Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

71)KIRŞEHİR, ÇİFTE ŞEHİTLERİNİ UĞURLADIKAYSERİ'deki bombalı araçlı terörist saldırıda şehit düşen Kırşehirli Piyade Onbaşı Ahmet Taş ile Piyade Onbaşı Muhammed Ali Ocak, Kırşehir'in Çiçekdağı İlçesi'nde düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı.

DHA YURT BÜLTENİ-7

1)KIRŞEHİR, ÇİFTE ŞEHİTLERİNİ UĞURLADI

KAYSERİ'deki bombalı araçlı terörist saldırıda şehit düşen Kırşehirli Piyade Onbaşı Ahmet Taş ile Piyade Onbaşı Muhammed Ali Ocak, Kırşehir'in Çiçekdağı İlçesi'nde düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı.

Çiçekdağı Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Kırşehir ve Yozgat milletvekilleri, şehitlerin yakınları ile 10 bini aşkın kişi katıldı. Şehitler için kılınan cenaze namazı ardından şehit Ahmet Taş, Çiçekdağı Bağlarbaşı Mezarlığı'nda, Muhammed Ali Ocak ise, Yozgat'ın Yerköy ilçesi Kale Mezarlığında toprağa verildi.

KAYSERİ'DE BÖYLE BİR OLAYA İHTİMAL VERMİYORDUK

Şehit Ahmet Taş'ın babası Osman Taş, "7 ay Doğu'da görev yaptı, her gün endişe içinde bekliyorduk. Kayseri'de böyle bir olayın olacağını sanmıyorduk. İzne geldi ve girdiği uzmanlık sınavını kazandı. Birliğine vardıktan 2 gün sonra bu acı haberi aldık. Saldırıda yaralanmıştı, hastanede tedavi görüyordu, şehit düştü" diyerek gözyaşlarını tutamadı.

ŞEHİTLERİN CENAZE TÖRENİNDEN GÖRÜNTÜLER GEÇİLİYOR

Salih GÜNER- Harun GÖKÇEOĞLU/KIRŞEHİR, -

====================================================

Kayseri şehidi onbaşı için evinin önünde helallik alındı (EK)

2)ŞEHİT ONBAŞIYI 10 BİN  KİŞİ UĞURLADI

Kayseri'deki saldırıda şehit olan muhabere onbaşı Abdulsamet Özen'in cenazesi Körfez'de evinin önünde helallik alınmasının ardından Kandıra'nın Süllü Köyü'ne getirildi. Süllü Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin il başkanları, askeri erkan ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Köyün her yanında Türk Bayrakları bulunurken, büyük üzüntü yaşandı. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere köy mezarlığına götürülürken, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık şehidin babası Hüseyin Özen'i sırtını sıvazlayarak teselli etmeye çalıştı.

Görüntü Dökümü

-------------------

Cenaze namazından görüntüler

KOCAELİ/DHA

=====================================================

3)MUŞLU ŞEHİT BABASI, TERÖRE LANET OKUDU

"TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNÜN ALLAH BELASINI VERSİN"

KAYSERİ'de canlı bomba saldırısında şehit olan askerlerden Serdar Amak için memleketi İzmir'in Menemen İlçesi'nde tören düzenlendi. Muşlu olan şehit askerin babası Arif Amak, "Terörün her türlüsünü Allah kahretsin. Oğlum son olsun" dedi. Bu arada şehit askerin ağabeyi Sinan Amak da Türk bayrağına sarılı tabutun başında, "Bu böyle kalmamalı, bizden bir şehit varsa onlardan…." diye bağırdığı anda yakınları ağzını kapatıp konuşmasına izin vermedi.  Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlere yönelik canlı bomba saldırısında 14 asker şehit oldu, 55 kişi de yaralandı. Şehit acısı yaşanan yerlerden birisi de İzmir'in Menemen İlçesi oldu. Askeri heyet, sağlık görevlileriyle birlikte dün gittikleri şehit askerlerden Serdar Amak'ın evine acı haberi verdi. Şehit asker için bugünde Menemen'de tören düzenlendi. Askeri hastaneden alınan şehit askerin cenazesi ilk olarak Asarlık Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Burada askere gitmek için ayrıldığı evine son kez getirilen şehit asker Serdar Amak için, dua okundu. Çok sayıda yakını gözyaşı döktü.

