tayyip Erdoğan'ın başkan olmayacağını ve 2019'daki seçimleri bekleyeceğini belirterek, "Hiç kimsenin garantisi yok. Bu gitti diyelim ki bir FETÖ'cü geldi. Peki ne olacak? Recep Tayyip Erdoğan'a oy verilmiyor. Anayasaya oy veriliyor. Bu anayasa kuvvetler ayrılığını ortadan kaldıran darbe anayasasıdır. Bu anayasa geçerse FETÖ parlamenter sisteme 40 yılda sızdı, bu anayasada 4 saat yetiyor. Bir kişiyi kandır iş bitiyor. Bu anayasa geçerse ülke darbe cehennemine döner. Niye? Çünkü bu anayasaya göre bir kişiyi rehin almak bitiriyor. Bu bin türlü darbeci, çılgın, deli ve cuntacının iştahını kabartan bir şey" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------:

-Eren Erdem'in vatandaşlarla el sıkışması

-Salon genel gör.

-Protokol üyeleri

-Eren Erdem'in konuşması

(Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

===================================================

3)ESKİ BAŞBAKAN YARDIMCISI AKDOĞAN: MEVCUT SİSTEM, BİTMİŞTİ, VEFAT ETMİŞTİ

ESKİ Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 16 Nisan'da yapılacak referandum yaklaştıkça, (Referandumda evet çıktı diyelim, Erdoğan'dan sonra ne olacak) diye söylentiler çıkardığını belirterek, "Ben de diyorum ki, haydi bu referandumu unutun. Mevcut sistem devam etse, Erdoğan olmasa bu sistem yürür mü? Bu sistem vefat etmişti, bitmişti. AK Parti iktidarı sayesinde, Tayyip Erdoğan sayesinde ite kaka ite kaka bir yere getirdik" dedi.

Eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve Ekonomi eski Bakanı, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri Oto Sanatkarları Odası'nın düzenlediği TOKİ 1. Etap Konutları Bilgilendirme Toplantısına katıldı. Burada konuşan Akdoğan, başka ülkelerde denenen ve hükümetlerin yıkılmasına, ülkelerin kriz yaşamalarına neden olan argümanların hepsinin Türkiye üzerinde oynandığını, ancak tutmadığını bildirdi. Akdoğan, "En sonunda 15 Temmuz'da doğrudan darbe, cunta darbesi girişiminde bulundular. Yaşadıklarımızdan her biriyle, başka ülkelerde hükümetleri devirdiler. Ukrayna'da sokak gösterileriyle hükümeti devirdiler, Makedonya'da ses kayıtlarıyla, Mısır'da askeri darbeyle hükümetleri devirdiler. Türkiye'de hepsini birden uygulamaya koydular. Topu bir araya geldi, her yolu denediler. Ama Tayyip Erdoğan'ı deviremediler" ifadelerini kullandı.

"15 TEMMUZ'DA VESAYET DÜZENİNE DUR DENİLDİ"

Akdoğan, 1960'da bir vesayet düzeni kurulduğunu, darbe yapıldığını ve milletin adamlarının idam edildiğini kaydederek, "İşte o vesayet düzeni, 10 yılda bir balans ayarı yapıyorlardı. Bildiriler, muhtıralar, post modern darbeler, doğrudan ya da açıktan cunta girişimleri, milletin iradesi baskı altına alınıyordu. İşte 15 Temmuz'da bozulan oyun buydu. 1960'ta kurulan o vesayet düzenine millet dur dedi. Ama şimdi bu oyunun tamamen bozulması lazım. Vesayet düzeninin tamamen son bulması için bu referandum hayati derecede önemli" diye konuştu.

