Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

1)ÇALIŞTIĞI ŞUBEDE ÖLDÜRÜLEN BANKA MÜDÜRÜNE HAZİN TÖRENKAYSERİ'nin Develi ilçesinde dün, çalıştığı banka şubesinde öldürülen banka müdürü evli 1 çocuk babası Recep Taştan (32),Kayseri'de kılınan cenaze namazı sonrası gözyaşları arasında toprağa verildi.

1)ÇALIŞTIĞI ŞUBEDE ÖLDÜRÜLEN BANKA MÜDÜRÜNE HAZİN TÖREN

KAYSERİ'nin Develi ilçesinde dün, çalıştığı banka şubesinde öldürülen banka müdürü evli 1 çocuk babası Recep Taştan (32), Kayseri'de kılınan cenaze namazı sonrası gözyaşları arasında toprağa verildi. 1.5 ay önce müdür olarak Develi ilçesine atanan Recep Taştan'ın Talas ilçesindeki şubede banka memuresi olan eşi Canan, kocasının Türk bayrağı örtülen tabuta sarılarak" Ben, kızımız Ecrin'e bunu nasıl anlatacağım. Sana nasıl kıydılar?" dedikten sonra bayıldı

Dün, Kayseri'nin Develi ilçesinde hırsızlık, oto hırsızlığı, yağma ve 6136 sayılı ateşli silahlar kanuna aykırı hareket suçlarından 17 ayrı sabıkası bulunan ve 3 ay önce cezaevinden çıkan kahvehaneci Nurettin Yürek, saat 16.00 sıralarında, boşanmak üzere bir süre önce mahkemeye başvuran ve kendisiyle ilgili koruma kararı aldıran karısı Asiye'nin çalıştığı, Aşağı Fenese mahallesi, Cumhuriyet Caddesindeki Vakıfbank Şubesine geldi. Yanındaki pompalı tüfekle, banka güvenlik görevlisini etkisiz hale getiren sabıkalı kahvehaneci, şube binasında 2 yıldır hizmetli olarak çalışan 2 çocuk annesi eşi Asiye'yi aradı . Bulamayınca da evli 1 çocuk babası banka müdürü Recep Taştan'a yönelerek, "Karımı burada çalıştırmayacak, işine son vereceksin " diye tehdit ettikten sonra, çalışanların ve müşterilerin gözleri önünde, kafasına bir el ateş ederek ağır yaraladı. Daha sonra ollay yerine gelen İlçe Emniyet müdürlüğündeki görevli polislere ateş açarak, " Teslim ol " çağrılarına ateş ederek karşılık verdi. Çatışma sırasında elindeki pompalı tüfeğin yanı sıra,le banka güvenlik görevlisinden zorla aldığı tabancayı da kullanan Nurettin Yürek, aldığı iki kurşun yarası ile ağır yaralandı. Olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri hem banka müdürünü hem de bankayı basan öfkeli kocayı hastaneye kaldırdı. Müdür ile saldırgan Develi İlçe Devlet hastanesinde yaşamlarını yitirdi.

"SANA NASIL KIYDILAR"

Polisle girdiği çatışmada ölen Nurettin Yürek'in cenazesi, hastane morguna otopsi için kaldırılırken, 1.5 aydır görev yaptığı bankada, boşanmak isteyen eşini öldürmek isteyen kahvehanecinin silahından çıkan kurşunla yaşamını yitiren 8 yıllık bankacı Recep Taştan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, ilçede yapılan otopsinin ardından Kayseri merkez Hunat camisine getirildi. Burada,musalla taşına konulan tabuta kapanan, banka memuresi eşi Canan Taştan" Ben, kızımız Ecrin'e bunu şimdi nasıl anlatacağım. Sana nasıl kıydılar ? Kokun hala burnumda . Ben, bu acıya nasıl dayanacağım ?" dedikten sonra " Recebimmm " diyerek bayıldı. Genç kadına, yakınları müdahale ederken, çalışma arkadaşları ise, " Olay, tam bir tirajedi. Müdürümüz, görev yaparken, karı-koca anlaşmazlığının kurbanı oldu"şeklinde konuştular. Banka müdürün kaynı Ahmet Asım Baykara ise, " Acımız çok büyük. Çok iyi bir insandı. Nasıl böyle bir olay sonucu yaşamanı kaybetti, anlayamadık. Allah hepimize sabır versin" diye cinayete tepki gösterdi. Banka müdürürür cenazesi, yakınları, banka çalışanları ve Develi ilçesinden gelen müşterilerinin gözyaşları arasında Asri Mezarlıkta toprağa verildi

