Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

DEAŞ, El Bab'ta Türk komando taburuna saldırdı: 1 şehit, 11 yaralı (3)YARALI 11 ASKER HASTANELERDE TEDAVİYE ALINDISuriye'nin El Bab bölgesinde bomba yüklü araçla düzenlenen ve 1 uzman çavuşun şehit olduğu saldırıda yaralanan 11 Türk askerinden 7'si ambulanslarla Kilis'e, 4'ü ise...

DEAŞ, El Bab'ta Türk komando taburuna saldırdı: 1 şehit, 11 yaralı (3)

YARALI 11 ASKER HASTANELERDE TEDAVİYE ALINDI

Suriye'nin El Bab bölgesinde bomba yüklü araçla düzenlenen ve 1 uzman çavuşun şehit olduğu saldırıda yaralanan 11 Türk askerinden 7'si ambulanslarla Kilis'e, 4'ü ise helikopterlerle Gaziantep'e getirildi. Yaralı askerler, Kilis Devlet Hastanesi, Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi ve 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

GAZİANTEP

Helikopter pisti

Helikopterlerin inişi

Yaralı askerlerin ambulanslara alınması

Üniversite hastanesi

Yaralı askerlerin getirilmesi

Genel ve detay görüntüler

KİLİS

Kilis Devlet Hastanesi

Ambulansların gelişi

Yaralı askerlerin acil servise alınması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

==========================================

Nusaybin'de ev taşıma sırasında patlama: 3 yaralı

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde, yasakların sürdüğü Fırat Mahallesi'nde tahrip olan evlerinden, kullanabilecekleri ev eşyalarını taşıyan Muhsin ve Mesut Ayaz kardeşler ile bunlara yardım eden akrabaları Abdurrahman Enük, taşıdıkları eşyalar arasına tuzaklanan el yapımı patlıyıcının patlaması sonucu yaralandı.

Nusaybin İlçesi'nde Muhsin (47) ve kardeşi Mesut Ayaz (29), akrabaları Abdurrahman Enük (57) ile birlikte Fırat Mahallesi Kordon Sokak'ta ağır hasar gören evlerinden kullanabilecekleri eşyaları taşırken patlama meydana geldi. Patlamada ağır yaralanan Muhsin ve Mesut Ayaz kardeşler ile akrabaları Abdurrahman Enük, çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen ambulanslarla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ayaz kardeşlerin durumunun kritik olduğu, Abdurrahman Enük'ün ise hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Patlama ile birlikte olay yerine gelen polis, patlamanın meydana geldiği yerde inceleme ve araştırma yaptı. Patlama ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Nusaybin'de,14 Mart'ta başlayan ve 25 Temmuz'da kısmen kaldırılan sokağa çıkma yasağı Dicle, Fırat, Kışla, Zeynel Abidin, Abdulkadir Paşa ve Yenişehir olmak üzere 6 mahallede sokağa çıkma yasağı devam ediyordu. Güvenlik güçlerinin bu mahallelerdeki evlerde el yapımı patlayıcı ve bomba arama çalışmaları sürerken, güvenli hale getirilen evlerin bulunduğu cadde ve sokaklarda yasak kaldırılarak vatandaşın kullanımına açılıyordu.

Güvenlik güçlerinin yaptığı kontrollerin ardından, yaklaşık bir hafta önce Kordon Sokağı'n güvenli olduğu belirtilerek buradaki yasak kaldırılmıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Hastaneye gelen ambulans

Acil servis önündeki ambulans ve polis ekipleri

Yaralı 3 kişinin evlerinden kurtardıkları eşyaları kamyonet içinde

Yaralanan 3 kişinin ailesi acil servis önünde feryat ederken

Tahrip olan mahalleden görüntü

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), -

=============================================

Gülşah, Cumhurbaşkanını görmek için gün sayıyor

KOCAELİ'nin Derince İlçesi'nde yaşayan doğuştan serebral palsi hastası olan 22 yaşındaki Gülşah Yağmur Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karakalem resmini sosyal medya hesabından paylaştı. Genç kız kendisini telefonla arayarak teşekkür edip külliyeye davet eden Cumhurbaşkanı ile görüşmek için gün sayıyor.