"MEVCUT SİSTEM, İTE KAKA BUGÜNLERE GELDİ"

Referandum tarihi yaklaştıkça, herkesin bir çok laf ürettiğini vurgulayan Yalçın Akdoğan, şunları söyledi:

"Şimdi bazıları, (Referandumda evet çıksa, Erdoğan'dan sonra ne olacak) diyorlar. Ben de diyorum ki, haydi bu referandumu unutun. Mevcut sistem devam etse, Erdoğan olmasa bu sistem yürür mü? Bu sistem vefat etmişti, bitmişti. AK Parti iktidarı sayesinde, Tayyip Erdoğan sayesinde ite kaka ite kaka bir yere getirdik. Normalde bu sistem bitmişti, yürümüyordu. Güçlü bir tek parti iktidarı, güçlü bir lider Türkiye'yi bir yere taşıdı."

"BEN HALA EMEKLİ OLAMADIM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Akdoğan, "Kılıçdaroğlu, her gün bir şey uyduruyor. Allah insanı pişkinlikten muhafaza etsin. Bir insan pişkinse, ona hiçbir şey yapamazsınız. Laf da anlatamazsınız, onunla baş da edemezsiniz. Şimdi diyor ki yok eyalet sistemi gelecek, yok 18 yaşındaki çocuk 2 yıl milletvekilliği yapınca emekli de olacak. Ben 50 yaşındayım, kaç yıldır milletvekiliyim, 30 yıldır prim ödüyorum daha emekli olamadım. Yani, 20 yaşındaki bir genci milletvekili yapacaksın, 2 yıl sonra emekli olacak. Biz daha emekli olamadık. 25 yaşındaki bir genç milletvekili olsa, emekli olabilmesi için daha 25 yıl prim yatırması lazım. Hemen öyle 2 yılda emekli falan olamaz" dedi.

"KILIÇDAROĞLU, DÜNYAYI BAŞIMIZA YIKAR"

Kılıçdaroğlu'nun, AK Partililerde rehavet olsun diye (Cumhurbaşkanı, başbakan, hükümet yerinde duracak. Ne diye bununla uğraşıyorsunuz? Hayır çıkarsa hiçbir şey değişmeyecek) dediğini anımsatan eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, şunları kaydetti:

"Bakın buna aldanmayın. O Kılıçdaroğlu, ertesi gün, dünyayı başımıza yıkar. Cumhurbaşkanı orada oturamasın, başbakan oturamasın, hükümet yerinde durmasın diye yeri göğü inletirler, dünyanın yaygarasını yaparlar, Bir sürü başka mekanizma da harekete geçer. Nasıl toplumsal huzur bozulur diye. Bugüne kadar 11 tane seçime girdik. Hepsi çok önemliydi. Hepsini üst üste koyun, toplayıp bir kefeye koyun, referandumu da bir kefeye koyun. 11 seçimin toplamı kadar önemli bir referanduma gidiyoruz. Türkiye'nin mukadderatı için önemli. Onun için MHP diyor ki (bu bir beka meselesidir. Biz milli bir mesele olarak gördüğümüz için destek veriyoruz.) İşte bu yüzden, birlikte hareket ediyoruz." Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili Avrupa ülkelerinde bir sürü iddialar ortaya atıldığını da belirten Akdoğan, "Melese, Tayyip Erdoğan meselesi değil, mesele Türkiye'yi esir alma, Türkiye'yi uydu ülke haline getirmektir. Büyüyen, güçlenen Türkiye'den rahatsızlar" diye konuştu.

Ekonomi eski Bakanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da, Türk milletinin en büyük özelliğinin, kendisinden sonrakilere bir şeyler yapabilmek olduğunu belirterek, "Ben diyorum ki, bizden sonrakilerin, bizim yaşadıklarımızı yaşamaması, bizim çektiklerimizi çekmemeleri ve daha huzurlu, mutlu olabilmeleri için 16 Nisan'da vereceğimiz karar, yavrularımıza vebaldir. Bizim yaşadıklarımızı, yavrularımızın yaşamasını istemiyorsak, vereceğimiz karar evet olmalıdır" dedi.

Eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve Ekonomi eski Bakanı Mustafa Elitaş, Melikgazi ilçesi Eskişehirbağları semti Osmanlı Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek anayasa değişikliğiyle ilgili bilgiler verdi.

