Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

1)DEVLET GÖREVLİLERİNE SUİKAST HAZIRLIĞINDAKİ KADIN TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİDiyarbakır' ın merkez Bağlar ilçesinde bugün çok gizli yürütülen bir operasyonda Devlet Büyükleri ve Belediyelerde görevlendirilen kayyumlara yönrelik suikast hazırlığı içerisinde olduğu belirtilen 1 kadın...

1)DEVLET GÖREVLİLERİNE SUİKAST HAZIRLIĞINDAKİ KADIN TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Diyarbakır' ın merkez Bağlar ilçesinde bugün çok gizli yürütülen bir operasyonda Devlet Büyükleri ve Belediyelerde görevlendirilen kayyumlara yönrelik suikast hazırlığı içerisinde olduğu belirtilen 1 kadın PKK'lı çıkan çatışmada etkisiz hale getirildi

GÖRÜNTÜ TAKİP EDİLİYOR

DİYARBAKIR /DHA

========================================================

2)TERÖRLE MÜCADELEDE MEHMETÇİĞİN EN BÜYÜK DESTEKÇİLERİ

TERÖRLE mücadelenin büyük bir kararlılıkla sürdürüldüğü Hakkari'de, İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde kurulan köpek barınağında barındırılan ve eğitilen bomba, mayın, iz takip ve narkotik köpekleri Mehmetçiğin en büyük yardımcısı oldu. Mehmetçikle birlikte katıldıkları operasyonlarda narkotik köpekleri uyuşturucuya geçit vermezken, bomba eğitimi alan köpekler ise buldukları patlayıcıların imha edilmesiyle onlarca sivil ve askerin hayatını kurtardı. Hakkari İl Jandarma Komutanlığına bağlı Fatih Bülbül Kışlası'nda kurulan köpek barınağında eğitilip özenle beslenen 10 köpek, eğitmenleriyle birlikte katıldıkları operasyonlarda büyük başarılara imza atıyor. Askeri konvoyların ve sivil araçların yoğun olarak kullandığı yollar ve hala, Çukurca kırsalında PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlarda iz sürüp onlarca mayın ve bomba düzeneğinin yerini tespit eden bombacı köpekler Erik, Akbaş, İnce, Kıvrım ile iz takip köpeği Ezel sayesinde onlarca sivil ve askerin hayatı kurtuldu.

UYUŞTURUCUYA GEÇİT VERMİYORLAR

Jandarma At Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) de eğitilip eğitmenleriyle birlikte 1,5 yıl önce Hakkari İl Jandarma Komutanlığı'na görevlendirilen narkotik köpek Buhar ise, şimdiye kadar katıldığı kaçakçılık operasyonlarında 868 kilogram esrar ve 230 kilogram eroin maddesinin ele geçirilmesinde büyük rol oynadı. Hijyenik bir barınakta en özel mamalar ile beslenen köpekler, günlük eğitimlerini de eksiksiz sürdürüyor. Eğitimlerinin zuladığı uyuşturucuyu anında tespit eden köpekler, eğitmenlerinin tek hareketiyle de adeta şov yapıyor. Köpeklerin beslenmesine ve bakımına büyük önem verdiklerini belirten askerler, "Günde 80 gram mama verilerek besliyoruz. Köpeklerin kaldıkları barınak JAKEM tarafından yapılan denetimlerde Türkiye'nin örnek barınağı gösterildi. Barınak 16 köpek kapasiteli olup, şu an 10 köpek burada barınıyor. Her köpeğin barınığında kalorifer var. Yaz, kış ve dışarda hava alabileceği toprak alandan oluşuyor. Köpekler uyuşturucu ve terörle mücadelede bizim en büyük destekçimiz" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------