Derince'de oturan Gülşah Yağmur Yazıcı çok sevdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karakalem resmini çizdi. Gülşah Yağmur Yazıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da etiketleyip "Engellinin elinden bu kadar gelir. Cumhurbaşkanım resmimi görür inşallah. Sizi çok seviyorum" yazarak resmi sosyal paylaşım sitesi üzerinden paylaştı. Gülşah Yağmur Yazıcı'nın resmi sosyal medyada bir anda beğeni ve paylaşım rekoru kırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise sosyal medya hesabından, "Çok teşekkür ederim sevgili Gülşah. Senin gibi güzel yürekli kızımı bir gün inşallah külliyede misafir etmek isterim" yazarak cevap verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gece Gülşah Yağmur Yazıcı'yı telefonla arayarak da teşekkür etti. Gülşah Yağmur Yazıcı sevincinden yerinde duramazken, yüz yüze görüşme sözü aldı.

Sebahat Yazıcı kızının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevindiğini belirterek, "Gülşah açıktan lise okudu ve 2.5 senede bitirdi okulu. Resim yapmayı çok seviyor. Kitap okumayı sever. Gülşah'ın, Cumhurbaşkanımızın resmini yaptığını gördüm. Daha sonra da sosyal medya hesabından paylaştı. Gülşah böyle bir şey yaptığı için Cumhurbaşkanımız telefonla aradı. Hem Gülşah, hem de biz çok mutlu olduk. Kızımız inanılmaz bir şekilde sevindi. Konuştuk, bizimle ilgilendi" dedi.

Yaklaşık 6 yıldır siroz hastası olan ve tedavi gördüğü için çalışamayan Şenol Yazıcı ise, "Gülşah doğuştan hastalandı. 5 yaşına kadar yerlerde kımıldamadan yatıyordu. Biz kanepe kenarlarında yürüterek yürür hale geldi. Okula gitmek istedi. İlk ve orta okulu başarılı bir şekilde bitirdi. Sonra liseyi dışarıdan okudu ve liseyi de bitirdi. Şu an evde resim çiziyor. Bilgisayarda zaman geçiriyor. Kitap okumayı sever. Cumhurbaşkanımızın hayranıdır. Görüşmek istiyor. Kendi resim yapmış, yaptığı resmi gördük. Sonra internete vermiş ve bir baktık medyada her tarafta çalkalanıyor. Kızımız Necati Şaşmaz'ın da hayranıdır" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Gülşah resim yaparken

-Anne ve baba ile röp

-Yaptığı resimler

HABER: Faruk KIYAK/KAMERA: Orhan UZUN / KOCAELİ

===================================================

Gözaltına alınan HDP Zonguldak İl Başkanı adliyede

HDP Zonguldak İl Başkanı Mehmet Zeki Salmanoğlu, 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

Mehmet Zeki Salmanoğlu, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında geçen 3 Aralık'ta Devrek İlçesi'ndeki evinde jandarma ekiperi tarafından gözaltına alındı. Salmanoğlu'nun Devrek ve ilçeye bağlı Halilbeyoğlu Köyü'ndeki evlerinde yapılan aramalarda ruhatsız 2 av tüfeği, 50 av tüfeği fişeği, Abdullah Öcalan'a ait ve terör örgütü PKK ile ilgili kitaplar, örgütsel doküman ve fotoğraflar ele geçirildi. Düzenlediği toplantı ve pikniklerde terör örgütü propagandası yapmakla suçlanan Salmanoğlu, jandarmadaki sorgusunun ardından bugün geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Salmanoğlu, adliyeye garaj kapısından sokuldu. Ele geçirilen belge ve dökümanlar da savcılığa teslim edildi.