Görüntü Dökümü

-------------

-Ölen bankacının cenazesinden genel görüntü

-Bankacının eşinin cenazede ağıt yakması

-Cep telefonu ile çekilen amatör görüntü

-Ölen bankacı ve saldırganın fotoğrafları

-Genel detaylar

Haber - Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ,DHA)

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ: İHA

DV 1 DOSYA, 4 dakika 50 saniye / 542 MB

=======================================================

2)ESKİ PKK'LI ÇÜRÜKKAYA BİNGÖL'DE TOPRAĞA VERİLDİ

IRAK'ta devam eden Musul operasyonu kapsamında, Başika bölgesinde, IŞİD'in tuzakladığı mayınları temizlerken meydana gelen patlamada ağır yaralanan, tedavi gördüğü Almanya'da ölen terör örgütü PKK'nın eski yöneticilerinden Peşmerge gönüllü komutanı Sait Çürükkaya'nın cenazesi, Bingöl'de toprağa verildi. Çürükkaya'nın cenazesine, yakınlarının yanı sıra HDP Van Milletvekili Adem Geveri'de katıldı. Başika bölgesinde IŞİD'ten alınan bölgelerdeki mayınları temizlerken yaşanan patlama sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Almanya'da yaşamını yitiren 'Doktor Süleyman' kod adlı eski PKK'lı Sait Çürükkaya'nın cenazesi dün Irak'ın Erbil kentinde yapılan törenden sonra Habur Sınır kapısından Türkiye'ye getirildi. Dün gece saatlerinde memleketi Bingöl'ün Dikköy Köyü'ne getirilen Çünükkaya'nın cenazesi ailenin isteği üzerine sabah saatlerinde defin edilmek üzere köy camisine getirildi. Sabah saatlerinde köy camisinde kılınan cenaze namazının ardından yüzlerce kişinin katılımıyla omuzlarda taşınan Çürükkaya'nın cenazesi, önce köy içerisinde bulunan ailesinin evine getirildi. Irak bölgesel Kürt yönetimi bayraklarının da taşındığı defin sırasında cenaze slogan ve alkışlarla mezarlığa getirildi. Gözyaşları içerisinde gerçekleşen törene, Sait Çürükkaya'nın köylüleri ve akrabalarının yanı sıra Irak'taki bazı siyasi partilerin temsilcileri ve HDP Van Milletvekili Adem Geveri de katıldı.

Görüntü Dökümü

------------------

-Cenazenin köy camisinden çıkarılması

-HDP'li Vekilin cenazenin bulunduğu camiye gelmesi

-Cenazenin aile evine getirilmesi ve detaylar

-Mezarlığa sloganlar eşliğinde omuzlarda taşınması

-Defin ve ağıtlar

Haber-Kamera: Aziz ÖNAL-Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL,-

======================================================

3)FUTBOLCU DENİZ NAKİ İLK DURUŞMADA BERAAT ETTİ

TÜRKİYE 2'nci Ligi'nde mücadele eden Amedsportif Kulübü futbolcusu Deniz Naki hakkında, sosyal medya hesaplarından, 'Terör örgütü propagandası' yaptığı iddiasıyla açılan davanın ilk duruşmasında beraat etti. Duruşmadan sonra açıklama yapan Deniz Naki, her zaman barış mesajı verdiğini belirterek, "İnsanların ölümlerine karşı olduğum söylemim farklı noktaya çekildi" dedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Amedsporlu Deniz Naki hakkında sosyal medya hesaplarında, 'Terör örgütü propagandası' yaptığı iddiasıyla açtığı davanın ilk duruşması bugün Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Deniz Naki, Alman Parlamenterler Martina Renner ile Jan Van Aken, Amedspor Kulüp başkanı Nurullah Edemen ve avukatlarında katıldığı duruşmadan önce Alman Parlamenterler Naki'nin daha önce Almanya'da oynadığı St.Pauli takımı futbolcularının imzaladığı formayı Naki'ye hediye ettiler. Duruşmada ise, Cumhuriyet savcısı, suçun oluşmadığını belirterek, Naki'nin beraatini istedi. Duruşmaya kısa bir ara veren Mahkeme, Naki'nin beraatine karar verdi.