CAMİ AVLUSUNDA ŞAHİT BABASINDAN MESAJ

Uzun yıllar önce Muş'tan Menemen'e gelip yerleşen Arif Amak, şehit oğlunun tabutunu cami avlusunda karşıladı. Yakınlarının desteğiyle ayakta duran baba Arif Amak, teröre lanet getirdi, oğlunun son olması mesajını verdi. Arif Amak, "Her cuma bizi arar konuşurduk. Dün de saldırı haberini televizyon öğrendikten sonra telefonundan aradık. Kendisine ulaşamadık. Araya giren onu arayan yakınlarımızdan şehit olduğunu öğrendik. Terörün her türlüsünün Allah belasını. Oğlum son olsun" dedi. Bu arada şehit askerin cenazesi, silah arkadaşlarının omuzlarında cami avlusuna getirildi. Musalla taşına konulan şehitin Türk bayrağı sarılı tabutuna kapanıp gözyaşı döken ağabeyi Sinan Amak da, "Bu böyle kalmamalı, bizden bir şehit varsa onlardan…." diye bağırdığı anda yakınları ağzını kapatıp konuşmasına izin vermedi.

AİLEYİ YALNIZ BIRAKMADILAR

Cami avlusunda taziyeleri kabul eden baba Arif Amak, anne Dilber Amak ile 5 kardeşi ve yakınlarını, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Vali Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile AK Parti ve CHP milletvekillerinin yanı sıra binlerce vatandaş da yalnız bırakmadı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, baba Arif Amak'a sarılıp acısını paylaştı, diğer şehit yakınlarına da başsağlığı diledi. Vatandaşlar, sık sık tekbir getirip "Şehitler ölmez vatan bölünmezö şeklinde slogan attı. Polis, gerek Mehmet Şimşek'in çevresinde gerekse de caminin bulunduğu alandaki sokaklarda sıkı önlemler aldı. Şehit askerin öğle vakti kılınan namazdan sonra cenazesi, ilçe şehitliğinde toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Cenazenin camiye getirilmesinden görüntü.

Baba ile yapılan röpörtaj.

Kardeşinin tabut başındaki görüntüsü.

Cenazeden görüntü.

Katılanlardan görüntü.

Vatandaşlardan görüntü.

Tabutun taşınmasından görüntü.

(Taylan YILDIRIM-Timur TARLIĞ-Yasin TİNBEK-İZMİR /DHA

=============================================================

4)YÜKSEKOVA TERÖRE KARŞI YÜRÜDÜ

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde kaymakamlık tarafından organize edilen yürüyüşle terör protesto edildi. Yaklaşık 3 bin kişi ellerinde Türk Bayraklarıyla teröre karşı yürüyüp slogan attı. Yürüyüş için aralarında Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ve 3'üncü Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, kurum amirlerinin de bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi İpekyolu Caddesi üzerinde toplandı. Ellerindeki Türk Bayrakları'yla yürüyüşe geçen kalabalık sık sık 'Türk-Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' sloganları atarak ilçe merkezindeki Cengiz Topel Caddesi üzerinden eski cezaevi kavşağına geldi. Buradan tekrar yürüyen kalabalık dev Türk Bayrağı açarak kaymakamlık önünde toplandı.

TERÖRE KARŞI DİK DURMA GÜNÜ

Toplanan kalabalığa cami hoparlöründen İlçe Müftüsü Mehmet Korkut dua okuttu. Daha sonra Kaymakam Mahmut Kaşıkçı konuşma yaptı. Bu günün teröre karşı dik durma günü olduğunu belirten Kaymakam Kaşıkçı şunları söyledi:

"Yüksekova için büyük bir mitingitir. Teröre karşı dik durma günüydü. İnşallah bundan sonra da ülkemizde bir daha terör asla ve asla yaşanmayacak. Yüksekovalı kardeşlerimize, katılanlara, bize cadde de sokakta, evlerinin balkonlarından destek veren bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu ülke bizim. Anadolu bütün insanlık için sığınacak tek nokta. Sıkıntıya düşen bu topraklara geliyor. Suriye'de, Kobani'de ve Irak'ta sıkıntıya düşen bu topraklara sığınıyor. Balkanlarda Orta Asya'da nerde başı derde düşen bu topraklara sığınıyor. Onun için bu ülke bizim. Bu ülke hepimizin. Tek vatan, tek bayrak. Bu ay yıldızlı bayrağın altında herkese yer var. Bütün insanlarımıza yer var. Yeter ki insanlarımız bu bayrağa, bu memlekete, bu topraklara sahip çıksın."