-Köpeklerin barınağı

-Mayın araması yapan mayın köpeği

-Eğiticisi tarafından verilen komutlara uyan köpek

-Mayının yerini tespit etmesi

-Eğiticisi tarafından eğitilmesi

-Detaylar

-Narkotik köpeği senaryo gereği bir araçta eroin maddesi ararken

-Detaylar

-Narkotik köpeğinin zıplayarak eğiticisi ile adeta dans etmesi

-Detaylar

-İz arama köpeği eğiticisinin açıklaması

-İnsan arayan köpek

-Barınakğın içinden genel görüntü

-Barınakların kapılarına asılan köpeklerin isim ve cinsleri

-Köpeklere mama verilmesi

-Köpek eğiticilerinin açıklamaları

-Köpeklerin yerlerini tarif ederken

(HABER-KAMERA: BEHÇET DALMAZ/HAKKARİ-DHA

BOYUT: 614 MB

SÜRE: 9 DK 35 SN

================================================

3)KHK İLE KAYAPINAR VE NUSAYBİN BELEDİYELERİNDE PERSONELİN YARISI GİTTİ

HÜKÜMETİN Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında bugün çıkardığı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen kamu görevlilerinin isimleri ve çalıştıkları kurumlar açıklanırken, Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde 108 kadrolu çalışandan 57'sinin ihraç edildi. Kayapınar Belediyesinin kadrolu 5 başkan yardımcısının tamamının ihraç edilmesi ile kadrolu Başkan Yardımcısı kalmazken, il belediyelerine kayyum atanan Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Tunceli, Batman ve Siirt merkez ve ilçe belediyelerinden toplam 657 kişinin ihraç edildiği belirtildi.Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan KHK ile terör örgütleri ile ilişkisi bulunduğu gerekçesiyle kamu görevinden ihraç edilen memur, işçi ve sözleşmeli personellerin isimleri ve çalıştığı kurumlar yayımlanırken, il belediyelerine kayyum atanan Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Tunceli, Batman ve Siirt merkez ve ilçe belediyelerinden toplam 657 kişinin ihraç edildiği belirtildi.

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde toplam 108 kadrolu işçi ve memurun bulunurken, KHK ile bunların 57'si ihraç edildi. KHK ile kadrolu personelinin yarısından fazlasını kaybeden Kayapınar Belediyesinde, kadrolu olan 5 Belediye Başkan Yardımcısının da ihraç edildiği belirtildi. Kayapınar Belediyesinde kadrolu Belediye başkan Yardımcısı kalmazken, İmar müdürlüğünde de müdür dahil 7 kişinin ihraç edildiği belirtildi.

NUSAYBİN'DE 1 AY ÖNCE ÖLEN İŞÇİ DE İHRAÇ EDİLDİ

Kamu kuruluşlarında ihraç edilenlerden en çok etkilenen belediyelerden biri de Mardin'in Nusaybin ilçe belediyesi oldu. Toplam 133 kadrolu memur ve işçisi bulunan Nusaybin Belediyesinden bugün çıkarılan KHK ile 73 kişi ihraç edildi. Daha önce İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Nusaybin Belediye başkanı Sara Kaya, ihraç edilenler arasında yaklaşık bir ay önce yaşamını yitiren Belediye işçisi Mehmet Kargı'nın da adının bulunduğu belirterek, 1 yıldır kanser tedavisi gören ve emekli olan bazı kişilerin adlarının da listede yer aldığını söyledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesinde 10 ilçede görev yapan İtfaiye ve su ile kanalizyasyon ekipleri dahil olmak üzere toplam 480 kadrolu ve sözleşmeli memur ve işçi bulunurken, bugünkü KHK ile 177'si ihraç edildi. Kızıltepe Belediyesinden de, 64 işçi, memur, mühendis, tekniker ihraç edildi.

DİYARBAKIR, -

===========================================

3)PARA CEZASI YÜZÜNDEN 3 KATLI BİNANIN ÇATISINA ÇIKIP, İNTİHAR ETMEK İSTEDİ

NEVŞEHİR 'de Çilem K. 21 bin liralık para cezası yüzünden 3 katlı bir evin çatısına çıkarak, yaşamına son vermek istedi.