"DENİZ'İN HERHANGİ BİR ŞEKİLDE ŞİDDETİ ÖVEN BİR AÇIKLAMASI YOKTUR"

Duruşmanın ardında Adliye önünde bekleyen basın mensuplarına açıklama yapan Deniz Naki'nin avukatı Soran Haldi Mızrak, davanın haksız bir şekilde açıldığını ifade ederek, davaya konu olan sözlerin Deniz tarafından söylenmediğini anlattı. Mızrak, "Deniz, mahkemede barış mesajı verdiğini söyledi. Ülkede yaşanan çatışmanın ve savaşın bir an önce sona ermesini mahkemede beyan etti. Mahkeme de savcılıkla aynı kanatteydi. Çünkü suç unsuru oluşmamıştı. Açılan dava, örgüt propagandası yapmaktı. Cebir, şiddet eylemlerini övücü mahiyette açıklamaların olması gerekiyor, bu tür davaların açılması için. Deniz'in herhangi bir şekilde şiddeti öven bir açıklaması yoktur. Başından beri bunu söylemiştik. Mahkeme de bizimle aynı kanaate olduğu için oy birliğiyle berat kararı verdi. Bundan sonra da sprotif başarılarımızla gündeme gelmek istiyoruz" diye konuştu.

"İNSANLARIN ÖLÜMLERİNE KARŞI ODUĞUNU SÖYLEMİM FARKLI NOKTAYA ÇEKİLDİ"

Deniz Naki ise, her zaman barış mesajı verdiğini belirterek, "İnsanların ölümlerine karşı olduğum söylemim farklı noktaya çekildi. Bundan dolayı üzüntü duydum. Biz futbolcular olarak, bu coğrafyada bu zor dönemde bu halkı mutlu etmek bizim hedefimizdir. Bunu da yapmaya çalışıyoruz. Beni yalnız bırakmayan herkese teşekkürlerimi iletiyorum" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Adliyeden detay

-Naki'nin Adliye'ye girişi

-Alman heyetin Adliye'ye gelişi

-Naki için Almanya'dan getirilen imzalı forma

-Avukatın açıklamaları

-Deniz Naki'nin konuşması

-Adliye'den ayrılışları

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,

===================================================

4)ÇORLU'DA GÖZALTINA ALINAN HDP'LİLER ADLİYEDE

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde milletvekillerinin tutuklanmasını protesto eden ve polis tarafından gözaltına alınan 18 HDP ve EMEP'li polisteki soruşturmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Çorlu'da HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu milletvekillerinin tutuklanmasını protesto etmek için HDP'liler Cumhuriyet Meydanı'nda toplanmıştı. Polisin dağılmaları yönündeki uyarına uymayan protestocular, yaşanan arbedede gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki soruşturmaları tamamlanan aralarında HDP Çorlu İlçe Başkanı Cezmi Yaman, EMEP Tekirdağ İl Başkanı Mukaddes Akdeniz, EMEP Çorlu İlçe Başkanı Erdal Koçer'in de aralarında bulunduğu 3'ü kadın 18 kişi bugün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin adliyeye getirilmesi sırasında polis sıkı güvenlik önlemleri aldı. Şüphelilerin savcılıktaki soruşturmaları sürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------------------

Adliye çevresinde bekleyenler

Şüphelilerin getirilmesi

Araçtan indirilmeleri

Adliyeden detaylar

Polisin geniş güvenlik önlemleri

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ), -

=======================================================

5)TEKİRDAĞ'DA FETÖ'DEN 16 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

TEKİRDAĞ'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında il merkezi ve köylerde düzenlenen operasyonlarda aralarında 'ByLock' kullananların da bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'yeyönelik soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri il merkezi ile Karacakılavuz, Vakıfidemir, Selçuk, Ortaca, Husunlu, İbribey, Ferhadanlı köyleri ile Malkara İlçesi'nde eş zamanlı operasyonlar düzenleyip, 16 kişi gözaltına aldı. Şüphelilerin FETÖ'ye üye oldukları himmet, bağış ve kurban parası toplayarak örgüte finansman sağladıkları belirtildi. 8'inin de 'ByLock' kullandığı tespit edilen şüphelilerin soruşturmaları emniyette sürüyor.