Görüntü Dökümü:

………………………………

-Adliye önünden görüntü

-Jandarma araçlarının gelmesi

-Garaj içindeki jandarma aracı

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

===================================================

Berlin doğumlu Songül, Adana'da öldürülüp çöplüğe atıldı (2)

ÇOCUĞU ÖLÜNCE EŞİ İNTİHAR ETTİ

Songül Erçil'in katil zanlısı olarak gözaltına alınan Fatih Karaman'ın emniyetteki sorgusu sürerken, korkunç cinayetin işlendiği mahallenin sakinleri olay karşısında şoke oldu, Karaman'ın 14 yıldan beri çalıştığı kahvehane ve çevresindeki esnaflar, şüphelinin cinayet işlediğini ihtimal vermediklerini söyledi. Soğukkanlılıkla suçunu itiraf eden şüphelinin psikolojik sorunları olduğunu ifade eden esnaf, şunları anlattı: "İskenderun Demir Çelik Fabrikası'nda kaynak ustası olarak çalışırken evlenmiş. Bu evliliğinden 1 oğlu dünyaya gelmiş. Oğlu henüz 2 aylıkken de hastalanıp ölmüş. Bu acıya dayanamayan eşi de kendini asıp hayatına son vermiş. Bize bunları anlatıyordu. Eşi öldükten sonra hayata küsüp Adana'ya geldiğini söyledi. Biz de kahvede iş verdik, evimize girip çıktı. Çamaşırlarını yıkadık, karnını doyurduk. Bu kulübede 14 yıldan beri yaşıyordu. Duyunca şoke olduk."

Haber: ADANA

=============================================

Öğrenci pansiyonunda yangın merdivenindeki asma kilide soruşturma

BOLU Valiliği, dün akşam çamaşırhane bölümünde çıkan yangın nedeniyle panik yaşanan erkek öğrenci pansiyonunun yangın merdiveni kapısının asma kilitle kilitli tutulmasıyla ilgili soruşturma başlatırken, kilit bugün kaldırıldı.

Dün akşam saat 17.45 sıralarında, Karaçayır Mahallesi'ndeki İzzet Baysal Endüstri Meslek Lisesi'ne ait 125 erkek öğrencinin kaldığı 3 katlı pansiyonunun bodrumundaki çamaşırhanede çıktı. Çamaşır kurutma makinesinin nevresimleri tutuşturması sonucu çıkan yangına ilk müdahaleyi öğrenciler yangın söndürme tüpleriyle yaptı. Daha sonra gelen itfaiyenin çalışmasıyla yangın büyümeden söndürüldü. Duman nedeniyle büyük panik yaşayan öğrencilerin kapıdan tahliye edildiği pansiyonun yangın merdiveninin zemine kadar uzanan kafes içinde olduğu ve dışarıdan asma kilitle kilitli tutulduğu ortaya çıktı.

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Valilik, kapının asma kilitle kilitli tutulmasıyla ilgili hem okul yönetimi, hem de pansiyon görevlileri hakkında soruşturma başlattı. Asma kilit ise dünkü yangının ardından bugün kaldırılarak kapı açıldı. Yangına ilk müdahale eden öğrencilerden 11'inci sınıf öğrencisi Muammer Uysal, çamaşırlarını almak için çamaşırhaneye indiklerinde yoğun dumanla karşılaştıklarını belirterek, "Bir arkadaşımla birlikte yangına müdahale ettik. Birazını söndürdük sonra da itfaiyeyi aradık. Çok yoğun duman vardı. Sonra itfaiye yangını söndürdü. Yangın merdiveni çıkış kapısı kilitli olduğu için orayı kullanmadık. O kapı her zaman kilitliydi. Bugün açılmış" dedi.