Kaybolan nüfus cüzdanını başkalarının eline geçmesi sonucu, hakkında açılan davalar sonucu 21 bin TL para cezasına çarptırılan 24 yaşındaki Çilem K, Eski Zahire pazarında 3 katlı bir apartmanın çatısına çıkarak, intihar girişiminde bulundu. Çevredekilerin durumu polise bildirmesi sonucu olay yerine gelen polis, caddeyi iki taraflı trafiğe kapadı. Daha sonra, ambulans ve itfaiye olay yerine geldi. Olay yerine çağrılan psikolog ve güvenlik güçleri,genç kadını ikna ederek aşağıya indirdi. Çilem K'nın yakını bir kadın, olayı görüntüleyen gazetecilere " Çilem, nüfus cüzdanını kaybetti. Aradan geçen bir süre sonra, kendisine kimlik bilgileri nedeniyle alışveriş yapan kişilerden dolayı 21 bin TL'lik para cezası geldi. Bunun nüfus cüzdanını kim, kullanıyor bildiğimiz yok. Bana böyle söyledi. Yaptığı eylemden dolayı üzüldüm" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Çatıya çıkan kadından genel görüntü

-Bina yakınında itfaiye, ambulans ve polis ekiplerinin bekleyişi

-Çilem K.nın halası olduğunu belirten yaşlı kadının açıklaması

-Çilem K,nın polis eşliğinde ambulansa götürülüşü

Haber - Kamera: Sinan KORKMAZER /NEVŞEHİR,DHA)

DV 1 Dosya 2 Dakika 31 Saniye 160 - MB

==============================================

4)MİT'i bombaladığı öne sürülen pilotun eşi serbest

İZMİR'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile daha önce ilişikleri kesilen çalışanlara yönelik operasyonda gözaltına alınan 30 kişi adliyeye sevk edildi. 15 Temmuz gecesi Ankara'da MİT ve Özel Harekat Daire Başkanlığı binasını bombaladığı öne sürülen pilot binbaşı Rafet Kalaycı'nın, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli doktor eşi Ö.T. Kalaycı'nın da aralarında bulunduğu 17 kişi serbest bırakılırken, 13 kişi tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz koordinesinde, FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturmada, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nden daha önce ilişikleri kesilen çalışanlara yönelik İzmir, Manisa ve Kocaeli'de operasyon yapıldı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün, 6 gün önce 35 kişiye yönelik yaptığı operasyonda 32 kişi gözaltına alındı, 3 kişinin de arandığı açıklandı. Gözaltına alınanlar arasında, 15 Temmuz gecesi Ankara'da MİT ve Özel Harekat Daire Başkanlığı binasını bombaladığı öne sürülen pilot binbaşı Rafet Kalaycı'nın doktor eşi Ö.T. Kalaycı da yer aldı. Evlerdeki aramada ise, terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'e ait kitaplar bulundu.

Gözaltındaki akademisyen ve üniversite çalışanlarının, örgütün şifreli haberleşme sistemi 'ByLock'u kullandığı ve Bank Asya'ya kapanmaması için para yatırdıklarının saptandığı öne sürüldü. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 32 şüpheliden 2'si Emniyet Müdürlüğü'nden serbest bırakılırken, 30 kişi sağlık kontrolünün ardından ifadeleri alınmak üzere adliyeye getirildi. Olayı soruşturan Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz, dosya üzerinden tüm şüphelileri tutuklanması istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti. Gece yarısına kadar süren ifade alma işlemi ardından, aralarında pilotun eşi Ö.T. Kalaycı'nın da bulunduğu 17 kişi, adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakılırken, 13 kişi 'Örgüt üyesi olmak' suçundan tutuklandı.

Bahri KARATAŞ/İZMİR, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Kayapınar Nusaybin İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title