Haber : Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

===================================================

6)ÖLÜM OLAYI ÜZERİNE HASTANE DUVARINDA TEL ÖRGÜ

KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'nde yerde yatarken bulunan ve alkollü olduğu öne sürülen 22 yaşındaki Osman İlisulu, kaldırıldığı hastanede taşkınlık çıkarıp kaçmaya çalışırken, duvardan düşüp öldü. İlisulu'nun ölümü ardından hastanenin duvarı tel örgüyle çevrildi. Olay, dün saat 02.30 sıralarında meydana geldi. 112 Acil Servise, merkez Cumhuriyet Caddesi'nde bir kişinin kaldırımda yerde yattığı ihbarı geldi. Sevk edilen ekip, kaldırımda yatan ve alkollü olduğu ileri sürülen Osman İlisulu'yu, ambulansla Ermenek Devlet Hastanesi'ne kaldıldı. Bir süre sonra kendine gelen İlisulu, iddiaya göre hastanenin acil servisinde taşkınlık yapmaya başladı. Kendisini sakinleştirmek isteyen güvenlik ve sağlık çalışanlarına tepki gösteren İlisulu, acil servisin kapı camını yumruk atıp kırdıktan sonra hızla acil servisten çıkıp kaçmaya başladı. İlisulu, hastane bahçesinde kaçarken park halinde bir otomobile çarptıktan sonra dengesini yitirince yaklaşık 5 metre yükseklikteki duvardan hastanenin kalorifer tesisatının bulunduğu bölüme düştü. Başını beton zemine çarpan ve kanlar içinde kalan İlisulu, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

İlisulu'nun düştüğü duvar tel örgüyle çevrildi. Ölen İlisulu'nun yakınlarının hastanenin sorumluluğu hakkında dava açmaya hazırlandığı belirtildi.

Görüntü Dökümü

---------------

Duvarın tel örgülü hali

-Duvarın önceki hali (ARŞİV)

(Haber- Kamera: Ali Rıza ETCİ ERMENEK KARAMAN DHA)

===================================

7)ÇANAKKALE'DE KURAK YAZIN ARDINDAN BARAJLAR BOŞALDI

ÇANAKKALE'de bazı barajlardaki doluluk oranı, yaz mevsiminin kurak geçmesi nedeniyle yüzde 6'ya kadar düştü. Kent merkezindeki Atikhisar Barajı havzasında ise çekilen sular nedeniyle çölü andıran görüntüler ortaya çıktı.

Çanakkale il genelinde içme, kullanma ve sulama amaçlı olarak bulunan toplam 9 barajdaki su miktarı, yaklaşık 6 aydır istenilen düzeyde yağış olmaması nedeniyle azaldı. Sulama amaçlı olarak kullanılan ve toplam 136 milyon metre küp su tutma kapasitesine sahip Biga Bakacak Barajı'nda 8 milyon 139 bin metreküp su bulunurken, barajın doluluk oranı yüzde 6'ya indi. Biga Ovası'nın sulama ihtiyacını karşılayan 88 milyon metreküp kapasiteli Biga Taşoluk Barajı'nda ise 25 milyon 347 bin metreküp su miktarıyla, doluluk oranı yüzde 28'e düştü.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Çanakkale merkezinde metrekareye mayıs ayında 26.8, haziran ayında 39.9, eylül ayında 1.8 ve ekim ayında ise 8.6 kilogram yağış düştü. Temmuz ve ağustos aylarında ise hiç yağış olmadığı bildirildi. Çanakkale merkezindeki içme, kullanma ve sulama ihtiyacını karşılayan 54 milyon metreküp su kapasiteli Atikhisar Barajı'nda da su miktarı ciddi oranda azaldı. 15.5 milyon metreküp su bulunan barajda doluluk oranı yüzde 28 oldu. Baraj havzasının bir bölümünde çekilen su nedeniyle toprak çatladı. Çölü andıran manzaralar ortaya çıktı.