BELEDİYE MAYIS AYINDA UYARMIŞ

Öte yandan geçen Mayıs ayında Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nce söz konusu pansiyonda yapılan denetimde yangın kaçış merdiveninin uygunsuz olduğu, katlarda merdivene çıkış kapısı bulunmadığı, öğrencilerin yangın sırasında pencerelerden merdivene atlamalarının gerektiğine dikkat çekildiği ortaya çıktı. Denetimda ayrıca pansiyonla ilgili, etüt salonuna 2'nci çıkış açılması, spor salonunda 2'nci çıkışın uygun hale getirilmesi, mutfak ve kazan dairesi yangın dolaplarının değiştirilmesi, acil durum aydınlatmasının yapılması, acil durum yönlendirmesinin yapılması, mutfak davlumbaz üzeri otomatik söndürme sisteminin yapılması, otomatik yangın algılama sisteminin yapılması gerektiği belirtildi.

İtfaiye raporunun Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilmesine rağmen tespit edilen eksikliklerin yerine getirilmediği, yangın merdiveninin de çok eski olduğu ve kullanılmasının can güvenliği açısından risk taşıdığı gerekçesiyle kapalı tutulduğu ileri sürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

-Yurt kapısındaki kilidin dün geceki arşiv görüntüleri

-Kilidin açıldığının görüntüsü

-Mutlu Yuca anons

-Öğrenci ile röportaj

-Detaylar

Haber-Kamera: Mutlu YUCA-Murat KÜÇÜK/BOLU,

==============================================

Karlıova'da 15 köyde 7 gündür elektrik yok

BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'nde yaklaşık bir hafta önce ani bastıran kar yağışı nedeniyle, 15 köye bir haftadan beri elektrikler verilemediği belirtildi. İlçe merkezinde de yaşanan elektrik kesintileri vatandaşların tepkisine yolaçtı. Yakın köylerde yaşayan vatandaşların telefon ve elektrononik araç ve gereçlerini ilçe merrkezine gelerek şarjz ettikleri görüldü.

Karlıova İlçesi'nde geçtiğimiz günlerde başlayan yoğun kar yağışı, ilçe merkezi ve onlarca köyde elektrik direklerinin devrilmesine ve iletim hatlarının kopmasına neden oldu. Elektriklerin bir haftadan beri kesik olduğu 15 köyde yaşayan vatandaşların bazılarının ilçe merkezine gelerek telefon ve elektronik araç, gereçlerini para karşılığında şarj etmek zorunda kaldıkları görüldü. İlçe merkezinde de gün içerisinde sık sık yaşanan kesintiler vatandaşları canından bezdirirken, kesintiler nedeniyle vatandaşlar elektrik ve elektronik ev eşyalarının çoğu yandığını ve kullanılmaz hale geldiğini söyledi.

Karlıova'nın Çatak Köyü sakinlerinden Pervi Çevik, köylerinde 7 günden beri elektriklerin kesik olduğunu belirterek, "Hangi çağda yaşıyoruz. Köyümüzde 7 gündür elektrikler yok. Eski yıllar olsaydı en azından bir teneke gaz alıp lamba etrafında aydınlanırdık. Hiçbir yere ulaşamıyoruz, telefonlarımızda şarj yok, şebekeler yok, ne yapacağımızı bilmiyoruz?" dedi. Çatak Köyü'nde yaşayan Yavuz Bingöl de, elektrik şirketine sitemde bulunarak, "Yaz mevsiminden kışa girilirken araç bakımları yapılır, lastikler değişir, insanlar kışlık elbiselerini çıkarır yani kışa hazırlık yapar. Hayatımızın her alanında kış aylarına girilirken böyle hazırlık yapıyoruz. Ama buradaki elektrik şirketi maalesef kışa yönelik hiçir bir hazırlığı yok, yapmamış. Bu memlekete sürekli kar yağıyor. Bu memleket kış memleketidir. Biz bu kışı bu kar yağışını ilk kez görmedik. Her seferinde böyle zor kışlar geçiriyoruz. İki metre, üç metre yağan karları gördük. Teknolojinin zirveye çıktığı bu süreçte, 7 gün süren elektrik kesintileri çok ayıptır. İlçe merkezine ve 40'dan fazla köye hizmet etmek için birkaç elektrik personeli vardır. ve bu personeller de gece gündüz durmadan çalışıyorlar. Ama bu iş 2-3 personelle olacak gibi değil" diye tepki gösterdi.

Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile Bingöl Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan, elektrik kesintilerinin sona ermesi konusunda yardım istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Çarşı merkezinde yol ortasına kurulan tezgahlar

-Vatandaşlar bu tezgahlara bırakılan şarj aletlerinden telefonlarını şarj ederken

-Vatandaşların konuşmaları

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Serkan BİNGÖL, -

=======================================

Sivas'ta akarsu ve göletler buz tuttu

SİVAS'ta yaklaşık 3 gündür etkili olan soğuk hava nedeniyle, Türkiye'nin en uzun nehri olan Kızılırmak'ın bir kısmı buz tuttu. Bazı gölet ve şelaleler ise dondu.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü Sivas'ta, Kızılırmak'ın kent merkezinde geçen bölümü kısmen buz tuttu. Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan Serpincik Göleti'nin yüzeyi ise tamamen buz tuttu. Gölet çevresindeki kümeslerde yaşayan kaz ve ördeklerin buz üzerinde yürüdüğü görüldü. Öte yandan Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı'nda bulunan yapay şelalenin de bir bölümü buz tuttu. Meteoroloji verilerine göre kentte soğuk havanın önümüzdeki günlerde de etkisini sürdüreceğini öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-Buz tutan göletin görüntüsü

-Üzerinde yürüyen kazlar

-Kızılırmak'ın buzla kaplı yüzeyi

-Yapay şelaleden görüntüler

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN-Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

======================================

Fethiye'de ağaç kesim tatbikatı yapıldı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde kesim işçilerinin iş sağlığına yönelik güvenlik tedbirlerini arttırmak amacıyla ağaç kesim tatbikatı yapıldı.

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Nif Mahallesi'ndeki orman kesim sahasında yapılan tatbikata, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı Vedat Dikici, Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu, Nif Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri ve kesim işinde ücretli olarak çalışanlar katıldı. İşçilere öncelikle, Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü Güneydağı İşletme Şefi Yıldırım Sönmez tarafından iş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgiler verildi. Kesim sırasında yaralanmaları önleyen baret, maske, eldiven, kıyafet ve botların özelliklerini anlatan Sönmez, bu donanıma sahip olmayan hiçbir işçinin kesim alanlarına giremeyeceğini söyledi. Can güvenliğinin her şeyden önce geldiğini anlatan Sönmez, giysilerin özel kumaşlardan üretildiğini ve motorlu testerenin bile bu kumaşları kesemediğini kaydetti.

Sönmez'in konuşmasının ardından kesim alanındaki çam ağacı tatbikat kapsamında motorlu testereyle kesildi. Büyük bir gürültüyle devrilen ağaca boylama işlemi yapıldı.

"KURALLARA UYMAYANLARA İŞ VEREMEYİZ"

Tatbikatta iş güveliği ve işçi sağlığını her şeyin önünde tuttuklarını belirten Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu, kurallara uymayanlara kesim sahasında iş veremeyeceklerini söyledi. Tüm işçilerin eğitimlerden geçirildiğini aktaran Zorlu, "Kim eğitim almak isterse, ücretsiz kurslar açıyoruz. İsteyen herkes bu kurslara katılabilir. Ağaçları belli boy ve yaşa geldikten sonra kesmek ve ekonomiye kazandırmak zorundayız. Kesildikten sonra yerlerine gençlik ormanlarının geldiğini ve başarılı ağaçlandırma sahalarının oluşturulduğunu göreceksiniz" dedi.