Görüntü Dökümü

--------------------------:

-Eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın konuşması

-Ekonomi eski Bakanı Mustafa Elitaş'ın konuşması

-Detay görüntü

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ/DHA

1 Dosya 5 dakika 36 saniye - 180 MB

========================================================

4)SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE SÜRPRİZ KONSER

ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) vize sınavlarına hazırlanan öğrencilere, başka bir grup öğrenci mini konserle sürpriz yaptı.

SDÜ İletişim Fakültesi'nde okuyan bir grup öğrenci tarafından hazırlanan etkinlikte 20 öğrenci Prof.Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezi'nde belirlenen farklı noktalara oturarak ders çalışmaya başladı. Öğrencilerden birinin ellerini masaya vurarak ritim tutması ardından, farklı noktalardaki diğer öğrenciler de buna uyarak ellerini masaya vurmaya başladı. Diğer öğrenciler şaşkın bakışlarla olayı anlamaya çalışırken, müzisyen Serdar Atsak ortaya çıktı. İstanbul'da sokak müzisyenliği yapan Atsak, elinde gitarı ve özel yaptırdığı taşınabilir bateri ve ses sistemiyle Rock'n Roll türünde müzik yapmaya başladı. Şarkı söyleyerek merkezi dolaşan Serdar Atsak'a diğer öğrenciler de eşlik etti. Etkinliğin farklı kameralardan kaydedilerek oluşturulan video görüntüleri ise sosyal medyadan paylaşıldı. Görüntüler kısa sürede yüzlerce beğeni aldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------:

Merkezden görüntüler

Bir öğrencinin elini masaya vurmaya başlaması

Diğer öğrencilerin masalara vurması

Müzisyen Serdar Atsak'ın ortaya çıkması

Atsak'ın şarkılarını söylemesi ve öğrencilerin eşlik etmesi

Detaylar

HABER- KAMERA: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA,

======================================================

5)ABDULLAH ÖCALAN'IN ABLASI KALP KRİZİNDEN ÖLDÜ

İMRALI'da çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın ablası 74 yaşındaki Ayni Yıldırım, Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'ne bağlı Ömerli Mahallesi'nde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Halfeti İlçesi'ne bağlı Ömerli Mahallesi'nde oturan ve uzun süreden bu yana rahatsız olduğu belirtilen Ayni Yıldırım, dün akşam saatlerinde evinde fenalaştı. Halfeti Devlet Hastanesi'ne götürülen Yıldırım, buradaki ilk müdahalenin ardından Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Kalp krizi geçirdiği belirlenerek tedaviye alınan Ayni Yıldırım dün gece geç saatlerde öldü.

Ölüm haberini alan Ayni Yıldırım'ın yeğeni HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ile birlikte hastane morguna geldi. Dilek Öcalan, ölen Ayni Yıldırım'ın cenazesini teslim alıp toprağa vermek üzere Ömerli Mahallesi'ne gitti.

TOPRAĞA VERİLDİ

Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'nde geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede dün gece yaşamını yitiren Abdullah Öcalan'ın ablası Ayni Yıldırım'ın cenazesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nce tahsis edilen cenaze aracıyla Ömerli Mahallesi'ne götürüldü. Ayni Yıldırım için mahallede düzenlenen cenazeye kardeşi Mehmet Öcalan, yeğeni olan HDP Milletvekili Dilek Öcalan, HDP milletvekilleri İbrahim Ayhan, Sibel Yiğitalp, Ahmet Yıldırım, Mahmut Toğrul, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, İmralı Heyeti üyesi Ceylan Bağrıyanık ile yakınları katıldı. Yıldırım'ın cenazesi, burada öğle vakti kıldırılan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

Ömerli Mahallesi

Cenaze namazının kılınması

Cenazeye katılanlar

Cenazenin toprağa verilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ŞANLIURFA-DHA

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 45 MB

========================================================

6)BURSA'DA UYUŞTURUCUYU PROTESTO EDEN MAHALLELİ YOL KAPATTI

BURSA'nın merkez Yıldırım İlçesi'nde, uyuşturucu satışını protesto eden Demetevler Mahallesi'nde oturan 400 kişilik grup, Ankara yolunu bir süre trafiğe kapattı. Polis ve jandarmanın konuşması üzerine yol yeniden trafiğe açılırken, mahalleli uyuşturucu satışının önlenmesi için önlem alınmasını istedi.