TÜM BARAJLARDA SU MİKTARI AZALDI

Bayramiç, Ezine ve Kumkale ovalarını sulayan 96.5 milyon metreküp su kapasitesine sahip Bayramiç Barajı'nda ise 15.5 milyon metreküp su bulunurken, doluluk oranı ise yüzde 16 seviyesine indi. İçme ve sulama ihtiyacını karşılayan 12 milyon 282 bin metreküp kapasiteye sahip Gökçeada Zeytinköy Barajı'nda ise şuan 5 milyon 259 bin metreküp su bulunuyor. Barajın doluluk oranı yüzde 43 seviyesinde. Gelibolu'nun içme suyu ihtiyacını karşılayan 4 milyon 126 bin metreküp su kapasiteli Tayfur Barajı'nda şuan 1 milyon 483 bin metreküp su bulunurken, doluluk oranı yüzde 36 seviyesine indi. Yapımı tamamlanan Gelibolu Çokal Barajı ise ağustos ayından itibaren su tutmaya başladı. Lapseki İlçesi'ndeki sulama amaçlı Umurbey Barajı ise 52 milyon 722 bin metreküp kapasiteye sahip. Barajda şuan 26.5 milyon metreküp su bulunuyor ve doluluk oranı yüzde 50. İçme ve sulama ihtiyacını karşılayan 39 milyon 61 bin metreküp kapasiteli Ayvacık Barajı'nda ise şu anda 25 milyon metreküp su bulunuyor, doluluk oranı ise yüzde 32. Sulama ve içme suyu ihtiyacını karşılayan 18 milyon 450 bin metreküp kapasiteli Lapseki Bayramdere Barajı'nda 13 milyon 306 bin metreküp su bulunuyor, doluluk oranı ise yüzde 72.

Yetkililer, barajların boşalmasına rağmen 2016 yılı sulama sezonunun başarılı geçtiğini belirterek rahat bir nefes alındığını bildirdi. Çiftçiler ise, 2017 yılı sulama sezonu için sonbahar ve kış mevsiminde barajların yeniden dolmasını umut ediyor. Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Çanakkale'de bu akşamdan itibaren yağışlı bir hava bekleniyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Atikhisar Barajı'ndan genel detay görüntüler.

( Haber - Kamera: Burak GEZEN / ÇANAKKALE,

=======================================================

8)BURSA'DA GÖLDE KAYBOLAN BALIKÇI SAHİL GÜVENLİK VE DALGIÇLAR İLE ARANI

BURSA'nın Karacabey ilçesi Eskikaraağaç Köyü, Uluabat Gölü'ne balık avlamaya çıkan ve daha sonra suya düştüğü tahmin edilen kalp hastası 78 yaşındaki İhsan Şen, Sahil Güvenlik, Deniz polisi ve arama-kurtarma ekipleri tarafından 2 gündür aranıyor. Arama çalışmalarına köylülerde kendi kayıkları ile destek verirken, Şen'in yakınları ise göl kıyısında oturarak, gelebilecek güzel bir haberi bekliyor.

Bursa'nın Karacabey ilçesi Eskikarağaç Köyü Uluabat Gölü'ne, dün sabah saatlerine avlanmak için kayıkla suya açılan İhsan Şen, öğle saatlerine kadar geri dönmedi. Şen'in yakınları, meraklanarak durumu köy muhtarı ile jandarma ekiplerine haber verdi. Köy sakinleri ise kendi kayıkları ile göle açılarak İhsan Şen'i aramaya başladı. Şen'in kayığı, göle açıldığı noktadan 3 kilometre uzaklıkta ve çalışır vaziyette bulundu. Daha sonra bölgeye Sahil Güvenlik, Mudanya ve Yalova Deniz Polisi, Jandarma Arama Kurtarma ile Nilüfer Arama Kurtarma Ekipleri sevk edildi.