Görüntü Dökümü

--------------------

-Toplanan kalabalık

-Ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atan kitle

-Kitleden yürüyüş

-Carşı merkezine gelmesi

-Yürüyüşten detaylar

-Dev Türk bayrağın açılması

-Kaymakamlık önünde durması

-Cami aparlösunde okunan dualar

-Dua eden vatandaşlar

-Kaymakam Mahmut Kaşıkçı'nın konuşması

-Vatandaşların konuşmaları

-Genel detaylar

Haber-Kamera Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA-HAKKARİ

=====================================================

5)ŞEHİTLER İÇİN TEK KİŞİLİK EYLEM

MUĞLA'nın Ortaca ilçesinde yaşayan 34 yaşındaki Aydın Öztütüncü, hem Kayseri'de yaşanan terör saldırısına hem de Halep'teki vahşete tepki göstermek amacıyla, en işlek caddelerin kesiştiği dönel kavşakta dev Türk bayrağı ile 6 saatlik sessiz eylem yaptı.Ortaca İlçesi'nde yaşayan mimar Aydın Öztütüncü, en son Kayseri'de ve halen Halep'te yaşanan vahşete dikkat çekmek için tek kişilik eylem düzenledi. Ülkede ard arda patlayan bombalara sessiz kalmamak gerektiğini savunan Öztütüncü "Ülkemizde yaşanan terör olaylarına ve Halep'te yaşanan katliamlara dünya uyuyor. Reis tek başına çırpınıyor ama dünyadan ses yok. Dünya ses vermeli, vermezse tüm Müslümanlar bizler ses vermeliyiz" dedi. Ortaca'nın merkezindeki dönel kavşakta tam 6 saat boyunca Türk bayrağı açarak, tek başına eylem yaptığını söyleyen Öztütüncü, "Dünyada yaşanan katliamlara dikkat çekmek istedim ama 6 saat boyunca yanıma sadece birkaç kişi geldi. Onlar da fotoğraf çekinip gittiler. Herkes şimdi sobalarının başında oturup sanal basında ahkam kesiyor. Fakat kimse buraya gelip de duyarlılık göstermedi" diye konuştu.

Ortaca Emniyet Müdürlüğü'nün çevrede tedbir aldığı tek kişilik eylem 6 saat sonunda sona erdi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Eylemden görüntü,

-Eylemci Aydın Öztütüncü ile röp

Haber - Kamera: Cihan KAYA / ORTACA (Muğla), DHA

=====================================================

6)ELAZIĞ'DA ŞEHİTLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

İSTANBUL ve İstanbul ve Kayseri'de düzenlenen terör saldırısı sonucu şehit olanlar için Elazığ İzzet Paşa Caminde gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaz sonrası camiden çıkan kalabalık gazi caddesinde yürüyüş yaparak terörü lenetlediler.

Elazığ'da, 15 Temmuz Demokrasi Meydanında toplanan Gökbörü Türkçüler Derneği üyeleri önce slogan atarak terörü kınadı sonra İzzet Paşa Camiinde öğlen namazının ardından İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarında şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldılar. Namazın ardından Dernek üyeleri ve vatandaşların katılımıyla oluşan kalabalık Gazi Caddesinden Öğretmen evine kadar yürüyüş yaptı. Sık sık tekbir getiren gurup, "Polise uzanan eller kırılsın" sloganları attı. Öğretmen evi önünde istiklal marşının okunmasının ardından yapılan konuşmaların yürüyüş tamamlandı.

Görüntü Dökümü:

-Grubun meydanda toplanması

-Grubun slogan atması

-Gıyabi cenaze namazı

-Gurubun yürüyüşünden detay

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ,-

========================================================

7)DBP Lİ AKDENİZ BELEDİYESİNE KAYYUM ATANDI(HABERİNE GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ)

Mersin'de DBP li Akdeniz Belediyesine kayyum atandı. Belediye çevresinde önlem alan polisler, belediyenin giriş çıkışlarını kontrol altına aldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Çevik kuvvet ekipleri belediye önünde beklerken

Polisler belediye önande çevre güvenliğini alırken

Polisler belediyeye girmesi

Polisler belediye gelen personelle konuşurken

Polisler binanın etrafından beklerken

Belediyenin dış görüntüsü

Polis araçları belediye önünde beklerken

Çevik kuvvette ait polis Tomoları beklerken

(Haber : Kamera: Mustafa İNSAN /MERSİN

Süre. 05.20 boyut: 160.00

=========================================================

8)DOĞUBAYAZIT'TA FETÖ OPERASYONU: HASTANE MÜDÜRÜ GÖZALTINDA

AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesindeki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Devlet Hastanesi müdürü, müdür yardımcısı ve 1 sağlık memuru gözaltına alındı.

FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında, Doğubayazıt Devlet Hastanesi'nde 3 kişi gözaltına alındı. Terörle mücadele ekipleri tarafından akşam saatlerinde yapılan operasyonda, Doğubayazıt Devlet Hastanesi Müdürü Deniz Tatar, Müdür Yardımcısı Güven Karhan ile sağlık memuru Fikret Erdoğan gözaltına alındı. Gözaltına alınan sağlık çalışanları, Uluyol polis karakoluna götürüldü.

Yusuf İBA/DOĞUBAYAZIT (Ağrı),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhammed Ali Çiçekdağı Ahmet Taş Kırşehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
title