"MUĞLA'NIN YÜZDE 68'İNİ ORMAN TEŞKİLATI YÖNETİYOR"

Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı Vedat Dikici de Muğla'nın Türkiye'nin sayılı bölge müdürlüklerinden birisi olduğunu kaydetti. İl genelinde 1 milyon 158 bin hektar alanda çalıştıklarını anlatan Dikici, "Muğla'nın yüzde 68'ini orman teşkilatı yönetiyor. İşçilerimiz de birer ormancıdır. Bugün faaliyetimizin adı 'tatbikat' ancak neticede bir araya gelelim istedik. Tatbikatı, işi organize edenlerle, işi yapanların buluştuğu bir toplantı gibi kabul ediyoruz. Önceden köylülerimize yönelik 'Nasıl kesersen kes' mantığı vardı. Fakat zaman geçtikçe bu işler daha organize olmaya başladı. Bizlerde bu konudan tedbirler almaya başladık. Önce kendimizi güvence altına alacağız. Ondan sonra çevremize saygı duyacağız ve yaptığımız iş verimli olacak. Burada kesilen ağaçlar 100 yaşının üzerindedir. Yani bize eski nesillerden mirastır" dedi.

Kesilen ağaçlardan elde edilen 100 liranın 70 lirasının işçilik ve nakliyat maliyeti olarak karşılarına çıktığını sözlerine ekleyen Dikici, "İşçilerimizden az gelir elde ettikleri yönünde şikayetler var. Ancak maliyetler ortada. Ürün kalitemizi arttırıp, daha yüksek gelirler elde edebilirsek. İşçilerimizin kazancını da arttırabiliriz" diye konuştu.

İlçenin yüzde 77'sinin ormanla kaplı olduğunu anlatan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ise ormanların korunması için canla başla mücadele ettiklerinin belirtip şunları söyledi:

"Orman yangınlarıyla mücadele konusunda önemli mesafeler kaydettik. Bu yıl Fethiye'de hiçbir büyük yangın olmadı. Ormanların korunması çok önemli. Yangınla mücadele ederken görev başında şehit olan ormancılarımız var. Gelişmiş Avrupa ülkelerinde bir yangının günlerce söndürülemediğine tanık oluyoruz. Bu da bizim orman teşkilatımızın gücünü gösteriyor. Ormanları koruyup, kollamak, hem de üretim yapmak, orman teşkilatımızın işi. Ormanda kesim yapan işçilerimizin can güvenliği bizim için her şeyden önemli. Bileğinizin hakkıyla ağır iş yaparak helal para kazanıyorsunuz. Kazandığınız para kutsaldır" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Ağaç kesiminden görüntü

-Devrilen çam ağacının görüntüsü

-Ağacın budanması ve boylama işleminden görüntü

-İşçilere güvenlik tedbirleri hakkında bilgi verilmEsinden görüntü

-Tatbikatı izleyen işçilerin görüntüsü

-Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu'nun konuşması

-Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'ın konuşması

-Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı Vedat Dikici'nin konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ergün TOS / FETHİYE (Muğla),

==========================================

Zeki Müren Bodrum'da anıldı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde Zeki Müren Sanat Derneği ve Bodrum Sağlık Vakfı tarafından Bodrum Belediyesi'nin destekleri ile Zeki Müren'in 85'inci doğum gününde anma konseri düzenlendi.

Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezi'nde iki bölümden oluşan konserde, 50 kişilik koro ile Bodrum Zeki Müren Sanat Derneği korosu ve saz ekibi sahneye çıktı. Koro Zeki Müren'in eserlerinin yanı sıra farklı eserlerin de yer aldığı yaklaşık 36 şarkı seslendirdi. Konseri aralarında CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un eşi Hülya Kocadon ve Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Temsilcisi Recai Seymen'in de yer aldığı yaklaşık 550 kişi izledi. Konserde derneğin korosunda bulunan söz yazarı Ülkü Aker de solo şarkılar söyledi. Aker, "Zeki Müren, sözleri bana ait olan 7- 8 eserimi seslendirdi" dedi.

Zeki Müren'i ölüm yıldönümlerinde ve doğum gününde böyle konserler ile andıklarını belirten Koro Şefi Ahmet Sabancı ise, "Biz bunu 15 senedir yapıyoruz. Onun adı ile kurduğumuz dernek ile her sene konserler düzenliyoruz. Bu konserimiz Bodrum Sağlık Vakfı yararına, engelliler için yaptık. Zeki Müren madem çok yardımsever, biz de onun bu yardımseverlik yolundan gidelim istedik" dedi.