BALIK ADAM VE DALGIÇLAR SUDA ARAMA YAPIYOR

Uluabat Gölü'ne gelen kurtarma ekipleri, hem karadan hem de sudan arama yapıyor. Sahil Güvenlik ve Deniz polisi, Uluabat Gölü'ne bot ile açılarak tarama yaptı. Ayrıca balık adamlarda suya girerek 2 kilometrelik alanda arama yaptı. Nilüfer Arama Kurtarma Ekipleri ise aramalarını karadan gerçekleştirdi.

EN ACI BEKLEYİŞ

Geçimini balıkçılıktan sağladığı öğrenilen ve 3 çocuğu bulunan İhsan Şen'in yakınları ise göl kıyısına akın etti. Şen'in ailesi göz yaşlarına hakim olamazken, yakınları aileyi teselli etmeye çalıştı. Şen'in ailesi, kurtarma ekiplerinden gelecek olabilen iyi haberi bekliyor. 24 saattir devam eden arama ve kurtarma çalışmalarına köy sakinleri de kendi kayıkları ile destek veriyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Balık adamların arama yapması

-Köylülerin arama yapması

-Kurtarma ekiplerinden görüntü

-Aile yakınlarından ve bekleyişlerinden görüntü

-Jandarma ekiplerinden görüntüler

-Gölden ve çalışmalardan görüntü

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,-

SÜRE: 02,51 BOYUT: 92 MB

===============================================

9)YARALI KARACAYI 3 KİLOMETRE OMZUNDA TAŞIYARAK KURTARAN AVCIYA DESTEK YAĞDI

ORDU'nun Perşembe İlçesi'nde arkadaşlarıyla birlikte avlanırken, ormanda bulduğu yaralı karacayı 3 kilometre boyunca omzunda taşıyarak kurtaran Volkan Bal'a destek yağdı. Bal, "Bütün avcı arkadaşlarımın da benim yaptığımı yapacağına inanıyorum. Avcı demek her şeyi öldürüyor anlamına gelmesin" dedi.

Ordu Avcılar ve Atıcılar Derneği üyesi, aynı zamanda Ordu Üniversitesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Volkan Bal, Perşembe İlçesi'nin Kabaktepe Mahallesi'nde çulluk avına gitti. Arkadaşlarıyla burada çulluk avı yaparken yaralı karaca ile karşılaşan Volkan Bal, tampon uygulayıp kanamayı durdurmayı başardı. Yaralı karacayı omzunda 3 kilometre taşıyarak Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ekiplerine teslim eden Bal'a, bu örnek davranışından dolayı sosyal medyada büyük övgü yağdı.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'da, Volkan Bal'ın karaca taşıdığı fotoğrafını sosyal medya hesabından "Ormanda bulduğu yaralı karacayı tam 3 kilometre omzunda taşıyarak örnek bir davranış sergileyen Ordulu kardeşimizi kutluyorum" notuyla paylaştıp kendisini kutladı. Bal'ın görüntüsü sosyal medya üzerinden hızla yayılarak ilgi gördü.

Çocukluğundan beri av ve doğayla iç içe olduğunu, belgeli avcılık yaptığını belirten Volkan Bal, "Arkadaşlarımla haftasonu çulluk avına gitmiştim. Gelen sese gittim ve yaralı karaca gördüm. Arkadaşlarımla karacayı yakalayıp kanamaya tampon yaptık. 3 kilometre boyunca omzumda taşıyıp götürdüm. Milli Parklar'ı aradık onlar geldi onlara teslim ettik. Yaralı bir can var, kurtarmak için seferber olduk. Benim için her canlı çok canlıdır, kalbi atan her şey değerlidirö dedi.