Demetevler Mahallesi'nde oturan aralarında kadınların da bulunduğu 400 kişilik grup, mahallelerinde uyuşturucu satışı yapıldığı ve gençlerinin zehirlendiğini bildirerek, taşıdıkları 'Uyuşturucuya hayır' ve 'Uyuşturucuya son' yazılı dövizlerle Bursa-Ankara yolu kent merkezine geliş yönünü ulaşıma kapattı. Araçları da yola park ederek, geçişe izin vermeyen mahalleli, yetkilileri acil önlem almaya çağırdı.

Yolun kapanması üzerine bölgeye çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Zaman zaman yaşanan gerginliğe rağmen polis ve jandarmanın ikna etmesi sonucu bir süre sonra yol ulaşıma açıldı.

Eylemlerini yolun yakınındaki parkta sürdüren mahalle sakinleri, "Mahallemizde uyuşturucu satılıyor. Çocuklarımız dışarıya çıkamıyor. Okula bile gidemiyor. Acil önlem alınmasını istiyoruz. Önlem alınmazsa 16 Nisan'daki referandumda oy kullanmayacağız" diye konuştu. Bu sırada bir kadın da, "10 ve 14 yaşında iki çocuğum var. Onların ikisini de uyuşturucuya alıştırdılar. Sabahları okula göndermeye korkuyoruz. Ben çocuklarımı kurban ettim" dedi.

Protestolarını bir süre sürdüren mahalle sakinleri dağıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Yolun kapatilmasi, uzun arac kuyruğu, vatandaslarin isynani polislerin ikna cabasi,

SÜRE 4 dakika 6 saniye

Berktuğ ÖNCÜ- Hüseyin TÜCCAR/BURSA, -

=====================================================

7)ŞAHİNBEY MHP'DE ÇIKMAZ GÜVEN TAZELEDİ

GAZİANTEP'te, MHP Şahinbey İlçe Başkanlığı'nın 12'nci kongresinde Cahit Çıkmaz başkanlığa yeniden seçildi.

Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu'nda yapılan kongreye; Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, MHP MYK üyesi Turgay Baştuğ, MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, MHP Hatay İl Başkanı Lütfi Kaşıkçı, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede divan teşekkül edildi. Ardından geçmiş döneme ait faaliyet raporu ve tahmini bütçe okundu.

MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, TSK'nın bugün El Bab'da olduğunu Münbiç'e ve Rakka'ya girmek için hazırlık yaptığını belirterek, bölgeye huzur, güven gelmesi için Suriye topraklarında operasyon yaptığını söyledi.

MHP Şahinbey İlçe Başkanı Cahit Çıkmaz ise, zor günlerde devlet için, millet için ve Türklüğün bekası için gövdesini taşın altına koyan MHP'nin ne kadar kudretli olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.

Kongrede tek liste halinde yapılan seçimde Cahit Çıkmaz yeniden başkan seçildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Kongre salonu

İstiklal Marşı'nın okunması

Muhittin Taşdoğan'ın konuşması

Cahit Çıkmaz'ın konuşması

Seçimin yapılması

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Ahmet SOYDOĞAN -GAZİANTEP -DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 112 MB

======================================================

8)MOTOSİKLETÇİLER OTOYOLDA KAZA YAPTI: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