Konser sonunda Sabancı'ya, çiçek ve engelli öğrencilerin yaptığı seramik plaket hediye edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Konseri izleyenlerden görüntü,

-Koro'nun görüntüsü,

-Ülkü Aker'in görüntüsü,

-Ahmet Sabancı'nın görüntüsü,

-Konserden genel detay görüntü.

Haber -Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),

=============================================

260 şehit ailesine Boydak Holding'den oturma grubu ve genç odası

FETÖ soruşturması kapsamında TMSF'ye devredilen, mobilya markaları Bellona, İstikbal ve Mondi'ye sahip Boydak Holding, Kayseri Valiliği'yle yaptığı protokol kapsamında 260 şehit ailesine, sosyal sorumluluk projesi uyarınca birer oturma ve genç odası yardımı yapacak. Bu konudaki protokol bugün Boydak Holding'de imzalandı.

Kayseri Valiliği tarafından sürdürülen şehit ailelerine katkı sağlamak amaçlı proje ile Kayseri'de 260 şehit ailesine destek olunacak. Boydak Holding ile imza töreninde konuşan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, "Vatani göreni yaparken, yurt savunmasında şehit düşmüş asker, polis ve sivillerin geride kalan ailelerine katkı sağlamak için planlanmış projeyle Kayseri Valiliği himayesinde 260 şehit ailesine bugün imzalanan protokol kapsamında 210 oturma grubu ve 50 genç odası yardımı yapılacak. Onur kaynağımız şehitlerimizin bize emanet bıraktığı yakınlarını rencide etmeden, gereken yardımları yapacağız" dedi.

Yardımlaşmanın bir kurum kültürü olduğunu belirten Boydak Holding CEO'su Ertunç Laçinel, örnek olması açısından Kayseri Valiliğinin isteği üzerine bu sosyal sorumluluk projesine katkıda bulunduklarını söyledi. Laçinel, "Topluma karşı sorumluluk anlayışıyla, kurumsal sosyal sorumluluk projelerine hız kesmeden devam ediyoruz. Sadece ekonomiye yön veren değil, toplum hassasiyetine de destek veren çalışmalar önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Ülke olarak birçok alanda verdiğimiz mücadelede, bu vatan için canlarını ortaya koymuş şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Şehit ailelerimize bir nebze olsun faydamız olması, bizlere onur verecektir. Toplumun faydasına olabilecek birçok alandaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şunun bilincindeyiz ki öncelikli görevimiz, ülke ekonomisine katkı sağlayacak çalışmalar ile Boydak Holding'i geliştirmek, yine aynı amaçlar doğrultusunda toplumumuzun her alanında sosyal faydalar oluşturmaktırö diye konuştu.

42 BAYİNİN İŞİNE SON VERDİK

FETÖ terör örgütüyle ilintili 42 bayinin işine son verdiklerini, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) adına Boydak Holdingi daha ileriye götürmek için görev yaptıklarını söyleyen CEO Ertunç Laçinel, "Gerek genel, gerekse yerel medyada bazı konularda bize haksız eleştiriler yapıldı. Bu haksız eleştiriler bizi yolumuzdan alıkoyamaz. Son 5 yılın ciro rakamlarını 6 aylık dönemde aştık. 2017 yılında çalışma arkadaşlarımla birlikte ciromuzu geçmiş yılların yüzde 30 üzerine çıkaracağız. TMSF tarafından bu kuruluşa siyaset yapmaya değil, ticaret yapmaya geldik" diye konuştu.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı da Boydak Holdingin ülkeye mal olmuş milli bir kuruluş olduğuna dikkati çekerek, "Bu holding milli bir değerimizdir. Kimse, bu kuruluşu daha geriye götürmez ve götüremez. Hep ileri taşınacaktır" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Vali Süleyman Kamçı'nın konuşması

-CEO Ertunç Laçinel'in konuşması

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Oktay ENSARİ /KAYSERİ, DHA)

===========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fethiye Bodrum Muğla Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
title