VİCDANEN MÜDAHALE ETMEK DURUMUNDAYIZ

Sosyal medyadan örnek davranışı nedeniyle çok büyük destek alan Volkan Bal, herkese teşekkür ederek şunları söyledi: "Avcı doğada her şeyi vurur değil, avcı doğayı korur. Rabbim bana nasip etti, o hayvanı bulmak bana nasip oldu. Bütün avcı arkadaşlarımın da benim yaptığımı yapacağına inanıyorum. Avcı demek 'her şeyi öldürüyor' anlamına gelmesin yani. Şu zamanlarda yavru karacalar oluyor. Köpeklerin, çakalların kovaladığı yaralı karacalar olabilir. Köyde yaşayanlar böyle bir ses duyarsa sese dikkat etsinler. Mutlaka yaralı bir şey vardır, vicdanen müdahale etmek durumundayız. Ben böyle düşünüyorum, bütün avcı arkadaşlarımda böyle düşünüyordur. Herkesin duyarlı olacağına inanıyorum.ö

Görüntü Dökümü:

---------------

-Volkan Bal ile röportaj

-Volkan Bal'ın karacayı omuzda taşırken cep telefonuyla çekilmiş görüntüsü

-Karaca ve doğa arşiv görüntü

(SÜRE: 07.36 Dk) (BOYUT: 439 MB)

Haber-Kamera : Nedim KOVAN-ORDU-DHA

====================================================

10)'ATA YOLU', 97 YIL SONRA ORTAYA ÇIKARILIYOR

MUSTAFA Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Milli Mücadeleyi başlatmak için Bandırma Vapuru'yla Samsun'a gelişinin ardından Amasya'ya gidişinde kullandığı 98 kilometrelik 'Ata Yolu', 97 yıl sonra tekrar ortaya çıkarılıyor. 'Ata Yolu'nun bakımı ve çevresindeki tarihi yapıların restorasyonu, kağnıların konulmasını içeren proje için Samsun Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarıyla birlikte Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere 19 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru'yla Samsun'a geldikten sonra şu an İlkadım İlçesi'nde bulunan ve Gazi Müzesi olarak hizmet veren Mıntıka Palas Oteli'ne yerleşti. Bir süre kent merkezinde kalan Atatürk daha sonra milli mücadeleyi başlatmak için ilk olarak 25 Mayıs 1919'da Havza İlçesi'ne ardından da 12 Haziran 1919'da Amasya'ya ulaştı. Atatürk'ün kurtuluş ateşini yakmak için Samsun kent merkezinden Amasya'nın Suluova İlçesi'ne kadar gittiği 98 kilometrelik 'Ata Yolu' aradan geçen 97 yılın ardından yeniden gündeme geldi.

ORİJİNAL GÜZERGAH ORTAYA ÇIKARILDI

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ata Yolu'nun tarih turizmine kazandırılması için 1.5 yıl önce harekete geçti. Osmanlı arşivlerindeki belgelerden ve 1957 yılına ait karayollarını gösteren haritalardan yararlanarak yapılan çalışmalar sonucunda 'Ata Yolu'nun orijinal güzergahı belirlendi. Orijinal yolun korunması, güzergahtaki tarihi yapıların restorasyonu, kağnı arabalarının konulmasını içeren proje hazırlandı. Aynı proje kapsamında Atatürk'ün kullandığı makam otomobillerinden birisinin birebir aynısı özel bir firmaya yaptırıldı. Aracın fotoğrafları ile hazırlanan levhalar 'Ata Yolu' güzergahına yerleştirildi. Titiz bir çalışma ile Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Atatürk'ün Anadolu'ya açılmak için ilk yolcuğu yaptığı yol gün yüzüne çıkarıldı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kentteki yerel ve yaygın basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelerek 'Ata Yolu' projesi ile ilgili bilgi verdi. Basın mensupları ile aynı otobüste Ata Yolu'na gidip yapılacak çalışmaları anlattı.

TARİHİ DOKU KORUNACAK

Başkan Yılmaz, Samsun- Suluova arasındaki yol güzergahının nazım imar ve çevre düzeni planlarına işleme çalışmalarının başlatıldığını belirterek "Ata yolu yaklaşık 1950 yılına kadar kullanılan bir yol. Yeniden tarihi doku korunarak tarih turizmine kazandıracağız. O dönemlerde bu güzergah tek alternatifti. Bu tarihi yeniden canlandırıyoruz. Bu bölgeyi açık hava müzesi haline getireceğiz. Tarih rotası olarak oluşturup tarih turizmine kazandıracağız. Ata Yolu'nu koruma kuruluna başvurarak tescil ettirmek istiyorum. 50 yıl sonra yok olmasın" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Tarihi doku yok ediliyor. Korumamız gerekli. 1.5 yıldır çalışıyoruz. 1919 da büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ün Mıntıka Palas'ta kaldıktan sonra 25 Mayıs'ta Havzaya vardığı süre içerisinde yaşadığı sıkıntılı ve zorlu yolculuk sırasındaki bu güzergah Büyükşehir Belediyesi olarak yeniden canlandırılacak. TBMM ve Anıtkabir kütüphanesinden alınan bilgi, belge ve fotoğraflarla yolun tarihi değerini anlatacağız. Eski yapılar restore edilecek. Kağnı arabaları konulacak. Atatürk'ün kullandığı bu yol açık hava müzesi olacak" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Ata Yolu'nun drone ile çekilmiş görüntüsü