SAKARYA'nın Sapanca İlçesi'nde TEM Otoyolu'nda arka arkaya giden 20'nin üzerindeki motosikletçinin bulunduğu grupta 2 motosiklet kaza yaparken, 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Kaza öğle saatlarinde, TEM Otoyolu Uzunkum mevkiinde meydana geldi. İstanbul'dan yola çıkan 20'den fazla motosikletin bulunduğu gruptan Orhan Atabey yönetimindeki 42 PG 007 plakalı motosiklet kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı. Arkadan gelen Nebi Irmak yönetimindeki 34 VL 820 plakalı motosiklet ise kaza yapan motosikletten kopan parçalara takılarak devrilirken, 41 BJ 064 plakalı motosiklette yolcu olarak bulunan Ömer Yaman ise sürücü kazadan kaçmaya çalıştığı sırada motosikletten yola savruldu. Motosikletli grup olay yerinde dururken, yaralanan arkadaşlarının yardımına koşarak 112 Acil'den yardım istedi. Olay yerine gelen sağlık ekibi kalbi duran Orhan Atabey'e yolda bir süre kalp masajı yaptı. Yaralılar Orhan Atabey, Nebi Irmak ve Ömer Yaman ambulanslarla Toyotasa Acil Yardım Hastanesi ve Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Orhan Atabey doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Polis kaza sonrası yolu ulaşıma kapatarak, kaza yapan araçları yoldan kaldırdı. Motosikletçilerin kaza sonrası büyük şok yaşadıkları görüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

--------------------

Yaralı motosikletliler

Yaralılara müdahale

Genel görüntüler

Aziz GÜVENER-İsa ÇİÇEK/SAPANCA(Sakarya),

====================================================

9)SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE SÜRPRİZ KONSER

ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) vize sınavlarına hazırlanan öğrencilere, başka bir grup öğrenci mini konserle sürpriz yaptı.

SDÜ İletişim Fakültesi'nde okuyan bir grup öğrenci tarafından hazırlanan etkinlikte 20 öğrenci Prof.Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezi'nde belirlenen farklı noktalara oturarak ders çalışmaya başladı. Öğrencilerden birinin ellerini masaya vurarak ritim tutması ardından, farklı noktalardaki diğer öğrenciler de buna uyarak ellerini masaya vurmaya başladı. Diğer öğrenciler şaşkın bakışlarla olayı anlamaya çalışırken, müzisyen Serdar Atsak ortaya çıktı. İstanbul'da sokak müzisyenliği yapan Atsak, elinde gitarı ve özel yaptırdığı taşınabilir bateri ve ses sistemiyle Rock'n Roll türünde müzik yapmaya başladı. Şarkı söyleyerek merkezi dolaşan Serdar Atsak'a diğer öğrenciler de eşlik etti. Etkinliğin farklı kameralardan kaydedilerek oluşturulan video görüntüleri ise sosyal medyadan paylaşıldı. Görüntüler kısa sürede yüzlerce beğeni aldı.

Görüntü Dökümü

--------------------

Merkezden görüntüler

Bir öğrencinin elini masaya vurmaya başlaması

Diğer öğrencilerin masalara vurması

Müzisyen Serdar Atsak'ın ortaya çıkması

Atsak'ın şarkılarını söylemesi ve öğrencilerin eşlik etmesi

Detaylar

HABER- KAMERA: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA,

=====================================================

10)HAKKARİ'DE KAR FESTİVALİ

HAKKARİ Valiliği'nin organizesiyle 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'nde '1'inci Kar Festivali' yapıldı. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı festivalde Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve eşi Funda Toprak davetlilerle kol kola girerek Kürtçe müzik eşliğinde halay çekti.

Hakkari Valiliği'nin organize ettiği İl Kültür Turizm, İl Özel İdaresi, Hakkari Üniversitesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü'nün de dest everdiği festivale Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, kurum amirleri ve 5 bine yakın kişi katıldı. Festival alanında Mehmetçik'te yoğun güvenlik önlemi aldı.

VALİ VE EŞİ KÜRTÇE MÜZİK EŞLİĞİNDE HALAY ÇEKTİ'

Festivalin açılışı ellerinde meşale bulunan kayakçıların gösterisiyle yapıldı. Festivalde, trekking, kayak ve snowboard gösterisi, kar raftingi, kar simidi ve leğen kayma yarışması, kızak yarışması, hedikle yürüme yarışı, kayaklı koşu, kayaklı yamaç paraşütü, kar güreşi, kar voleybolu ve zirve tırmanışı gibi etkinlikler gerçekleştirildi. Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak da, davetlilerle birlikte kar üzeride rafting yaptı. Yarışmalard ave etkinliklerde ilginç görüntüler ortaya çıktı. Vali Toprak ve eşi Funda Toprak festival alanında vatandaşlarla kol kola girerek Kürtçe müzik eşliğinde halay çekti.

KAYAK SEZONU HAKKARİ'DE HALA KAPANMADI

Festivalde konuşan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Hakkari'nin doğal güzellikleri ve turizmine dikkat çekti. Bu güzelliklerin Türkiye'nin hiç bir yerinde olmadığını anlatan Vali Toprak, şöyle dedi:

"Hakkari'nin dağları, ovaları, yaylalarında gerçekten kar başka bir güzellik sergiliyor. Nisan ayına 3-4 gün kalmasına rağmen halen kristal ve toz halindeki bu kar üzerinde bulunmak buranın kış sporlarına ne denli müsait olduğunun bir göstergesidir.Türkiye'nin bir çok ilinde havaların ısınması dolayısıyla kayak sezonu kapandı. Fakat son 10 gündür Hakkari'de yağan kar kalın bir katman halinde bizlerin istifadesine devam ediyor. Bunuda bu vesileyle bütün kayakseverlere duyurmak istiyorum. Halen iki metrenin üzerinde özelliğini kaybetmemiş kayak için çok elverişli bir zemin ve mekan var. Enaz 20-25 gün daha kayakseverlere hizmet verecek durumda. Kar festivalimizi de Mart ayı sonlarına planlamamızın bir sebebi de buradaki kar kalitesini, sezonun uzunluğunu bütün Türkiye'ye ve kayakseverlere göstermekti."

HAKKARİLİLER'E YENİ KAYAK PİSTİ MÜJDESİ

Hakkarililer'e yeni kayak pisti müjdesini de veren Vali Toprak, şöyle konuştu:

"Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Çağatay Kılıç bey ilimizdeydi. Bütün projelerimizi, taleplerimizi kendisine iletme imkanı bulduk. Hakkarili vatandaşlarımızın misafirperverliğinden demek ki, çok memnun kalmış taleplerimizin hepsine olumlu cevap verdi. Buradan kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. 700 metre telesiyejimize ilavaten dörtlü bir telesiyej sistemini gelecek sene sizlerin hizmetine sunmuş olacağız. Gittikleri her her yerde madalyalarla dönen sporcularımız artık bundan sonra hiçbir kimseye madalya bıramayacaklar. Bizim gençlerimiz bu nefis ve standartı yüksek olan pistelerde inşallah çok güzel antrenman imkanı bularak Hakkarimizi ülke çapında hatta uluslararası yarışmalarda temsil edecekler."

Görüntü Dökümü

------------

-Hakkari Merga Bütan kaya merezinde kayak yapanlar

-Geanel görüntü

-Mehmetçiğin aldığı güvenlik önlemleri

-Meşalalerle kayak pistinden inen kayakçılar

-Vali Toprak'a Türk bayrağı hediye edilmesi

-Bayrağı öpen vali Toprak

-Program alanına giden Vali ve beraberindeki kalabalık

-Vali ve diğer yetkililer

-Vali Toprak'ın konuşması

-Folklör gösterisi

-Genel ve detay

-Rafting gösterisi

-Kar üzerinde güreş gösterisi

-Vali Toprak ve bareridekiler kar botu ile rafting yapması

-Kar botundan inen Vali Toprak' sorulan soruya cevap vermesi

-Halaylardan genel ve detaylar

-Kürtçe müzik eşliğinde halay çeken Vali Toprak'ın eşi Funda Toprak

-Vali Toprak, halay çekerken

-Kızaklı kayak yarışı

-Kaya tırmanışı

-Yürüyüş

HAKKARİ/DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Yalçın Akdoğan Sinan Oğan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title