(SÜRE: 4.22 Dk) (BOYUT: 748.42 MB)

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER/SAMSUN,

======================================

11)ULUSLARARASI GÖÇ ZİRVESİ'NDE İKİNCİ GÜN

ŞANLIURFA Büyükşehir Belediyesi ve Birleşmiş Kentler Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Asya Bölge teşkilatlarının düzenlediği Uluslararası Göç Zirvesi, ikinci gününde devam etti.Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Sosyal İçerme Komitesi Eş Başkanlığı'nı yürüten Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Şanlıurfa'da başlayan Uluslararası Göç Yönetimi Zirvesi devam etti. Yaklaşık 350 davetlinin katıldığı Uluslararası Göç Zirvesi'nde konuşan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, teröre kucak açanların koyunlarında yılan beslediklerini ve bu yılanın bir gün kendilerini sokacağını belirtti. Vali Tuna, şöyle konuştu:

"2011 yılından bu yana bölgemizde yaşanan çatışma hali bölge halkını kendi coğrafyasından kopartarak göç etmeye zorlamıştır. Ancak savaşlar, iç karışıklıklar sadece o ülkeyi, halkını ve çevre ülkeleri değil, elbette bütün dünyayı da etkilemektedir. Bu bağlamda değerlendirdiğimizde göç, küresel sorunlar arasındadır. Küresel sorunlara yerel odaklı çözümler üretilmesi ve bölgesel işbirliklerinin kurulması, büyük önem arz etmektedir. Ancak bu sorunun çözümünde hareket noktası küresel kardeşlik olmalıdır. Biz ülke olarak bu husustaki samimiyetimizi net bir duruşla gösterdik. Ülkemiz özellikle Nisan 2011'den itibaren uyguladığı açık kapı politikasıyla çok sayıda Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşı ülkemize sığınmaya başlamıştır. Bunun yanında ülkemizdeki siyasi, ekonomik istikrar ve olumlu gelişmeler de elbette bir çekim unsuru oluşturmaktadır. Bu hususta Şanlıurfa Valiliği olarak yüreğimizi ortaya koyduk. Gönül kapılarımız göçmen kardeşlerimize ebediyen açıktır."

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Suriye'deki göç dalgasıyla birlikte Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay ve Mersin'in ortak sorunları olduğunu ifade ederek, "Biz bu bölgede bir kaderin parçalarıyız ve ortak sorunlarımız var. Bunun için ortak çözüm üretmek için de bugün Ortadoğu'nun ve Batı Asya'nın yerel yöneticileri ile bir aradayız. Gördüğümüz bir gerçek var ki İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra en büyük sorunla karşı karşıyayız. Suriyeli kardeşlerimizin sorunlarına baktığımız zaman ne kadar büyük bir sorunla karşı karşıya olduğumuzu bize gösteriyor. 15 Temmuz hain girişimi eğer yapılmış olsaydı, bizi de Suriyelileştirme noktasında başarılı olunmuş olsaydı, bugün Suriyeli kardeşlerimizin yaşadığı bu büyük sorunu bizler de yaşıyor olacaktık" diye konuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de Suriye'de yaşanan göçün ardından yeni bir göç sözleşmesi hazırlanması gerektiğini kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Göç zirvesi

Zirveye katılanlar

Fatma Şahin'in konuşması

Güngör Azim Tuna'nın konuşması

Nihat Çiftçi'nin konuşması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 436 MB

==================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Volkan Bal İhsan Şen Kayseri Develi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title